GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροπέδες σε 27χρονο χάκερ που παραβίασε νομικά συγγράμματα και κείμενα!

Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 27χρονος ημεδαπός ο οποί...



Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 27χρονος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για «πειρατεία» σε νομικά συγγράμματα και κείμενα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε στοχευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών αλλά και σχετικής μήνυσης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, μετά από καταγγελίες που υπήρξαν, ο συλληφθείς, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, διέθετε «πειρατικά», έναντι χρηματικής συνδρομής, νομικά συγγράμματα και κείμενα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, με συναφές επίμαχο υλικό, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, από υπαίτιο που τελεί τις πράξεις σε εμπορική κλίμακα κατ' εξακολούθηση.

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση.

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση