GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρύδης: Για το ΠΑΣΟΚ όταν φτάσει η ώρα θα επιδιωχθεί η πλειοψηφία των 180 εδρών

"Το κυριότερο είναι η χώρα να συνεχίσει την πορεία εξόδου από την κρίση, μια πορεία που δεν πρέπει να διακοπεί και να διαταραχθεί κα...

"Το κυριότερο είναι η χώρα να συνεχίσει την πορεία εξόδου από την κρίση, μια πορεία που δεν πρέπει να διακοπεί και να διαταραχθεί και συνακόλουθα να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού μέσα από κομματικά ή θεσμικά παιχνίδια" δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΟΥ ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχετικά με τη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είπε συγκεκριμένα:
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, πρέπει να σας πω ότι αυτή η συζήτηση δεν άνοιξε από κάποιο επίσημο κυβερνητικό ή κομματικό όργανο. Άνοιξε από μία εφημερίδα η οποία ήθελε να αναδείξει αυτό το θέμα και οι συντάκτες της έκαναν κάποιες συζητήσεις. Το θέμα αυτό υπάρχει, όπως υπάρχουν και οι τοποθετήσεις που λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή για να το θέσω καλύτερα, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει να μείνει έξω από τις κομματικές διαμάχες. Το κυριότερο είναι η χώρα να συνεχίσει την πορεία εξόδου από την κρίση, μια πορεία που δεν πρέπει να διακοπεί και να διαταραχθεί και συνακόλουθα να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού μέσα από κομματικά ή θεσμικά παιχνίδια. Γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε ότι όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα, θα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, ώστε να επιδιωχθεί η πλειοψηφία των 180 εδρών. Χθες, ο κ. Τσίπρας είχε μια συνέντευξη στη RealNews. Ενώ ήταν πολύ δηκτικός, με αλαζονικό και υπεροπτικό ύφος απέναντι σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς αρχηγούς, ακόμη και για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, - λέγοντας ότι εμείς δεν πρόκειται να προτείνουμε κανέναν και η γραμμή μας είναι να πάμε σε εκλογές, - όταν τον ρώτησαν για τον κ. Καραμανλή, αν θα τον υποστηρίξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας, μετά τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, δεν απάντησε ξεκάθαρα, αλλά άφησε το θέμα ανοικτό .Μάλιστα για τον μόνο που είχε ένα καλό λόγο ήταν για τον κ. Καραμανλή που στη συνείδηση των Ελλήνων έχει ταυτισθεί με τον εκτροχιασμό της χώρας, με όλες τις κακοδαιμονίες που ακολούθησαν και μας έφεραν στην κρίση και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτή η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, δημιουργεί τεράστιες εντυπώσεις και πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει άμεσα αυτό το θέμα"

Σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα εκλογής του ΠτΔ:
Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει πρώτα απ’ όλα να ενσαρκώνει την ενότητα των Ελλήνων και της χώρας. Πιστεύουμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί ότι επιλύονται στην πράξη ζητήματα που αφορούν την προοδευτική πορεία της χώρας, τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών, την αποκατάσταση των αδικιών και κυρίως ενός δρόμου που θα μας βγάλει πιο γρήγορα από την κρίση και τα μνημόνια. Από κεί και πέρα πιστεύουμε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που μπορεί να επιλεγούν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί και ο κ. Κουβέλης να ανταποκριθεί σε αυτήν την αποστολή.

Σχετικά με την έλλειψη φορολογικής πολιτικής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα από τον κ. Μπαλάφα ακούμε μια φιλολογία, δεν παίρνουμε όμως απαντήσεις. Σας θυμίζω τις τοποθετήσεις του κ. Σταθάκη που είναι υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης ή του κ. Λαφαζάνη που είναι το μεγάλο κομμάτι της (εσωκομματικής) αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλώνουν μεταξύ τους για το αν το αφορολόγητο θα είναι 200 ή 300 χιλιάδες ευρώ. Πρόσφατα ο κ. Σταθάκης σε μια συνέντευξή του έκανε λόγο για 200 χιλιάδες αφορολόγητο, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό αφορά στη συνολική περιουσία κάποιου πολίτη ή κάποιου νοικοκυριού ή αφορά μόνο στα ακίνητα με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μύδροι από την άλλη μεριά του κόμματος. Υπάρχει μια γραμμή που λέει «όχι σε όλα» και από την άλλη υπάρχει μια άλλη γραμμή που χαϊδεύει τους πάντες και τα πάντα, υιοθετεί όποια άποψη κι αν κατέβει στο τραπέζι γιατί θεωρεί ότι έτσι διογκώνει το εκλογικό του ακροατήριο.

Σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ:
Εμείς αυτό που διεκδικούμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέο μνημόνιο, δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα, πρέπει το χρέος να γίνει βιώσιμο και μπορεί να γίνει βιώσιμο με παραμετρικές αλλαγές, (αποπληρωμή) σε βάθος χρόνου και αλλαγή των επιτοκίων. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στα θέματα της ανάπτυξης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την 1η Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης, ο κ. Βενιζέλος προεκλογικά –στις ευρωεκλογές- είχε κάνει λόγο, για 750 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα 5-6 χρόνια, μέσα από ένα σχέδιο σε συγκεκριμένους τομείς όπως ενέργεια, τουρισμός, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από εκεί και πέρα πρέπει να πάμε σε σημαντικά θέματα όπως η αποκατάσταση των αδικιών. Το φορολογικό είναι σημείο κλειδί, πρέπει να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη. Ο ΕΝΦΙΑ, ήταν μια απόπειρα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Η φιλοσοφία και η σύλληψη είναι σωστή, ο σχεδιασμός βέβαια που έγινε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν τραγικό και γι αυτό πρώτοι αντιδράσαμε και είπαμε δε μπορεί ,για να συγκεντρωθεί το ποσό των 2,6 δις, να ισχύσουν αυτά που ανακοινώθηκαν. Για παράδειγμα , ένας που έχει ένα σπίτι και έχει ένα αγρόκτημα μπροστά και δεν έχει τιμές ζώνης ή αντικειμενικές αξίες να πληρώνει τα δεκαπλάσια ή τα εξαπλάσια από αυτά που πλήρωσε το ΄13. Αντιδράσαμε και όλα αυτά θα αποκατασταθούν. Όπως επίσης όσα ανακοινώθηκαν για τα ημιτελή σπίτια ή τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει μια γενναία έκπτωση πάνω από 220 εκατομμύρια ευρώ και εκεί περιλαμβάνονται οι άνεργοι, οι ανάπηροι, οι πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι πολύτεκνοι. Άρα η φορολόγηση αποκτά μια κοινωνική διάσταση. Αυτά είναι συγκεκριμένα θέματα στα οποία αν υπάρχουν καλύτερες απόψεις –επειδή θα έρθει αυτή η τροπολογία στη Βουλή -μπορεί κάθε πολιτική δύναμη να λειτουργήσει διορθωτικά και να πει την άποψή της.
Υπάρχει το μεγάλο θέμα, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, όπου εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για 100 δόσεις και θα την παλέψουμε στην τρόικα, στο Παρίσι όπως και μια σειρά άλλα θέματα όπως για το πετρέλαιο θέρμανσης, την μείωση του ΦΠΑ. Πιστεύω ότι αυτά είναι κεφαλαιώδη ζητήματα γιατί αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους, αφορούν όλες τις κοινωνικές τάξεις, αφορούν τον ελληνικό λαό. (…) Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Κανείς δε λέει ότι πατώντας ένα κουμπί μπορεί να αλλάξει δια μαγείας η υπάρχουσα εικόνα. Εδώ χρειάζεται ευθύνη, να λέμε την αλήθεια και να δεσμευόμαστε στον κόσμο γι αυτά που θα κάνουμε και να τα κάνουμε πράξη. Όταν λες ότι δε θα φορολογήσω το σπίτι του φτωχού - που αυτό είναι το σωστό - και θα κινηθώ προς τη μεγάλη ακίνητη περιουσία πρέπει παράλληλα να διευκρινίζεις τι εννοείς λέγοντας «μεγάλη ακίνητη περιουσία». Γιατί υπάρχει ,πολύ κόσμος, μεσαία στρώματα, τα οποία μπορεί να έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, να έχουν βίλες, αυτούς δηλαδή δε θα τους φορολογήσεις; Δόξα τω Θεώ, στην Ελλάδα, είχαμε επαγγέλματα, κοινωνικές τάξεις και ομάδες που δεν είναι (βέβαια) στο πλαίσιο του παλιού μεγάλου κεφαλαίου και των παλιών καπιταλιστών αλλά έχουν μεγάλη περιουσία και πολλά εισοδήματα όπως μεγαλογιατροί ή μεγαλοδικηγόροι. Υπάρχουν μεσαία στρώματα που έχουν δέκα σπίτια και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους βγάζει απέξω στη λογική του λαϊκισμού.

1 σχόλιο

  1. Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτό το ((μικρο σαιτ)) το διαβάζουν από όλα τα κόμματα... Έγραφα όταν έβγαιναν οι ΑΙΣΧΡΟΙ αρχηγοί ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, συνεπικουρούμενοι απο τον ΑΙΣΧΡΟ αδωνι, την ΑΙΣΧΡΉ βουλτεψη , τον ΑΙΣΧΡΟ ρήγα , τον ΑΙΣΡΧΟ ταμηλο,την ΑΙΣΡΧΗ αννα μυσελ ασυμακοπουλου ο ΑΙΣΡΧΟΣ ντινοπουλος και ολα αυτα τα ΚΑΘΙΚΆΚΙΑ, μαζί με μερικους ΑΙΣΡΧΟΥΣ δημοσιογράφους και ΣΑΣ έλεγαν είδατε τι έπαθε η ΚΥΠΡΟΣ; τους κούρεψαν της κατάθεσης ΚΑΙ πανηγύριζαν μάλιστα μερικοί ...ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΛΑ να τα βρείτε και και να διαβάσετε , τι έγραψα τότε ,ότι εμείς ΕΔΩ δεν έχουμε καταθέσεις και το κούρεμα θα είναι ΣΤΑ ΑΚΊΝΗΤΑ ΣΑΣ...χθες λυπών ο κύριος της πρώην κυρίας υπουργού ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΚΟΛΑΟΥ είπε στο ΚΕΝΤΡΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ότι ΝΑΙ ο ΕΝΦΙΑ είναι (έμμεσο κούρεμα καταθέσεων) δηλαδή ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ακόμα κανένα ευρώ σε καμιά τρύπα η τράπεζα και φοβούνται για την καλύβα τους ΘΑ ΤΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΉΣΟΥΝ ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΑ..

    Και άντε και εφέτος είχαν και τους τα ακουμπούν, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; τι θα τους δώσουν τα παιδιά τους; Γιατί ανάπτυξη υπάρχει και στις Φιλιππίνες ΚΑΙ στην Σιγκαπούρη αλλά η παιδική πορνεία ΟΡΓΙΆΖΕΙ από μερικούς ((ΚΑΛΟΥΣ))..ΕΊΣΤΕ έτοιμοι για τον σεξοτουρισμό ΤΟΝ ΑΝΗΛΊΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ;;; ΑΝ ΟΧΙ ετοιμαστείτε διότι του χρόνου δεν θα έχετε στην άκρη ούτε σεντς... ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΛ τον κυρίων αυτόν να κάνουν προπαγάνδα ότι μας έμεινε η ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΔΙ...Όμως η ΟΥΡΑ είναι μεγάλη όσο ο νοητός (κύκλος) του διαστήματος..

    1) Στην ΕΛΒΕΤΙΑ υπάρχουν τα περισσότερα δις ευρώ από Ελληνες και αξιωματούχους ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ...ΠΟΘΕΣ ΕΣΧΕΣ κύριοι υπαρχή; ...ΟΧΙ λένε ΝΑΙ ΟΧΙ ΛΕΝΕ οι ξένοι..

    2) ΕΝΦΙΑ σε ένα κουφάρι σε ένα ημιτελή σπίτι ΜΠΑΙΝΕΙ;..( όχι σε ξενοίκιαστο κ.τ.λ)..ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΡΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΠΑΙΝΕΙ; και ναι; πότε θα το τελειώσει αυτός που το κατέχει ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑΣΤΕΓΆΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ;.


    3) Αυτά ούτε στην Βόρειο Κορέα δεν τα κάνουν οι ακραίοι κομουνιστές ..τι θέλουν; μετά τα σπίτια ΣΑΣ της ζωές σας, ΝΑΙ ΤΗΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ..

    4) Ο ομοφοβικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πει ΑΛΗΘΕΙΕΣ.... ΣΤΗΝ πολιτική αλλά και οι πολίτικοι είναι συμφέροντα ΟΜΩΣ οι δουλειά τους είναι αυτά τα συμφέροντα ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΉΝΟΥΝ να εξοντώνουν τους ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ..

    ξέρετε όταν μια γυναίκα κάνει τεστ παπ στα 21 χρόνια τους γιατί το λέει το φασιστικό υπουργείο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΡΙΔΗ θα πρέπει να ξέρουν ότι τα τσετ ΠΑΠ ξεκινουν να γινονται οταν η γυναικες εχουν σεξουαλικη ΖΩΗ ..εκτός ΕΑΝ η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ της νουδουπασοκρατιας θα τους ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...

    έχουν συσσωρευόμενο τόσο ΜΙΣΟΣ αυτοί οι άνθρωποι επάνω τους που δεν ξέρω που θα τους οδηγήσει ΆΛΛΟ δικαιοσύνη και ΆΛΛΟ ΦΑΣΙΣΜΟΣ..ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΆΛΗ ΕΥΘΎΝΗ διότι τα ΜΜΕ στην ΕΛΛΑΔΑ είναι στην 86 παγκοσμίως στην ελευθερία του ΤΎΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΟΝ ΑΠΛΌ ΕΛΛΗΝΑ..ΈΤΣΙ ΈΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΤΆΜΙ ΚΑΙ ΌΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ.. ΤΟΥ ΤΟ ΈΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΜΕ ΠΈΣΟΥΜΕ ΜΈΣΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΎΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΟΙ 100.000 ΑΓΥΡΤΕΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ..

    Αύριο ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Βοριδης ίσως εξαγγείλει μέσω τον ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ Μ.Μ.Ε και (ακτινογραφία αίματος) και ίσως να βρεθούν να μερικοί (σωτήρες) ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΑΙ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ..ΣΥΧΩΝΕΥΌΜΑΣΤΕ ...

    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΘΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΟΎΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση