GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καινοτόμο προϊόν ηλεκτρονικής υγείας από μαθητές Λυκείου

Μαθητές Λυκείου ανέπτυξαν ένα καινοτόμο προϊόν, το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ» που απέσπασε φέτος το πρώτo βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μα...


Μαθητές Λυκείου ανέπτυξαν ένα καινοτόμο προϊόν, το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ» που απέσπασε φέτος το πρώτo βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).
Το e- ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ είναι ένα πρόγραμμα που αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φάκελου, ενώ παράλληλα συμβάλει στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας.
Συγκεκριμένα, το e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ απαρτίζεται από δύο επιμέρους στοιχεία:
- Μία εφαρμογή για την τήρηση ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου, αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Στην εφαρμογή, ο χρήστης καταχωρεί όλες τις ιατρικές εξετάσεις του και σε συνεργασία με τους γιατρούς του τηρεί το ιατρικό ιστορικό του.
- Έναν ιστότοπο (www.e-geiokratis.gr) με πληροφοριακό υλικό, που υποστηρίζει την εφαρμογή, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε θέματα υγείας.
Άτομα που υποβάλλονται συχνά σε ιατρικές εξετάσεις, όπως ασθενείς με διαβήτη, έγκυες, αθλητές, ηλικιωμένοι αλλά και επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά, μπορούν να έχουν, χάρη στο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ, όλο το ιατρικό ιστορικό τους αποθηκευμένο σε μία κάρτα USB.
Σε περίπτωση ανάγκης, όλα τα προσωπικά στοιχεία και οι ιατρικές πληροφορίες τους είναι στη διάθεση του κάθε κέντρου άμεσης βοήθειας, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, καθώς και της χορήγησης της κατάλληλης θεραπείας.
Η ομάδα των μαθητών που εργάστηκαν για την ανάπτυξη και την προώθηση της εφαρμογής, έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να του παρουσιάσουν τη χρησιμότητα του e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ.
Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας λειτουργεί για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στο λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος PIERCE, με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών, από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη, στις έννοιες του μάνατζμεντ και της επιχειρηματικότητας.
Φέτος, ο Όμιλος δημιούργησε το e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ με δικό του κεφάλαιο, έχοντας ως μετόχους και στελέχη 25 μαθητές και μαθήτριες της Α” και Β” Λυκείου.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση