GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντόρα: Τραγικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου

«Τραγικές καθυστερήσεις» στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου καταγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για καταβολή πληρω...


«Τραγικές καθυστερήσεις» στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου καταγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για καταβολή πληρωμών εντός 155 ημερών έναντι 55 ημερών που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ και έναντι 30 ημερών που ορίζει ο ελληνικός νόμος και η ευρωπαϊκή Οδηγία.
Ακόμα και μεταξύ επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την έλλειψη ρευστότητας, λέει, οι πληρωμές στην Ελλάδα γίνονται μέσα σε 76 μέρες όταν στην ΕΕ ο μέσος χρόνος είναι 47 μέρες.
«Με τον τρόπο αυτό, μετά την ακραία και εκτός λογικής υπερφορολόγηση που εξοντώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες φορολογούμενους, το δημόσιο συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη μείωση της ρευστότητας στην αγορά», λέει η πρώην υπουργός, κάνοντας λόγο για «άλυτο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις» και για κλειστό επί της ουσίας τραπεζικό σύστημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι πολίτες να περιορίζουν την κατανάλωσή τους.
«Το κράτος αδυνατεί να δημιουργήσει το πλαίσιο έγκαιρης εκταμίευσης των κοινοτικών επιχορηγήσεων, οι οποίες δίνονται για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», λέει, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την έκθεση των κοινωνικών εταίρων και της Task Force, «υπάρχει υψηλός ενδεχόμενος κίνδυνος να μη χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου τα υπόλοιπα κεφάλαια μέχρι το τέλος του 2015».
Η πρώην υπουργός μιλά και για «ειρωνεία», όταν η έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων και η μη περαιτέρω συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών, αποτελεί επιπλέον και μνημονιακή υποχρέωση.
Κατόπιν τούτων, η κ. Μπακογιάννη με ερώτησή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ζητεί να μάθει:
- Τι προτίθενται να πράξουν για να σταματήσει το Ελληνικό Δημόσιο να είναι ο μεγαλύτερος και πλέον ασυνεπής οφειλέτης.
- Ποιο είναι το ύψος των οφειλών –τακτικών και ληξιπρόθεσμων- των δημόσιων φορέων προς ιδιωτικές επιχειρήσεις
- Αν το ελληνικό δημόσιο πληρώνει νόμιμο τόκο υπερημερίας μετά την υπέρβαση των 30 ημερών και
- Ποιο είναι το ύψος των καθυστερήσεων που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και κυρίως σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση