GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: «Τον Παπαδήμο τον επέβαλαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ και επιχειρηματικοί κύκλοι. Το βράδυ των Καννών ετοίμαζαν σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Αρνήθηκα να το κάνω...»

Ήταν «εθνικό καθήκον να «σκοτώσουμε» το δημοψήφισμα για το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παρα...

Ήταν «εθνικό καθήκον να «σκοτώσουμε» το δημοψήφισμα για το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα», εξηγώντας τη δήλωση που έκανε ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου 2011, επιστρέφοντας από τις Κάννες, με την οποία αποστασιοποιήθηκε από την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι τρεις μέρες πριν, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, είχε χαρακτηρίσει «εθνικά λυτρωτικό» το δημοψήφισμα. Όπως διευκρίνισε αυτό που είπε, ήταν ότι «είναι εθνικά λυτρωτικό όλο το σχήμα όπως διαμορφώνεται».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπεραμυνόμενος της τότε απόφασής του, τόνισε ότι αν δεν είχε κάνει εκείνη τη δήλωση, στις 5 το πρωί, «στις 9 το πρωί δεν θα υπήρχε εθνική οικονομία».

Στις Κάννες, όπως είπε, την πρωτοβουλία είχαν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί και χαρακτήρισε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ως «ασφυκτική». Το ερώτημα που τέθηκε από τους ευρωπαίους, ανέφερε επίσης, ήταν ότι ή δεν θα γίνει το δημοψήφισμα ή αν γίνει τα ερώτημα που πρέπει να τεθεί θα έπρεπε να είναι «εντός ή εκτός ευρώ».
Χαρακτήρισε «αστεία» τη θεωρία ότι ο κ. Μπαρόζο «έχει άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και διέψευσε ότι, τον Ιούνιο του 2011, ο κ. Παπανδρέου παρέδωσε την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά. Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου, «διαπραγματεύτηκε με τον κ. Σαμαρά συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τρίτο πρόσωπο ως πρωθυπουργό».
Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε ως πρωθυπουργός και αυτοί που τον επέβαλαν ήταν «στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από το μνημόνιο και ότι με την επιλογή αυτή, η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ και γλίτωσε το 75%. Αν δεν γινόταν αυτό, πρόσθεσε, θα χάναμε το 75% και θα γλιτώναμε μόνο το 25%.

Η έξοδος από το ευρώ, ήταν συνεχώς στο τραπέζι

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα απειλούνταν με έξοδο από το ευρώ. «Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμαζόταν ως σενάριο κατ΄ επανάληψη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Ο ίδιος έχω ζήσει δραματικές στιγμές να ασκούν πιέσεις σε μένα για να ετοιμάσουμε σενάριο εξόδου από το ευρώ».
Σχετικά με τη συνάντηση των Καννών είπε: «Το βράδυ των Καννών, ζητήθηκε να μείνουμε οι υπουργοί Οικονομικών να ετοιμάσουμε σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Και εγώ αρνήθηκα να το κάνω».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα το κάνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτει ότι θα επισκεφτεί τον κ. Παπούλια για να υποβάλει την παραίτησή του. Όπως είπε, «πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», προσθέτοντας ότι η χώρα δεν είναι δυνατό να κάνει τα τελευταία βήματα εξόδου «από την κρίση και το μνημόνιο, υπό συνθήκες εθνικού διχασμού και συμβολικού εμφυλίου πολέμου». Και πρόσθεσε ότι «η χώρα πρέπει να ενωθεί εθνικά και κοινωνικά».
Ανέφερε επίσης ότι έχει «μια σειρά πράγματα» στο μυαλό του για να θέσει στον κ. Παπούλια, αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα.
Χαρακτήρισε «παιδαριώδεις ιστορίες», όσα ακούγονται περί αποχώρησής του από τα πολιτικά πράγματα της χώρας, για να αναλάβει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

10 σχόλια

  1. Χαμός τα τελευταία 24ωρα. Ο κόσμος, αγανακτισμένος από τις φορολογικές δηλώσεις και τους φόρους στα ακίνητα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, την ακρίβεια, την κοροιδία με το κοινωνικό μέρισμα, τις απειλές για κατασχέσεις σε σπίτια και καταθέσεις, στρέφεται και ψάχνει σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους δήμους, να ψηφίσει υποψηφίους που ανήκουν στον Σύριζα, στους ΑΝΕΛ, στην Ελληνική Αυγή, το ΚΚΕ. Υπάρχει περίπτωση και στους κεντρικούς δήμους και σε όλες τις περιφέρειες να καταψηφιστούν και να αποκλειστούν από το β' γύρο οι υποψήφιοι της ΝΔ και της Ελιάς-Πασόκ.

    Ο κόσμος κατάλαβε ότι του ετοιμάζουν νέα μέτρα και περικοπές σε εφάπαξ και συντάξεις και θα τους μαυρίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όποιος τριγυρνά σε λαϊκές αγορές, καφενεία, παντού, όλοι θέλουν να μαυρίσουν τους επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ μιλάνε για ψήφο σε υποψηφίους δημάρχους που στηρίζει ο Σύριζα, η Ελλ. Αυγή και οι ΑΝΕΛ ( Καπερνάρος, Χαϊκάλης ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΕΡΟ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ, ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΕΡΟ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ, ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Κλ.16 Μαΐ 2014, 1:37:00 π.μ.

    Πόσο ανεπαρκής αποδεικνύεται, κάθε μέρα που περνάει, ο κ. Βενιζέλος, που «έσωσε» τη Χώρα μετά το e-mail που του έστειλε η κόρη του!!!
    Δηλαδή αν είχε πάρει ο ύπνος την κόρη του στις 5 το πρωί, η Χώρα θα είχε καταστραφεί!!!
    Μη χειρότερα!
    Αυτός ο αμετροεπής πολυλογάς ροκάνισε τον κ. Παπανδρέου, σκοτώνοντας, κατ' επιταγή των ξένων, το δημοψήφισμα, που έτσι και αλλιώς δεν θα γινόταν, αφού κανένα κόμμα δεν το υποστήριξε.
    Μας πείσατε κ. Βενιζέλε, ότι δεν αξίζετε για ηγέτης, ούτε του κόμματος του Βεργή.
    Κρίμα στα εναπομείναντα ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή στο θυσιαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΡΟΥΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ
    ΝΑ ΜΠΗΓΩ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΝΑ ΣΤΗΝΩ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ
    ΧΑΡΑΤΣΑ ΜΟΝΟ ΨΕΥΔΗ
    ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1/21 1/33 ΔEN EXETE MAΘEI ΓIA THN KERKOΠOΡTA ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΟΙ ΙΟΥΔΕΣ , ΕΦΙΑΛΤΕΣ , ΠΡΟΘΥΜΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαύρισε μαζικά τους καταστροφείς της χώρας Σαμαρά-Βενιζέλο και τον αχυράνθρωπο-μαριονέτα, τσόντα της Διαπλοκής, Στ. Θεοδωράκη.

    Καμία άλλη ανοχή στα δοσίλογα λαμόγια, που κατέστρεψαν τη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια.

    Σκέψου τις 6000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα νεαρά παιδιά μας, που ξενιτεύονται, τους συνταξιούχους που ψάχνουν στα σκουπίδια!

    Τι να ψηφίσεις; Ψήφισε αυτόν, που χτυπά αδυσώπητα και με γκεμπελίστικες μεθόδους η Διαπλοκή, μέσα από τα ΜΜΕ της, τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτόν που φοβάται και χτυπά διαρκώς ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ που χτυπά σήμερα, συγκυριακά (και ψηφοθηρικά), ενώ μέχρι χτες τον έγλειφε!

    Αυτό να ψηφίσετε! Να απαλλαγεί επιτέλους ο τόπος από τους δυνάστες και βιαστές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδη τοσα χρονια που δεν ειχαμε ευρω πεινουσαν οι Ελληνες? Οχι και σωθηκε η χωρα που εμεινε στο βρογχο του ευρω, χωρις δυνατοτητα αντιδρασης και να μας δουλευουν και απο πανω οτι ταχα φταινε οι διεφθαρμενο πολιτικοι που οι ιδιοι τους διεφθειραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κόρη του Βενιζέλου του είπε να φυλάει και τα απόρρητα σχέδια του Πενταγώνου στο σπίτι του;
    Πόσο γελοίος είναι ο άνθρωπος; Και επικίνδυνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση