GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μητέρα της Ρίβα για τον Πιστόριους: "Eίναι ειλικρινής ή πρόκειται για έναν «ήρωα» που μεταμορφώθηκε σε «διάβολο»;"

«Τον παρατηρώ εμμονικά, είναι ενστικτώδες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Συνεχώς σκέφτομαι: Για να δω πώς θα αντιδράσει» - «Δε με νο...



«Τον παρατηρώ εμμονικά, είναι ενστικτώδες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Συνεχώς σκέφτομαι: Για να δω πώς θα αντιδράσει» - «Δε με νοιάζει τι θα συμβεί στον Όσκαρ», είπε η 67χρονη...
Κρατώντας καρφωμένα τα μάτια της πάνω στον Οσκαρ Πιστόριους καθ’όλη τη διάρκεια της δίκης, η μητέρα της αδικοχαμένης Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν, προσπαθεί να διακρίνει την αλήθεια πίσω από τις δηλώσεις του παραολυμπιονίκη.

Σπάνια αποσπά το βλέμμα της από πάνω του, όσο εκείνος βρίσκεται στο εδώλιο απαντώντας στις δύσκολες ερωτήσεις του εισαγγελέα Τζέρι Νελ.

Μόνο λίγες στιγμές σκουπίζει τα μάτια της και συγκρατεί τα δάκρυά της όταν θυμάται την αγαπημένη της Ρίβα που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα και μέσα σε λίγα λεπτά αγωνίας.

Μιλώντας στη Daily Mirror η Τζουν Στέενκαμπ έκανε λόγο για προσωπική «κόλαση» από τη στιγμή του θανάτου της 29χρονης κόρη της την ημέρα των ερωτευμένων πριν ένα χρόνο.

Αποκάλυψε ότι έχει «εμμονή» με το να παρατηρεί τον αθλητή κατά τη διάρκεια της δίκης, καθώς επιχειρεί να μαντέψει κατά πόσο η θλίψη, την οποία επιδιώκει να «περάσει» στους δικαστές και το κοινό με τις εκφράσεις του προσώπου του, τα δάκρυα και τον εμετό, είναι ειλικρινής ή αν πρόκειται απλώς για έναν «ήρωα» που μεταμορφώθηκε σε «διάβολο».

Η τραγική φιγούρα της μητέρας της Ρίβα δε σταματάει στιγμή να τον κοιτάζει, ώστε να δει, όπως είπε, πώς μιλάει, πώς συμπεριφέρεται. «Τον παρατηρώ εμμονικά, είναι ενστικτώδες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Συνεχώς σκέφτομαι: Για να δω πώς θα αντιδράσει», είπε χαρακτηριστικά.

Η 67χρονη γυναίκα, η οποία δεν είχε γνωρίσει τον Πιστόριους στο παρελθόν παρά μόνο στο δικαστήριο, διερωτήθηκε και πάλι κατά πόσο ο αθλητής «παίζει ρόλο», με τη «δραματική του στάση, τους εμετούς και τα κλάματα».

Παρά το δυναμισμό που επιδεικνύει, όμως, η Τζουν Στέενκαμπ παραδέχθηκε πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθεί τη δίκη και να αντιμετωπίσει όσα συμβαίνουν, μετά το θάνατο της «υπέροχης και όμορφης» κόρης της.

«Είναι τραυματικό όταν κάποια πράγματα επανέρχονται. Πρόκειται για το παιδί μου και πρέπει να ακούσω όλες τις σκληρές λεπτομέρειες», επισήμανε.

Όσο για το σχόλιό της σε μήνυμα που της έστειλε η οικογένεια του αθλητή, στο οποίο εξέφρασε τη βαθύτητα θλίψη για το χαμό της κόρης της, εκείνη τόνισε πως τίποτα πια δε θα φέρει πίσω το παιδί της.

Ενώ για τη δημόσια απολογία του ίδιου του Πιστόριους, τόνισε ότι την άφησε «ασυγκίνητη» καθώς την είχαν προετοιμάσει οι δικηγόροι της ότι θα έκανε κάτι τέτοιο ο αθλητής.

Η Τζουν Στέενκαμπ παρότι επισημαίνει ότι δε θέλει να κλαίει δημοσίως και προσπαθεί να συγκρατηθεί, κρατώντας τα συναισθήματά της καλά κλειδωμένα μέσα της, αυτό που την κλόνισε περισσότερο ήταν μία φωτογραφία, η οποία πιθανώς είναι εκείνη με το αιματοβαμμένο πρόσωπο της κόρης της, η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο εχθές, Τετάρτη.

«Αυτή η συγκεκριμένη εικόνα θα με μείνει μαζί μου, μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Το ορκίζομαι», είπε η μητέρα της 29χρονης.

Όσο για το αποτέλεσμα της δίκης, δήλωσε πως αδιαφορεί, λέγοντας: «Δε με νοιάζει τι θα συμβεί στον Όσκαρ, δε με νοιάζει καν αν θα αφεθεί ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση