GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η δολοφονία στο Σαράγεβο ήταν τρομοκρατική πράξη»

Για το Μαυροβούνιο δεν υπήρξε μεγαλύτερη τραγωδία από τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο...


Για το Μαυροβούνιο δεν υπήρξε μεγαλύτερη τραγωδία από τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε τη δολοφονία στο Σαράγεβο "τρομοκρατική" πράξη.
"Είναι ιστορικό γεγονός ότι το Μαυροβούνιο δεν στήριξε την τρομοκρατική ενέργεια της δολοφονίας στο Σαράγεβο και θεωρούσε ότι με πολιτικές δολοφονίες τίποτα δεν επιλύεται" ανέφερε ο Μίλο Τζουκάνοβιτς, σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο του Μαυροβουνίου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Το παράδοξο είναι, ότι ως κράτος νικητής, το Μαυροβούνιο εξαφανίστηκε από το γεωγραφικό χάρτη" είπε ο κ. Τζουκάνοβιτς, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Μαυροβουνίου RTCG.
Ο κ. Τζουκάνοβιτς, ο οποίος είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τις επετειακές εκδηλώσεις, τόνισε ότι στο Μαυροβούνιο κόστισε πολύ ακριβά το μάθημα ότι το μεγαλύτερο τίμημα καταβάλλουν οι μικρότεροι λαοί.
"Ας πιστέψουμε όλοι μαζί ότι μετά από 100 χρόνια αναμονής για μία νέα ευκαιρία και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα πριν από οκτώ χρόνια, μάθαμε το μάθημά μας" επισήμανε.
Κατά τη δημιουργία της Γιουγκοσλαβίας, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε χώρος για την ιδιαιτερότητα του Μαυροβουνίου.
"Με παράνομες αποφάσεις της παράνομης Συνέλευσης της Ποντγκόριτσας, η οποία στην πραγματικότητα ήταν όργανο κρατικού πραξικοπήματος στην υπηρεσία ξένων συμφερόντων, καταπατήθηκε η ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου και η δυναστεία" υπογράμμισε.
Ο κ. Τζουκάνοβιτς είπε ακόμη ότι δεν θέλει να θρηνεί για "ιστορικές αδικίες", ούτε να κουνήσει το δάχτυλο στους ενόχους για τη μοίρα του Μαυροβουνίου ή "σε εκείνους που ποτέ δεν έχουν σταματήσει να παραποιούν τα ιστορικά γεγονότα".
Τυχαίες συμπτώσεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, τόνισε, οδήγησαν στην κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και έθεσαν το Μαυροβούνιο ενώπιον νέων πειρασμών.
Σύμφωνα με τον κ. Τζουκάνοβιτς, το 1999 το Μαυροβούνιο δεν έκανε το λάθος να εισέλθει σε πόλεμο με τη διεθνή κοινότητα, καθοδηγούμενο από το ένστικτο της συμμαχικής ευθύνης.
"Δεν υποκύψαμε στην ατμόσφαιρα μη ανεκτικότητας έναντι της διαφορετικότητας σε μία περίοδο εθνικών και θρησκευτικών συγκρούσεων γύρω μας, αλλά διατηρήσαμε την ειρήνη, φροντίσαμε τους εκτοπισμένους απ” όπου κι αν ήρθαν και έτσι ισχυροποιήσαμε τα θεμέλια της πολυεθνικότητας και της πολυπολιτισμικότητάς μας" υπογράμμισε ο κ. Τζουκάνοβιτς.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    Δεν μπορεί το φοιτηταριό μας την ηλεκτρονική ψηφοφορία…….το γιατί δεν μας το λένε καθαρά και ξάστερα αλλά είναι κοινό μυστικό!
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, Δεν θα μπορούν να τους πηγαίνουν σαν γαλοπούλες, γαμιώντας, στην κάλπη, δεν θα τους τριβιλίζουν το μυαλό μέχρι και την τελευταία στιγμή, δυο μέτρα μακριά από αυτήν με τις ιδεοληψίες τους, με τα ταξίματα έχοντας την κραταιά πεποίθηση ότι μπροστά τους, ειδικά στις φοιτήτριες, έχουν μια ηλίθια που κάνοντας της τα γλυκά μάτια θα κατεβάσει το βρακί της και θα τους πει περάστε κάντε ότι θέλετε, θέλετε την ψήφο μου… θέλετε και τίποτα άλλο μιας και είσαστε τόσο γοητευτικός… γιατί οι αριστεροί ιδεοπωλητές δεν διστάζουν σε τίποτα και για τίποτα….( ποιος ξεχνά τις εποχές που βγάζανε στο κλαρί { στον πούτσο } τις συντρόφισσες για να πετύχουν τον σκοπό τους…[ …..κατά τις έντεκα που γυρίσαμε κουρασμένοι στο ξενοδοχείο ήρθαν τα κορίτσια του κόμματος …..} Δηλαδή να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής με το πρόσωπο που τους ενδιέφερε, μπάτσο, στρατιωτικό, ανώτερο κρατικό λειτουργό κλπ για να τον προσεταιριστούν, να τον παγιδέψουν…..
    Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο κάθε φοιτητής θα έχει την δυνατότητα από το τηλέφωνο του, από το σπίτι του, από την δουλειά του, από το δρόμο να ψηφίζει όποιον και όποια θέλει χωρίς να νοιώθει την αναπνοή του κομματόσκυλου στον σβέρκο του, γι’ αυτό και τα κομματόσκυλα, όχι μόνο της Αριστεράς και Δεξιάς τσέπης αντιδρούν, αλλά από παντού, όλοι αυτοί και αυτές που θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους μέσα από άρρωστους, άθλιους, ξεφτιλισμένους κομματικούς μηχανισμούς.
    Μακάρι να καθιερωθεί αυτός ο τρόπος ψηφοφορίας παντού στην Ελλάδα στα Πανεπιστήμια, είναι όμως δύσκολο καθώς οι Αριστεροί της Δεξιάς τσέπης κυρίως θα το πολεμήσουν με νύχια και με δόντια, αλλά και καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητριών και των φοιτητών μας δεν έχει το μυαλό να σκεφτεί πιο πέρα από το ωχ αδερφέ, γι’ αυτό και από τα Πανεπιστήμια μας βγαίνουν τα μπουμπούκια γιατροί, τα μπουμπούκια μηχανικοί, τα μπουμπούκια οικονομολόγοι και λοιπά.
    Είδατε ποτέ τα κομματόσκυλα των Πανεπιστημίων μας να επιτεθούν εναντίων των διεφθαρμένων αποφοίτων τους, ποτέ, και δεν θα τους δείτε γιατί αυτά τα κομματόσκυλα τους γαλούχησαν, τους θρέψανε, τους δώσανε τα θέματα κάτω από το τραπέζι στις εξετάσεις, τους μεγάλωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση