GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταινιοθήκη της Ρήξης: O Κλέφτης ποδηλάτων

Η ταινιοθήκη της Ρήξης ξεκινά αφιέρωμα στον ιταλικό νεορεαλισμό Η Ταινιοθήκη της Ρήξης ξεκίνησε την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, στις 8...

ProvolesA3neorealismos_01

Η ταινιοθήκη της Ρήξης ξεκινά αφιέρωμα στον ιταλικό νεορεαλισμό
Η Ταινιοθήκη της Ρήξης ξεκίνησε την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, στις 8:00 μμ, με αφιέρωμα στον ιταλικό νεορεαλισμό. Θα προβληθούν ταινίες των κυριότερων εκπροσώπων του ρεύματος. Επόμενη και τελευταία προβολή την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 20.00 θα προβληθεί η ταινία του Βιττόριο ντε Σίκα Ο Κλέφτης ποδηλάτων. Η σειρά των προβολών είναι:
Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, πλ. Συντάγματος.
Σας περιμένουμε για να δούμε τις ταινίες, να συζητήσουμε και να πιούμε ένα κρασί και αν ενθουσιαστούμε με τον ιταλικό νεορεαλισμό θα συνεχίσουμε και τον Νοέμβριο.
Είσοδος Ελεύθερη



Δ) Ο κλέφτης των ποδηλάτων του Βιττόριο ντε Σίκα (1948)
ΚΛΕΦΤΗΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ_POSTER--640x913
 
Ένας άντρας βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά την πρώτη μέρα του κλέβουν το ποδήλατο. Καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό, ξεκινά με τον μικρό γιο του μια απελπισμένη αναζήτηση στους δρόμους της Ρώμης.
«Ο κλέφτης των ποδηλάτων», του Βιτόριο Ντε Σίκα (σε σενάριο του Τσέζαρε Ζαβατίνι), θεωρείται από τις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες αυτού που αποκαλέστηκε «ιταλικός νεορεαλισμός», ένας κινηματογράφος που είχε για θέματα του τη μιζέρια, τη φτώχεια, τα προβλήματα κι όλους τους αγώνες (ενάντια στο φασισμό και την αδικία) των απλών ανθρώπων (σ' αντίθεση με τις κωμωδίες των «λευκών τηλεφώνων» που γυρίζονταν στην Ιταλία στη διάρκεια του μουσολινικού καθεστώτος) και που το στιλ του είχε μιαν αμεσότητα, μια επιμονή στη νατουραλιστική, ντοκιμαντεριστική καταγραφή των γεγονότων συνήθως μακριά από τα στούντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση