GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα γυρνάει ο ΕΟΠΥΥ για το τεστ ΠΑΠ. Αποζημίωση για όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μία φορά τον χρόνο

Παίρνει πίσω την απόφαση για την περικοπή των τεστ ΠΑΠ ο υπουργός Υγείας. Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τις προληπτικές εξετάσεις ...

Παίρνει πίσω την απόφαση για την περικοπή των τεστ ΠΑΠ ο υπουργός Υγείας. Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τις προληπτικές εξετάσεις

Παίρνει πίσω την απόφαση του για περικοπές στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ των διαγνωστικών εξετάσεων, όπως το τεστ ΠΑΠ για τον καρκίνο της μήτρας , η μαστογραφία, και το PSA για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μετά το σάλο που προκάλεσε στην ελληνική ιατρική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία η απόφαση του αυτή.

Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται και θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ ισχυρίζεται ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα δικαίωσε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, αλλά σεβόμενος τις απόψεις αρκετών ιατρών στην Ελλάδα που προτείνουν τη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση κάθε χρόνο, θα την καλύπτει στους ασφαλισμένους.

Το πνεύμα της ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ, πάντως προδιαθέτει για περικοπές στο μέλλον , αφού όπως επισημαίνει «οι διαγνωστικές εξετάσεις και κυρίως οι πιο ακριβές έχουν ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο».

Ειδικά, οι μαγνητικές τομογραφίες και τα triplex έχουν ανοδική εξέλιξη το δωδεκάμηνο Αύγουστος 2013- Ιούλιος 2014, όπως τονίζεται.

Αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής στοιχεία: Σε σύνολο έτους, από τον Αύγουστο 2013 ως τον Ιούλιο 2014, οι αξονικές ανήλθαν σε 1.011.358, δαπάνης 51.941.837 ευρώ, οι μαγνητικές έφτασαν τις 581.242, ύψους 92.544.373 ευρώ και τα triplex σε 639.699, δαπάνης 25.698.276 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν μία εφιαλτική εικόνα, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ. Οι τόσες πολλές απεικονιστικές εξετάσεις δεν αποτελούν μόνο αιτία εκτροχιασμού των οικονομικών της υγείας αλλά συνιστούν και μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας τονίζει ο Οργανισμός και επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν όσα μέτρα χρειάζονται ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός της κατάστασης.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr: Δεν έχουν τέλος τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ Με νέο σύστημα θα επιλέγονται οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Πηγή: www.news247.gr

5 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΒΓΑΊΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΣΩΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ;;;;ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΤΡΕΜΟΥΝΝΝΝΝΝΝΝ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ..

    Έχουν κάνει την χώρα μπουρδέλο , το μόνο που κάνετε ΣΑΜ..ΒΕΝΙΖ..και οι κολαούζοι τους,απλός προστατεύουν τα συμφέροντα τους...τρέμουν μην δουν τους αποκεφαλισμούς τον οικογενειών τους..η χώρα έγινε ΙΡΑΚ;...εεε σε ένα δυο μήνες ίσως και το έχουν καταφέρει πλήρως ..

    Όμως δεν γλιτώσουν όλοι από τους 300, και της οικογένειες τους… άντε 20--30 πρωτοκλασάτοι να την γλιτώσουν.. οι υπόλοιπου 270 τι ΘΑ ΠΆΘΟΥΝ; και ιδηκα οι ΚΟΚΙΝΟΙ που με ταιτια λελαπα γιατί δεν έχουν 60% εεεεε ΧΑΤΖΗ ; ΑΥΤΙΑ; ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ; ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ; ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ;....

    Το βρώμικο ΠΑΣΟΚ και η βρόμικη ΝΟΥΔΟΥ μαζί με τον κόκκινο φασισμό έβαλαν τον πιο ΑΙΣΧΡΌ βουλευτή Γεωργιάδη να συνετίσει τον ΕΛΛΗΝΑ !!!!αυτός που έφτιαξε το ΠΑΙΔΥ με φτηνά φάρμακα το θυμαστε Η ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ,τώρα τρέμουν θέλουν να καταργήσουν και το μπόνους τον 50 εδρών.. ΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ !!!! ΧΑ ΧΑ …

    Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ σας ίσως είναι και λίγος, ΔΕΝ ΤΟ Έχετε καταλάβει ότι είστε ΝΕΚΡΟΊ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ .. όμως ΑΝ ΚΆΝΕΤΕ ένα νόμο που της 50 έδρες θα μπορεί να της παίρνει ΜΌΝΟ ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ η ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….ΓΑΜΩ ΤΗΝ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ)…

    Και για να μην παρεξηγηθώ ΝΑΙ να ψηφιστεί νόμος με απλή αναλογική με ΌΡΟ ότι δεν θα ΑΛΛΆΖΕΙ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΆ, και μαζί σε αυτό το νομοσχέδιο η κατάργηση δια παντός η ευθύνη υπουργών, όταν θα ψηφίζετε ένας ΝΟΜΟΣ θα έχει αμέσως το ερμηνευτικό του ΝΟΙΜΑ κατά γράμμα... επίσης Θα βολεύονται ΟΛΟΙ ακόμα και οι τοπικοί άρχοντες ΜΌΝΟ ΓΙΑ δυο τετραετίες, ΒΓΟΥΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ, και ΘΑ απαγορευτεί αυστηρώς οι αποτυχημένοι ΔΥΟ ΦΩΡΕΣ υποψήφιοι να διορίζονται όπου ΓΡΑΦΕΙ δημόσιο, η εταιρεία δημοσίου δίκαιου..ΟΙ ΔΕ ΣΥΓΓΕΝΉΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΆ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΥΠΟΨΘΦΟΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΜΕ ΧΙΛΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΝΩ ΤΟΝ 200 ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΩΝ ..ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ..ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΥΤΕ ΑΜΙΣΘΙ..ΩΡΙΑΊΟ ΚΟΛΠΛΟ ΤΟ ΑΜΙΣΘΊ

    Να ελεγχτούν οι 6.500 οφ σορ και τα 2.300 ονόματα καταθετών … ποιοι γαμημένοι ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανέ(ξε)λεγκτη η μεγάλη φοροδιαφυγή: Κόλαφος για την κυβέρνηση τα στοιχεία των ελέγχων!

    Tην ώρα που η κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι συστημικοί "παπαγάλοι" της αναρωτιούνται υποκριτικά πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά για την υλοποίηση του προγράμματός του, τα στοιχεία σχετικά με την αντιμετώπιση υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών δεν έχει ελεγχθεί!

    Την προηγούμενη εβδομάδα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αποκάλυψε ότι δέχθηκε ακόμα και απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. «Πληρώνει η βιομηχανία της ναυτιλίας τους φόρους της; Πληρώνουν...
    άλλοι; Δεν το νομίζω», είχε προσθέσει.

    Το θέμα έφτασε σήμερα και στην ελληνική Βουλή, έπειτα από ερώτηση 4 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του σχολίασε ότι «η ελληνική μαφία δεν διστάζει να απειλεί την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η ελληνική κυβέρνηση σιωπά».

    Τίποτα από τα παραπάνω δε φαίνεται όμως να ταράζει τη μακαριότητα της κυβέρνησης, αφού, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά στοιχεία, η έλλειψη βούλησης (για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των πλουσίων, είναι κάτι από παραπάνω εμφανής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους μιντιακούς στυλοβάτες της, οι οποίοι όχι μόνο "έκοψαν" τη μισή δήλωση της Κ. Λαγκάρντ αλλά ζήτησαν και τα ρέστα από τον Α. Τσίπρα για τις αναφορές που έκανε για το ίδιο θέμα στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

    1. ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Από τις 2062 περιπτώσεις έχουν ο έλεγχος έχει τελειώσει μόνον σε 25 από αυτές, 5 το 2013 και άλλες 20 το 2014 (σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, μέσα στο 2104, σε 780 περιπτώσεις). Η φοροδιαφυγή που έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ είναι €25 εκατ. και οι φόροι που αναλογούν είναι της τάξεως των €12 εκατ. Στις 31.12.2015 η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την πρόσφατη δίωρη επίσκεψή κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΟΕ, η ενημέρωση μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ διήρκεσε μιάμιση ώρα!

    2. ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

    Τα εμβάσματα της περιόδου 2009-2011 αφορούν 24.710 περιπτώσεις. Από αυτές το 2013 ελέγχθηκαν μόλις 2, από τις οποίες εισπράχθηκαν €5 εκατ. ενώ ακόμη δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία για το 2014.

    3. OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

    Περίπου 10.000 (!) offshore εταιρείες υπάρχουν στην Ελλάδα. Το 2013 ελέγχθηκαν μόνο 34 από αυτές, με τα ποσά που βεβαιώθηκαν να αγγίζουν τα €40 εκατ. Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί σχετικά στοιχεία για το 2014.

    Όπως σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν κάθε μήνα το υπουργείο οικονομικών να δημοσιοποιεί πληθώρα οικονομικών στοιχείων και γι’ αυτές τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής να μην δίνει στοιχεία (ακίνητα Λονδίνου, σκάφη ελλήνων υπηκόων με ολλανδική σημαία και άλλες, όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές και το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μνημονιακός καμικάζι αυτοκτονίας ο Άδωνις Γεωργιάδης»

    Στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη μίλησε ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε κατηγορήσει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι ευθύνεται προσωπικά για χίλιους θανάτους ασθενών κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, προκαλώντας την αποχώρησή του από την εκπομπή, με την εντυπωσιακή ατάκα "επειδή είστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό δε σας επιτρέπει να με υβρίζετε".

    Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα στον κλάδο της Υγείας, με...
    τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και το μεγάλο πρόβλημα με τα κρεβάτια στις εντατικές, και σχολίασε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ότι "οι άνθρωποι δεν κυβερνούν", αλλά απλώς δέχονται και εφαρμόζουν εντολές από την Task Force.

    Χαρακτήρισε μάλιστα τον Άδωνι Γεωργιάδη "μνημονιακό καμικάζι αυτοκτονίας", σχολιάζοντας ότι ο ίδιος είναι ο "λαγός του συστήματος", και οι πραγματικοί ένοχοι για τη γενοκτονία σε βάρος του ελληνικού λαού είναι η Task Force.

    Κλείνοντας, σχολίασε: "Αν είναι να ψοφήσουμε οι μισοί και από 11 εκατομμύρια να μείνουμε 5,5 εκατομμύρια, ώστε όσοι ζήσουμε να έχουμε την τιμή να συναλλασσόμαστε με ευρώ, ε ας πάει στο καλό το ευρώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί πολύ πολύ...ψηλά, οι τραγικά αποκλεισμένοι στην αυταπάτη τους ασκούντες την εξουσία, αδυνατούν (ή αρνούνται ;) ν΄ αντιληφθούν τις βάρβαρα εξουθενωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν εξαναγκάσει τον Ελληνικό να αγωνίζεται προς επιβίωση κι έτσι επιμένουν, να ερμηνεύουν λανθασμένα κατά το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, ακόμη και τα συναισθήματά μας!!

    Εκτός του οτι προσπαθούν βιαίως να μας επιβάλλουν την τεχνητή αισιοδοξία που μόνο η προσωπική τους χλιδή δικαιολογεί, θέλουν και να μας εκφοβίσουν εκ του ασφαλούς.... Δεν εννοούν οτι θα τους γυρίσει μπούμεραγκ;

    Μα τι επιμονή κι αυτή σε ...σκουριασμένα και άσφαιρα όπλα; ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ κι όσο κι αν προσπαθούν, τη μπάλα εμείς, θα την κρατήσουμε στο γήπεδο. Δεν πάει στην εξέδρα....

    Έχουμε οργή, απογοήτευση και άκρως τιμωρητική διάθεση, που κατευθύνονται όμως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ, ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ! Προς τους ενεχόμενους και εμπλεκόμενους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, προς τους ευδαίμονες εγωπαθείς και το συρφετό των αναίσθητων δοξολόγων αυλικών τους.

    Οι αριστεροί, οι δεξιοί και οι αριστεροκεντροδέξιοι πολίτες αυτής της χώρας (οι μη καθήμενοι στα πλουσιοπάροχα τραπέζια των ''ολακαλά'' ιδιοτελών τρομολάγνων καταστροφολόγων), δεν έχουμε τίποτε, μα τίποτε να μοιράσουμε μεταξύ μας. Ας μην μιλούν λοιπόν για ...διχασμούς.

    Ξέρουμε πια καλά οτι το μόνο που φοβούνται, είναι μήπως κάποια στιγμή ΕΝΩΘΟΥΜΕ, μήπως ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ και τότε εισπράξουνε αυτό ακριβώς, που τόσα χρόνια τους χρωστάμε..... :-) Ξέρουν αυτοί.

    H ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμπρός να φαμ ντε λα πατρί!

    Εμάς δεν μας νοιάζει αν υπάρχουν δεκατρείς εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι συμπατριώτες μας.
    Εμάς δεν μας νοιάζει αν τρεις τέσσερεις χιλιάδες συμπατριώτες μας αυτοκτόνησαν από απελπισία γιατί τα οικονομικά τους πήγανε κατά διαόλου, και στο σπίτι τους το ψωμί το λένε ψωμάκι.
    Εμάς δεν μας νοιάζει για τα ορφανά που άφησαν πίσω τους καθώς και για τις γυναίκες τους ή τους γονιούς τους, παρένθεση, ( ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ?) ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. Και δεν είναι ρατσισμός είναι η αλήθεια……..
    Εμάς δεν μας νοιάζει από ποιες πλάτες θα βγούνε αυτά που ζητάμε από το κράτος, δηλαδή αυτά που μας έκοψε από τον μισθό μας κάνοντας αυτό που έκανε σε όλους τους συμπατριώτες μας.
    Εμάς δεν μας νοιάζει αν το κράτος μας με σκυμμένη την κεφαλή θα πάρει και άλλα δανεικά για να μας ικανοποιήσει.
    Εμάς μας νοιάζει η προσωπική μας βόλεψη που την ονομάσαμε αξιοπρέπεια μας, εμάς που έχουμε την δουλειά μας βρέξει λιάσει μας νοιάζει να περνούμε καλά, να μην στερούμαστε μόνο τα αναγκαία προς το ζην αλλά και τα περιττά, εμάς μας νοιάζει να μπορούμε να πηγαίνουμε τις διακοπές μας όπως τον παλιό καλό καιρό,
    Εμάς μας νοιάζει τα παιδιά μας να μπορούν να έχουν κινητό τελευταίας τεχνολογίας, η σύζυγος μας να μπορεί να πηγαίνει στα SPA να φτιάχνει το κορμάκι της, και εμείς να μπορούμε να αλλάζουμε αυτοκίνητο κάθε τέσσερα χρόνια.
    Γι’ αυτό και πάμε στα δικαστήρια και μας δικαιώνουν βλέποντας τον πόνο μας, γιατί δεν γίνετε, είναι οφθαλμοφανές ένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος όπως Εμείς να στερείτε τα παραπάνω, δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε η κοινωνία, και τον τελευταίο άνεργο να ρωτήσετε αυτό θα σας πει, ακόμη και αυτόν που έχει βάλει την θηλιά στο λαιμό του και ετοιμάζετε να κλωτσήσει το σκαμνί που πατάει αυτό θα σας πει, και τον πατέρα που ψάχνει για δανεικά για να πάει φαί στο σπίτι του αυτό θα σας πει, έχουμε την έγκριση ολόκληρης της κοινωνίας, και το εικοσάχρονο παλικάρι που είναι σκυμμένο στον σκουπιδοτενεκέ αυτό θα σας πει, δεν μας θέλουν οι συμπατριώτες μας στριμωγμένους οικονομικά, μας θέλουν περήφανους, μας θέλουν τσαμπουκάδες, μας θέλουν να ξοδεύουμε, να έχουμε τον παχουλό λογαριασμό μας στην τράπεζα, άνθρωποι είμαστε μπορεί να πάθουμε και κάτι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση