GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αναποφάσιστος κάνει το τελικό ξεκαθάρισμα και καταλήγει με την "εις άτοπον απαγωγή"...

Από τον Φώτη Καψαλά.  Αν και αναποφάσιστος μέχρι την τελευταία στιγμή, αυτό που σίγουρα θα κάνω είναι να πάω να ψηφίσω - και τι θα ψηφ...

Από τον Φώτη Καψαλά. 

Αν και αναποφάσιστος μέχρι την τελευταία στιγμή, αυτό που σίγουρα θα κάνω είναι να πάω να ψηφίσω - και τι θα ψηφίσω;;

Αφού έκανα όλη μέρα ζυμώσεις με φίλους και γνωστούς, είπα να χρησιμοποιήσω την εις άτοπον απαγωγή για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα.

Κατ' αρχάς λοιπόν απέκλεισα τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη ή και την Ευρώπη. Μπορεί να έχουν δίκιο σε κάποιες διαπιστώσεις, αλλά σε αυτή την ιστορική φάση δεν είναι για να φεύγουμε από την Ευρώπη.

Την Χρυσή Αυγή; Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να την ψηφίσω.

Τα διάφορα μικρά κόμματα δεν μου δίνουν καμιά προοπτική πέραν του ότι εκτονώνω τον θυμό μου και τίποτε άλλο. Άσε που και κάποια είναι τόσο νεοφιλελεύθερα που αν μπορούσαν θα μας έφερναν δέκα Μνημόνια!

Το Ποτάμι θα μπορούσε να είναι μια επιλογή αλλά τα νερά του είναι θολά. Δεν μου δίνει να καταλάβω πού θέλει να το πάει.

Η ΔΗΜΑΡ, με συμπαθείς αρκετούς ανθρώπους, δεν ξέρει πού θέλει να το πάει. Εντός, εκτός, πού;;

Ποιες επιλογές εκ των πραγμάτων μένουν; ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελιά. 

Αν ψηφίσω τη ΝΔ, θα μου λένε, μετά, ότι συμφωνώ με την πολιτική της και τα μέτρα που έχει πάρει.

Αν ψηφίσω, από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ θα μου λένε το αντίθετο. Ότι διαφωνώ με όλα και ότι τα καταγγέλλω όλα.
Όμως, ούτε το ένα ούτε το άλλο με εκφράζει. Δεν είναι άσπρο - μαύρο. 

Τι απομένει; Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά. Με τα τεράστια λάθη του και τα βάρη που κουβαλάει. Ήδη έχει τιμωρηθεί σε μεγάλο βαθμό και δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει άλλα περιθώρια ύπαρξης αν δεν διορθώσει την πορεία του και δεν βάλει φρένο στο μαρτύριο της κοινωνίας.
Η τελευταία ευκαιρία που του δίνω άλλωστε σύντομα θα φανεί αν αξίζει αφού το πολύ μέχρι την άνοιξη του 2015 θα έχουμε βουλευτικές εκλογές. Κι αν δεν έχει καταλάβει το νόημα της ψήφου μου, τότε ...χαιρετίσματα για τα καλά. 

11 σχόλια

  1. Αφού ρε φίλε τα μικρά κοματα τα απέκλεισες πιο πάνω. Ξαναγράψτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ 8.000 € ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ .
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


    ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΑΚΥΡΗ Ή ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ !
    Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ !
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !
    ΑΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσα κόμματα μικρά και πας στην Ελιά ; Είσαι φοβερός ... Μούφα αναποφάσιστος ήσουν. Απλά έπαιζες παιχνίδι για να σώσετε το σύστημα.

    Οι κατάρες των ορφανών παιδιών που χάθηκαν εξαιτίας της Ελιάς και της ΝΔ δεν τις φοβάσαι ; Δεν ξέρεις τι σημαίνει Νέμεσις ;

    Τι ψυχή θα παραδώσεις, αφού με τη ψήφο σου δίνεις τη χαριστική βολή στον Ελληνικό λαό ; Όσοι ψηφίσουν σήμερα ( που είναι ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές ) ΝΔ και Ελιά θα έχουν μαύρη, κακιά τύχη. Οι Ερινύες και το αίμα των αδικοχαμένων Ελλήνων θα τους πνίξουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ- ΕΛΙΑ.

    ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΕΛΙΑ.
    ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ. ΧΡΥΣΟ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ, ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΠΟΝΟ ΕΔΩΣΕΣ, ΠΟΝΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Einai gia gelia o anthropos. To xeirotero paei na psifisei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ( ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ "ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ", ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΡΙΚ )ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕΑΛ ΝΙΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.

    Αποκάλυψη ΣΟΚ από την εφημερίδα Real News ( σημερινή έκδοση, Σάββατο 25/5/2014 )

    Πιο συγκεκριμένα στο ένθετο Realmoney, στη σελίδα 3 αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ έχει εντοπίσει μαύρη τρύπα 5,2 δισ. ευρώ και θα ζητήσει νέα μέτρα από το Σεπτέμβριο.

    Αυτό το γεγονός το αποκρύπτουν από τις ψηφοφόρους τους η ΝΔ και η Ελιά και μαζί με αυτούς τα μεγάλα κανάλια ( Μέγκα, Αντέννα, Σκάι ), γιατί θέλουν πρώτα να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, να υφαρπάξουν τη ψήφο των πολιτών.

    Πιο συγκεκριμένα το ΔΝΤ θα ζητήσει να ανοίξουν ακόμα περισσότερα επαγγέλματα και θα ζητήσει δραστικές παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό από τον Ιούλιο, κάτι που, επίσης, αποκρύπτουν τα ΜΜΕ από τους συνταξιούχους, γιατί στη πλειοψηφίας τους ψηφίζουν ΝΔ και Ελιά.

    5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα ζητά το ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει η Real news.

    Κοινοποιήστε το παντού, πριν περάσει η ημέρα των εκλογών και πάλι ο κόσμος πιαστεί στον ύπνο. Το περίφημο πλεόνασμα και η μη λήψη νέων μέτρων είναι ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ για να πάρουν ψήφους η ΣαμαροΝΔ και η Βενιζελοελιά. Πάλι θα κοροιδέψουν τους ψηφοφόρους τους.

    Ενημερώστε όλον το κόσμο.

    Όσοι έχετε ιστοσελίδα ή μπλογκ βρείτε την εφημερίδα και δημοσιεύστε το άρθρο στο διαδίκτυο ΣΗΜΕΡΑ.

    Νέα επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού είναι σε εξέλιξη από τη ΣαμαροΝΔ και την Βενιζελοελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ ήμουν αναποφάσιστος μεταξύ ΑΝΕΛ και Σύριζα, αλλά ο "αναποφάσιστος" με έπεισε ότι κάποιοι είναι αδιόρθωτα κομματικά όργανα, οπότε πάω να ψηφίσω Χρ. Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΕΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΛΛΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΗ Ή ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ.

    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ και Ελιά ή σκοπεύουν να απέχουν ή να ρίξουν λευκό ή άκυρο.

    Αγαπητέ συμπολίτη,

    σκέψου τι πας να κάνεις. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους εδώ και 4 χρόνια βασανίζουν τη πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Σκέψου ότι εσύ δεν φταις για τη λεηλασία και το χρέος των 300 δισ. ευρώ, αλλά η Ε.Ε και το Λαϊκό κόμμα ( ΝΔ ) και το Σοσιαλιστικό κόμμα ( Ελιά ) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για....
    αποτρέψουν τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Τι μήνυμα θα πάρει η Ε.Ε αν τους ξαναψηφίσεις ; Θα σκεφτούν ότι οι Έλληνες αντέχουν και άρα δεν θα κάνουν ούτε κούρεμα χρέους, ούτε διορθωτικές κινήσεις στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα και Έλληνας πολίτης ! Θα σκεφτούν ότι θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, γιατί ο Έλληνας αντέχει. Δεν θα προβληματιστούν, ούτε θα αλλάξουν πορεία. Αντιθέτως αν δουν τη ΝΔ κάτω από 15% και την Ελιά κάτω από 5%, τότε θα καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο, ότι οι Έλληνες θέλουν αλλαγή πολιτικής και στρέφονται μακριά από τα πολιτικά μαντριά. Θα έχουν επίσης ένα «όπλο διαπραγμάτευσης», αφού θα πάνε στην Ευρώπη και θα πούμε : « Σας τα λέγαμε. Ο κόσμος δεν αντέχει. Κάντε κάτι. Διορθώστε τα μέτρα»!

    Αλλά και το μήνυμα προς την συγκυβέρνηση είναι να μην αλλάξει τίποτα, ούτε στους φόρους, ούτε στις περικοπές. Τι κοινό έχεις εσύ με τους πολιτικούς της ΣαμαροΝΔ και του Βενιζελοελιάς ; Αυτοί έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και ακίνητα, ενώ εσύ, οι δικοί σου, οι φίλοι σου υποφέρουν. Τι κοινό έχεις με ανθρώπους που δεν σε κατάλαβαν ποτέ, γιατί αν σε καταλάβαιναν, έχοντας τόσα λεφτά και περιουσίες, δεν θα έπαιρναν ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο, αλλά θα ζούσαν λιτά. Το έκαναν; Όχι, αλλά έριξαν όλο το φορολογικό βάρος σε σένα, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου.

    Τίποτα δεν θα γίνει,ούτε πρόωρες εκλογές, ακόμα κι αν καταποντιστούν. Μπλοφάρουν για μια ακόμα φορά, γιατί σε θεωρούν δεδομένο, πιόνι τους, πειθήνιο όργανό τους. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και έχεις 37 άλλα κόμματα να ψηφίσεις, εκτός από ΝΔ- Ελιά και Ποτάμι.

    Σκέψου την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέψου πως την ονειρευόμασταν και πως είναι τώρα. Υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή πλούτου. Εμείς είμαστε με κατώτερο μισθό στα 400 ευρώ, ενώ οι πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν κατώτατο μισθό 1500 ευρώ, με χαμηλότερες τιμές. Ποιος φταίει ; Αυτό θέλαμε ; Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ; Μια Ευρώπη υπό γερμανική Κατοχή και εσύ πολίτης β' κατηγορίας, το παιδί σου άνεργο, ο φίλος σου ή ο γείτονάς σου νεόπτωχος...

    Ισόβιος Φόρος στη πρώτη σου κατοικία, τα παιδιά σου τεκμήριο για την εφορία, αυτά θα εγκρίνεις με τη ψήφο σου ; Αυτή η Ευρώπη και τα δύο κόμματά της, τελικά, ποιον υπηρετούσαν ; Μόνο το 1/10 των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης που έγιναν πλουσιότεροι, ενώ εμείς ο ευρωπαϊκός Νότος δούλοι και μετανάστες.

    Τι θα προσφέρουν να ξαναστείλεις ευρωβουλευτές της ΝΔ, της Ελιάς ή του Ποταμιού ; Τι έκαναν τόσα χρόνια ; Πότε φώναξαν ; Πότε διεκδίκησαν ; Πότε πέτυχαν ; Τι έκαναν όταν έβλεπαν το χρέος να ξεφεύγει ; Μήπως πρέπει να στείλεις δυναμικούς ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων που θα φωνάξουν και δεν θα είναι μαριονέτες ;

    Σκέψου. Αν ψηφίσεις τα ίδια, η Ευρώπη θα μείνει η ίδια και τα παιδιά σου καταδικασμένα. Στείλε μήνυμα ηχηρό στην Ευρώπη με τη ψήφο σου ( ψηφίζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κόμματα που οδήγησαν τους Έλληνες σε αυτή τη κατάσταση ). Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να στείλεις μήνυμα ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ άλλο.

    Κι άσε τα ψευτοδιλήμματά τους και τις μπλόφες τους. Ήδη άρχισαν να τα γυρνάνε και να λένε ότι δεν θα θα πάνε σε πρόωρες εκλογές όποιο και να είναι το αποτέλεσμα και εδώ και στην Ιταλία.

    Αλλά και όσοι απέχουν ή ρίχνουν λευκό, ουσιαστικά αφήνουν την Ευρώπη με την εντύπωση ότι οι Έλληνες καλοπερνάνε, έχουν λεφτά παρά τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, και άρα ούτε κούρεμα χρέους και τόκων πρέπει να γίνει, αλλά να εφαρμοστούν σκληρότερα μέτρα. Η αδιαφορία θα λειτουργήσει υπέρ ενός νέου σκληρού πακέτου μέτρων που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ψηφιστούν κόμματα "δικά τους" ελεγχόμενα, όπως η ΝΔ, η Ελιά ή το Ποτάμι ή αν υπάρξει αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KYRIAKATIKES EFHMERIDES EKTIMOYN OTI AN H XRYSI AYGI PAREI DIPSIFIO POSOSTO, TOTE THA YPARKSEI MEGALOS SEISMOS STO POLITIKO SYSTHMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνελήφθη πολίτης στη Θεσσαλονίκη επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ ! Αυτοί είναι οι της ΝΔ και της Ελιάς, αυτοί είναι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. 2 χρόνια τρομοκρατούν τους Έλληνες με φόρους, χαράτσια και δεν αντέχουν να ακούσουν τη διαμαρτυρία του !

    Ας τα βλέπουν όσοι τους ψηφίζουν ! Αυτοί φταίνε για την μεγάλη άνοδο της Χρ.Αυγής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση