GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμφανίστηκε άγνωστο είδος τσούχτρας στη Βενετία

Χρυσαφί τσούχτρες εμφανίστηκαν κατά χιλιάδες έξω από τη Βενετία, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Επιστήμονες ανέφερα...



Χρυσαφί τσούχτρες εμφανίστηκαν κατά χιλιάδες έξω από τη Βενετία, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Επιστήμονες ανέφεραν πως το είδος είναι άγνωστο και πιθανότατα έφτασε στη Μεσόγειο ως λαθρεπιβάτης. Κανείς δεν ξέρει ακόμα αν έχει επώδυνο δήγμα, φαίνεται όμως πως είναι ξαδέλφη της δηλητηριώδους και διαβόητης «μοβ τσούχτρας».
Αλιείς και κάτοικοι απευθύνθηκαν σε ειδικούς, οι οποίοι αναφέρουν τώρα στην επιθεώρηση Zootaxa ότι πρόκειται για νέο είδος.

Η μέδουσα βαφτίστηκε Pelagia benovici καθώς παρουσιάζει ομοιότητες με την τσούχτρα Pelagia noctiluca ή μοβ τσούχτρα, η οποία έχει ευρεία γεωγραφική εξάπλωση και λυμαίνεται και τα νερά της Μεσογείου.
Παραμένει όμως άγνωστο αν οι χρυσές ξαδέλφες της μοβ τσούχτρας έχουν δηλητηριώδες δείγμα, καθώς οι ψαράδες που τις ανέσυραν κατά εκατοντάδες από τα δίχτυα τους φορούσαν γάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση