Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλ...
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.
Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Το 2015 σύνταξη 360 ευρώ και μισθός 586 !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τι περιλαμβάνει το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
1.Ο μισθός για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων συμπιέζεται προς το βασικό μισθό (586 ευρώ), ενώ ταυτόχρονα οι πόροι του ασφαλιστικού συστήματος μειώνονται δραστικά προετοιμάζοντας τη μετάβαση της πλειονότητας των συνταξιούχων στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ!
2. Με τη σταδιακή ωρίμανση των νέων μέτρων πάνω από το 70% των συνταξιούχων θα επιβιώνουν πλέον με τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ (που θα επιβληθεί σταδιακά από το 2015), ενώ ανάλογο ποσοστό των εργαζομένων θα επιβιώνει με το βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτά!
3.Οι επικουρικές συντάξεις όλων των Ταμείων Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν οι υποχρεωτικές αναλογιστικές μελέτες. Από την 1η Ιουλίου 2014 θα εφαρμόζεται μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων στο μεγάλο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ).
4. Καταργείται ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και εντάσσεται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Όλοι οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και στη συνέχεια εντάσσονται στο ΙΚΑ.
5. Κατάργηση τριετιών: Από 1/1/2017 καταργούνται οι τριετίες και επομένως καταρρέει με πάταγο όλη η κλίμακα των μισθών στα επίπεδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ μικτά και 511 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους νέους κάτω των 25 ετών .