GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καψής: "Με την ΝΕΡΙΤ έχουμε τις προϋποθέσεις για την πλήρη ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης"

Ο Παντελής Καψής, μίλησε στο Αχελώος tv για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, την οικονομία αλλά και την πολιτική πρότασ...



Ο Παντελής Καψής, μίλησε στο Αχελώος tv για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, την οικονομία αλλά και την πολιτική πρόταση της ΕΛΙΑΣ, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργιά της ΝΕΡΙΤ.
Mιλώντας για την οικονομία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά από μια βαθιά κρίση βγαίνει από την ύφεση , και το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές δείχνουν ότι οι θυσίες των Ελλήνων αναγνωρίζονται.

«Η χώρα ανακτά σταδιακά τη χαμένη αξιοπιστία της. Είναι, όμως , σημαντικό τώρα να στραφούμε ακόμα πιο δυναμικά από πριν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτήσουν τη ριζική ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας. Και ακριβώς επειδή οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις δεν θα αποδώσουν άμεσα, βασική προτεραιότητά μας στην «Ελιά» είναι η προστασία των ανέργων και των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όπως για παράδειγμα με τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», σχολίασε ο Παντελής Καψής.

Όσο για το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα υποστήριξε ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στους τομείς που είχαμε στο παρελθόν σημειώνοντας ότι τώρα χρειαζόμαστε παραγωγή επενδύσεις και επειδή αυτό θα πάρει χρόνο.

«Θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική προστασία στους πολίτες που έχουν πρόβλημα με ένα ελάχιστο εγγυημένο εθνικό εισόδημα και σε συνδυασμό με ένα νέο παραγωγικό υγιές μοντέλο ανάπτυξης να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, για αυτό θα δώσουμε μάχη και στην Ευρώπη ώστε να δημιουργηθούν θεσμοί τέτοιοι που θα μπορούν να εγγυηθούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στον ευρωπαϊκό νότο», εξήγησε ο πρώην υφυπουργός.

Μιλώντας την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου, τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ακόμη και ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ριζικές ανατροπές.

Μια βαριά ήττα θα δημιουργούσε ζήτημα για τον κυβερνητικό συνασπισμό, υποστήριξε , αλλά αυτό , όπως σημείωσε , θα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των πολιτών, της αποχής , αλλά και των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για να προσθέσει ότι εάν ο Σύριζα δεν κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο ή περιφέρεια δείχνει ότι δεν έχει μεγάλες ρίζες στην κοινωνία.

Ο Παντελής Καψής διετέλεσε για περίπου 10 μήνες υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης αναφέρθηκε και στην ΝΕΡΙΤ που ξεκινάει σήμερα την λειτουργία της : «Οι διαδικασίες του νόμου που ψηφίσαμε, προβλέπει την πλήρη ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης. Με βάση τον προηγούμενο νόμο ο υπουργός έκανε περίπου ότι ήθελε, με βάση τον σημερινό νόμο ο Υπουργός δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο στο τέλος του χρόνου να εγκρίνει τον τελικό προϋπολογισμό. Οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο, με μόρια, με ειδικούς αξιολογητές και με συνεντεύξεις και μειώθηκε το κόστος . Είχαμε έναν προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ και σήμερα είναι κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

Αυτά λοιπόν είναι τρία σημαντικά οφέλη που θα έχουμε με την Νέα Τηλεόραση, η δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης τηλεόρασης δεν είναι υπόθεση ούτε νόμων και ούτε αποφάσεων , πρέπει να δημιουργήσουμε κουλτούρα , παράδοση και ανεξαρτησία και είναι στοίχημα που δίνουμε όλοι, και οι πολιτικοί , και η δημοσιογραφία αλλά και η κοινωνία που πρέπει και αυτή και να εκφράζεται σε αυτά τα ζητήματα και να μην αποδέχεται διαδικασίες που είχε αποδεχτεί στο παρελθόν». δήλωσε ο Παντελής Καψής.

"Η δική μου άποψη ήταν ότι θα έπρεπε να επιχειρηθεί να ανασυγκροτηθεί, χωρίς να κλείσει. Αλλά παραδέχομαι την ίδια στιγμή ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ενδεχομένως και αδύνατο", είπε.

Ο πρώην υφυπουργός ανέφερε ότι στην ΕΡΤ υπήρχε κουλτούρα αναξιοκρατίας, πολιτικών παρεμβάσεων που κατέληγε σε μια κουλτούρα αδιαφορίας, που δεν έχει καμία σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης, ότι η ΕΡΤ ήταν μια συλλογή φέουδων.
«Η ΕΡΤ ήταν ένα πλέγμα παγιωμένων δομών, που εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια δημιουργικής δουλειάς» είπε ο κ.Καψής και πρόσθεσε: «Η ΕΡΤ, για να αναδιοργανωθεί, έπρεπε αυτό να γίνει εκ του μηδενός».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση