GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η απασχόληση ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η τοπική ανάπτυξη, η καταπολέμηση της φτώχειας κ...

Η απασχόληση ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η τοπική ανάπτυξη, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν προτεραιότητες μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Αττικής, τόσο κατά την διάρκεια αυτής της θητείας όσο και για την επόμενη.
Η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Περιφεριακού Συμβούλου Γ. Αρσένη δημιούργησε της ‘Θερμοκοιτίδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας’ , συμβάλλοντας έτσι δραστικά στην ανάπτυξη ενός δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα λειτουργούν σύμφωνα με Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Η Περιφέρεια με την εν λόγω δομή βοηθά ενεργά στην φροντίδα της τρίτης ηλικίας μέσω του προγράμματος «κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων».

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα το Κέντρο Επιχειρηματικής Υποστήριξης στο οποίο θα λειτουργεί ως σημείο επαφής με υποψήφιους νέους επιχειρηματίες και μέσω αυτού θα παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αυτούς.
Τα γραφεία της Θερμοκοιτίδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας αναμένεται να λειτουργήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε κτίριο της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού 84, στο κέντρο της Αθήνας, συνεισφέροντας έτσι και στην αναβάθμιση μιας ιστορικής περιοχής που τα τελευταία χρόνια μαραζώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση