GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβίωση του αντάρτικου πόλης «βλέπουν» στην ΕΛ.ΑΣ

Σε μια νέα φάση, ιδιαίτερα κρίσιμη, μπήκε η λεγόμενη νεοτρομοκρατία στην Ελλάδα. Από την μία ο Νίκος Μαζιώτης με περίπου 7-8 στενού...


Σε μια νέα φάση, ιδιαίτερα κρίσιμη, μπήκε η λεγόμενη νεοτρομοκρατία στην Ελλάδα. Από την μία ο Νίκος Μαζιώτης με περίπου 7-8 στενούς συνεργάτες του αναβιώνουν τον Επαναστατικό Αγώνα και από την άλλη ο Χριστόδουλος Ξηρός ηγείται της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, επιδιώκοντας να τη μεταμορφώσει σε μια σκληρή κλειστού τύπου ένοπλη ομάδα που διψάει για αίμα. «Περιμέναμε ότι ο Ξηρός θα χτυπήσει…. Δεν περιμέναμε όμως να μπει τόσο δυνατά στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και να επιθυμεί θύματα… Μας εξέπληξε αρνητικά….» τονίζει στο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Πρέπει να δούμε πλέον το θέμα από το μηδέν. Εκτιμάμε πως σύντομα θα χτυπήσει πάλι τόσο ο Μαζιώτης, όσο και ο Ξηρός».
Ανιχνεύουν πιθανούς στόχους
Στην περίπτωση του «Μανώλη» της 17Ν, οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Ο Χριστόδουλος Ξηρός ηγείται μιας κλειστής ομάδας 6-7 ατόμων και διαθέτει δίκτυο από ποινικούς αλβανικής καταγωγής που τον προμηθεύουν με όπλα, εκρηκτικά και πληροφορίες.
Θέλει να αναβιώσει – αναλογικά – τη δράση της 17Ν, χωρίς να φοβάται μην συλληφθεί ή μην προκαλέσει αθώα θύματα (αν έσκαγε η βόμβα-βιβλίο στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας υπήρχαν στο χώρο και απλοί πολίτες).
Σύντομα θα επανέλθει με νέο χτύπημα. Στόχος πιθανότατα αστυνομικού, δικαστικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος. Εκτιμάται πως κάποια στιγμή ο Ξηρός θα προσπαθήσει να κάνει ένα εντυπωσιακό χτύπημα σε οικονομικό στόχο προκειμένου να δικαιολογήσει τα όσα είπε στο «διάγγελμα» του τον περασμένο Ιανουάριο και να αποκτήσει λαϊκα ερείσματα.
Οι συμβολισμοί του Μαζιώτη
Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πώλας Ρούπα. Μεταξύ Επαναστατικού Αγώνα και Πυρήνων της Φωτιάς, όχι μόνο δεν υπάρχει συνεργασία, αλλά ένας άτυπος ανταγωνισμός για την πρωτοκαθεδρία στη νέα φάση που πέρασε το αντάρτικο πόλης. Οι αναλυτές στην περίπτωση Μαζιώτη «λένε» τα εξής:
Δεν θέλει θύματα. Αναζητά εντυπωσιακές επιθέσεις χωρίς όμως – σ΄ αυτή τουλάχιστον τη φάση – να υπάρξει αίμα. Πιθανόν θα επανέλθει με αυτοκίνητο – βόμβα και στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος. Αυτά «είδαν» στην αντιτρομοκρατική μέσα στην πολυσέλιδη προκήρυξη που έστειλε μετά το χτύπημα στην τράπεζα της Ελλάδος.
Προσπαθεί με συνεχείς ληστείες να μαζέψει χρήματα για το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με 3 ποινικούς που τον βοηθούν στις ληστείες.
Προσπαθεί να δώσει ένα έντονο ιδεολογικό στίγμα στις ενέργειες του και να χτυπά πάντα σε κομβικές ημερομηνίες. Σ αυτό το σημείο στέκονται οι αναλυτές της αστυνομίας προσπαθώντας να βρούνε μια είναι η επόμενη συμβολική ημερομήνια και να «μαντέψουν» το στόχο.
Αξίζει να τονισθεί ότι η νέα φάση στην τρομοκρατία, βρίσκει την αστυνομία σε μια προςπάθεια ανασυγκρότησης με αλλαγές σε υπηρεσίες και πρόσωπα. Έτσι καθημερινά στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γίνονται πολύωρες συσκέψεις για τον επαναπροσδιορισμό των πλάνων, την φύλαξη των στόχων και την αναζήτηση μιας κατεπείγουσας …επιτυχίας στον πόλεμο με τις ένοπλες ομάδες.
Πηγή: www.protothema.gr

2 σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΓΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ 100% ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    MΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ "ΠΛΥΣΤΡΑ" ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ, ΑΠΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΡΟΥΠΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΗΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝΥΘΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ Η ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΛΛΟΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση