GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4-6,6 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή το απόγευμα του Σαββάτου (18:35 τοπική ώρα• 01:35 σήμερα Κυρια...


Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4-6,6 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή το απόγευμα του Σαββάτου (18:35 τοπική ώρα• 01:35 σήμερα Κυριακή, ώρα Ελλάδας) ταρακουνώντας κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε πενήντα χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά από την πόλη Βαλπαραΐσο, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
Ο σεισμός, που αρχικά το USGS είχε αναφέρει πως είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, σημειώθηκε σε βάθος 32 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής (Onemi), ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών και σημειώθηκε 39 χλμ. από την πόλη Κιγιότα. Έγινε αισθητός στο Σαντιάγο και άλλες πέντε περιοχές της κεντρικής Χιλής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής, δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι.
Χιλιανοί χρήστες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter και ΜΜΕ στη χώρα ανέφεραν ότι υπήρξαν κατά τόπους διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε μικρό βάθος, έγινε αισθητός ακόμη και σε περιοχές της νότιας Χιλής και της δυτικής Αργεντινής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση