GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τραγική κατάσταση το ιστορικό σπίτι του Δεσπότη στα Ιωάννινα, έχει αφεθεί στη τύχη του [photos]

Σε αυτή την τραγική κατάσταση έχει περιέλθει ένα από τα λαμπρότερα αρχοντικά της πόλης το Σπίτι του Δεσπότη ή αλλιώς... η οικία...



Σε αυτή την τραγική κατάσταση έχει περιέλθει ένα από τα λαμπρότερα αρχοντικά της πόλης το Σπίτι του Δεσπότη ή αλλιώς... η οικία του Χουσεΐν Μπέη, που αποτελεί δείγμα της απαράμιλλης Γιαννιώτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα.
Οι εικόνες που έχει αποτυπώσει ο φακός του epirusgate.blogspot.gr αποτυπώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των φορέων της περιοχής, που δυστυχώς έχουν αφήσει στη φθορά του χρόνου ένα κτίριο ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας που θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών.
Θα είναι πραγματικά ευχής έργον να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί όπως πραγματικά του αξίζει. Να θυμίσουμε ότι βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Εθνικό Στάδιο των Ιωαννίνων, επί της οδού Πινδάρου και είναι το μόνο που σώθηκε από τη πυρκαγιά του 1820, χάρη στους εκτεταμένους αμπελώνες που το περιέβαλαν.
Στη διάρκεια της τουρκοκρατίας ανήκε στην οικογένεια του Χουσεΐν-Μπέη και η ονομασία του ως "Σπίτι του Δεσπότη" οφείλεται στο γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε την έδρα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση