GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι πολυεθνικές που έχουν να χάσουν τα περισσότερα απ' τον εμπορικό "πόλεμο" Δύσης - Ρωσίας!

Τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις που επιβάλουν Δύση και Ρωσία σε αυτό τον ιδιότυπο εμπορικό "πόλεμο" που έχει ξεκινήσ...



Τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις που επιβάλουν Δύση και Ρωσία σε αυτό τον ιδιότυπο εμπορικό "πόλεμο" που έχει ξεκινήσει επιχειρούν να...
υπολογίσουν πολυεθνικές που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κάνει μεγάλα ανοίγματα στη ρωσική αγορά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή αυτές είναι:

* Ford Motor Co. (ΗΠΑ): Η ρωσική αγορά αυτοκινήτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης και η Ford κατέχει μερίδιο 3,% της αγοράς. Το 2013 πούλησε 105.000 οχήματα στη Ρωσία. Παράλληλα στη Ρωσία λειτουργούν τρία εργοστάσια.

* General Motors CO. (ΗΠΑ): Η GM το 2013 κατείχε το 9,1% της αγοράς και είχε πουλήσει 258.000 οήματα σρη στη Ρωσία. Επιπλέον έχει εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη.

* Exxon Mobil Corp. (ΗΠΑ): Το 2011 υπέγραψε συμφωνία με τη ρωσική Rosneft για την εκμετάλλευση δυνητικά τεραστίων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η αξία τους φτάνει τα 500 δισ. δολάρια

* Citigroup Inc. (ΗΠΑ): Εχει δεκάδες καταστήματα στη Ρωσία και περιουσιακά στοιχεία που φτάνουν τα 10,3 δισ. δολάρια

* JPMorgan (ΗΠΑ): Η έκθεση στη ρωσική αγορά φτάνει τα 4,7 δισ. δολάρια

* Reiffeisen Bank (Αυστρία): Η έκθεση της αυστριακής τράπεζας σε Ρωσία και Ουκρανία ανέρχεται σε 18 δισ.

* BP (Βρετανία): Η ΒΡ κατέχει σχεδόν το 20% των μετοχών της Rosneft, με την τελευταία να συμβάλει το δ΄τρίμηνο κατά 1 δισ. Ευρώ στα κέρση της ΒΡ

* Total (Γαλλία): Κατέχει το 20% του Yamal LNG, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου στο ρωσικό Βορρά.

* Fortum (Φινλανδία): Πρόκειται γαι τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Φινλανδίας, η οποία περιμένει από τη ρωσική αγορά το 25% των εσόδων της το 2016.

* Renault-Nissan (Γαλλία-Ιαπωνία): Μέσω της Avtovaz ελέγχει το 29% της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτων.

* Danone (Γαλλία): Για την εταιρεία η ρωσική αγορά είναι η μεγαλύτερη. Το 2012 έκανε εκεί το 10% των πωλήσεων της.

* Carlsberg (Δανία): Η δανική ζυθοποιία έκανε το 2012 το 40% του τζίρου της στη ρωσική αγορά.

* Glencore Xstrata (Ελβετία): Δραστηριοποιείται στα χρηματιστηριακά εμπορεύματά και η έκθεση της αγγίζει τα 7 δισ. δολάρια.

* Enel (Ιταλία): Ο μεγαλύτερος ηλεκτροπαραγωγός της Ιταλίας προβλέπεται ότι το 2016 θα λάμβανε τα 10% των εσόδων της από τη Ρωσία.

* Eon (Γερμανία): Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προμήθειας φυσικού αερίου αναμενόταν να λάβει το 3% των εσόδων της το 2016 από τη ρωσική αγορά.

Πηγή



3 σχόλια

  1. Όταν προδίνουμε συνεχώς τους μοναδικούς ορθόδοξους φίλους μας Ρώσους ,αυτοί γιατί να μας βοηθήσουν ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ , ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΚΥΡΗΞΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014



    Προς τον Πρόεδρο

    της Ρωσικής Ομοσπονδίας



    Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα

    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

    Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.

    Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

    Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.

    Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

    Μανώλης Γλέζος

    Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση