GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάμος: Διάσωση 29 παράτυπων μεταναστών

Στη διάσωση 29 παράτυπων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα και μάλιστα κάτω υπό δύσκολες καιρικές...


Στη διάσωση 29 παράτυπων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα και μάλιστα κάτω υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Κατά την τακτική περιπολία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή εντοπίστηκε, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαινε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών.
Μετά από συνεννόηση με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι εννέα παράτυπων μεταναστών (26 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί).
Στη συνέχεια, κατέπλευσε στην περιοχή τουρκική ακταιωρός η οποία, κατόπιν εντολών από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας, αρνήθηκε να παραλάβει τους διασωθέντες.
Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα μετέφερε τους διασωθέντες μετανάστες στο λιμένα Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Γιατί δεν λες λαθρομεταναστών που είναι ο όρος με τον οποίο έχει συνδέσει ο λαός μας αυτή την κατάσταση και χρησιμοποιείς τον όρο «παράτυποι μετανάστες» που είναι σαφώς αποφορτισμένος από αρνητικές έννοιες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση