GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση άμεσης δημοκρατίας...

Πριν ξεκινήσω την περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να επισημάνω 3 πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μετά από προτροπή φίλων. 1) ...


Πριν ξεκινήσω την περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να επισημάνω 3 πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μετά από προτροπή φίλων.

1) Τα χρήματα που θα προσφέρει κάποιος δεν θα αφαιρεθούν από τον λογαριασμό του παρά μόνο αν συγκεντρωθεί όλο το ποσό μέχρι την ημ. λήξης! Αρχικά το 1 ευρώ ή όποιο ποσό θέλει να προσφέρει κάποιος δεσμεύεται μόνο.

2) Οι υπηρεσίες της πλατφόρμας (Γροθιά Ελλήνων) θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο χωρίς συνδρομή και μόνο το αρχικό κεφάλαιο απαιτείται για την υλοποίηση του. (περιγραφή κόστους πιο κάτω)

3) Διαβάστε παρακαλώ τις συχνές ερωτήσεις πάνω….

Σκοπός της εφαρμογής είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες και να μπορούν να πράξουν συντονισμένα κάτω από τις δικές τους αποφάσεις με τα ίδια όπλα και με τον ίδιο τρόπο που μας χτυπούν και «εκείνοι» τα τελευταία χρόνια!

Ένας αρχηγός δεν μπορεί πλέον να μας ενώσει όσο χαρισματικός και αμόλυντος και αν είναι. Χάσαμε πλέον την εμπιστοσύνη σε πρόσωπα αφού επανειλημμένα μας έχουν απογοητεύσει και μας έχουν προδώσει. Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν με καλές προθέσεις και έκαναν προσπάθειες αλλά αυτόματα έγιναν στόχοι των συμφερόντων και υπέκυψαν. Δεν μπορείς να τα βάλεις με το σύστημα παρά μόνο αν γίνεις και εσύ ένα ανώτερο και πιο δυνατό σύστημα!

Τα όπλα τους είναι το χρήμα, η εξουσία, η νομοθεσία, η ενημέρωση, η γνώση… Τα όπλα μας είναι ο αριθμός μας, οι αποφάσεις μας και οι πρωτοβουλίες μας!

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να συντονιστούμε διότι κάθε φορά που έγινε μία προσπάθεια αποδείχτηκε κατευθυνόμενη και σε σύντομο χρονικό διάστημα έσβηνε.

Πόσοι δεν έχουμε πει… Αν το κάναμε όλοι…. Αυτό είναι και το κλειδί! Το πρόβλημα όμως είναι, πως όλοι έχουμε κάτι να προτείνουμε! Ποιος θα αποφασίσει λοιπόν τι θα κάνουμε και πότε όλοι μαζί; Το τι θα κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί και ποιος θα είναι αυτός που θα το προτείνει είναι κάτι που θα γίνεται με έναν άκρως δημοκρατικό τρόπο μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα που ονομάζεται ΓΡΟΘΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ιδέα έχει ως εξής:

1) Γράφονται μέλη στην εφαρμογή δηλώνοντας το e-mail τους και κάποια βασικά στοιχεία τα οποία ΔΕΝ είναι κοινόχρηστα

2) Κάθε μέλος θα μπορεί να προτείνει την δική του πρόταση συντονισμένης ενέργειας. Παραδείγματα ενεργειών & ιδεών:


Δεν θα αγοράσουμε για 10 μέρες προϊόντα από την εταιρία .............. για τον Α΄ ή Β΄ λόγο τον οποίο και αιτιολογεί ο αποστολέας εάν επιθυμεί καθώς και τους σκοπούς της ενέργειας όπως για παράδειγμα την επίτευξη καλύτερων συνθηκών εργασίας ή καλύτερης τιμής προϊόντων.


Κοινοποίηση απεργίας και αίτημα συμπαράστασης απεργών από όλους τους Έλληνες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας - συγκέντρωση

Δεν πληρώνουμε διόδια ως ένδειξη διαμαρτυρίας από 1/1/2015 για ένα μήνα! Αν το κάναμε όλοι...?

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του δήμου ............ για την ανακοπή πλειστηριασμών! Δουλεύει στην Κρήτη πάρα πολύ καλά!!!

Ιδέες για την αναβάθμιση του συστήματος παιδείας, όπως για παράδειγμα την απαίτηση διαδραστικών πινάκων η την επαναφορά της γλώσσας και της ιστορίας μας στα σχολεία.

Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών εδώ και τώρα!

3) Οι ενέργειες θα είναι τοπικές ή πανελλαδικές

4) Οι ενέργειες θα είναι ημερήσιες, εβδομαδιαίες και μηνιαίες

5) Το σύστημα κάθε φορά που κάποιο μέλος θα κάνει μία πρόταση και θα ορίσει την ημερομηνία εκτέλεσης θα εμφανίζει την ιδέα πρωταρχικά στο δικό του χώρο και με τίτλο θα την εμφανίζει στην αρχική σελίδα, αφού λάβει τουλάχιστον ένα μικρό αριθμό υποστηρικτών. Η ιδέα θα εμφανίζεται σε περισσότερους σε συνάρτηση με την πρόοδο και αύξηση υποστηρικτών – δηλαδή μια κακή ιδέα δεν θα προωθηθεί, ενώ αντίστοιχα μια ιδέα που έχει πολλούς υποστηρικτές θα έχει μεγαλύτερη προβολή.

6) Ανάλογα με τον αριθμό των μελών που συμφωνούν, το σύστημα θα αναπαράγει την ενημέρωση σε ακόμα περισσότερα μέλη. Όσο η ιδέα έχει περισσότερους αποδέκτες και υποστηρικτές τόσο περισσότεροι θα ενημερώνονται. Η διαδικασία λαμβάνει υπόψιν τις κατηγορίες και τα ενδιαφέροντα που τα ίδια τα μέλη έχουν συμπληρώσει στο προφίλ τους (προαιρετικά). Η ενέργεια θα αναπαράγεται συνεχώς από το σύστημα μέχρι τη στιγμή που θα κλειδώσει και θα ενημερωθούν όλοι για το τι πρέπει να κάνουν και πότε!

7) Οι επιλογές που θα έχει το μέλος στην πρώτη ενημέρωση θα είναι:

Α) Ναι θα συμμετέχω - συμφωνώ

Β) Όχι δεν θα συμμετέχω - δεν συμφωνώ

Γ) Συμφωνώ αλλά θα συμμετέχω μόνο αν υπάρχει συμμετοχή πάνω από 80%

Δ) Δεν παίρνω θέση αλλά θα συμμετέχω αν υπάρξει συμμετοχή πάνω από 80%

8) Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην κουράζει τα μέλη με συνεχείς προτάσεις παρά μόνο για εκείνες που οι περισσότεροι λένε ΝΑΙ

9) Κάθε μέρα θα μπορούν να βλέπουν τα μέλη μία συντονισμένη ενέργεια βάση της μεγαλύτερης βαθμολογίας στον πίνακα όπου όλοι όσοι έχουμε πει ότι θα συμμετέχουμε θα το κάνουμε! Αναλόγως κάθε βδομάδα και μία φορά το μήνα θα υπάρχουν οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε ανάλογους πίνακες.

10) Είναι λογικό να παρασυρθούμε κάποια στιγμή από προτάσεις και ενέργειες που μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως θετικές αλλά να κρύβουν αρνητικά αποτελέσματα και για τον λόγο αυτό κάθε μέλος θα μπορεί να κάνει ένσταση την οποία και θα αιτιολογεί και θα προωθείται με ανάλογο τρόπο όπως και η πρόταση. Γενικά το σύστημα θα διαθέτει δικλίδες ασφαλείας με σκοπό να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα προσαρμόζεται στις ανάγκες που θα προκύψουν.

Σημ. Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν ίντερνετ. Τα μέλη αυτά θα ενημερώνονται από τους υπόλοιπους και μέσω sms στην περίπτωση που το έχουν δηλώσει.

Κάθε πρόταση θα μπορεί να τροποποιείται μετά από συζητήσεις όπου θα συμμετέχουν μόνο ενεργά μέλη και οι υπόλοιποι θα μπορούν να ψηφίζουν. Θα συμμετέχουν στις προτάσεις αυτές μέλη τα οποία έχουν κάνει προτάσεις στο παρελθόν και έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό αποδεκτών.Αυτά είναι και τα αναγνωρισμένα μέλη και θα έχουν κάποια προνόμια. Φυσικά θα υπάρχουν και τρόποι στην περίπτωση που κάποια πρόταση τροποποίησης χρήζει προσοχής να φτάνει στον προορισμό της για δημόσια διαβούλευση.

Όπως καταλαβαίνετε θα είναι ένα σύστημα όπου δεν θα μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν!

Θα δημιουργήσουμε τον δικό τους αόρατο εχθρό και θα μπορούμε να τους κάνουμε να στέκονται προσοχή και να τρέμουν όλοι την επόμενη γροθιά των Ελλήνων. Αυτή είναι η δική μου λύση και δεν βλέπω κάποια καλύτερη! Η ένωσή μας χωρίς κόμμα, δόγμα και αρχηγό αλλά κάτω από προτάσεις ψηφισμένες από όλους κάθε φορά!

Φυσικά δεν θα υπάρχουν μόνο συντονισμένες ενέργειες αλλά και προτάσεις όπου θα καταλήγουν στην κυβέρνηση όταν η πρόταση έχει υψηλό ποσοστό αποδοχής. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τις δυνατότητες ενός τέτοιου εργαλείου.

Κοινοποιήστε το και βοηθήστε την προσπάθειά μου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και αξιοποίηση budget:

Κατασκευή βασικής ιστοσελίδας: Το κόστος μίας ιστοσελίδας με τις παραπάνω δυνατότητες με Responsive Design και ειδικό σχεδιασμό εικαστικού προκειμένου το site να είναι προσπελάσιμο από κινητές συσκευές (Android, Windows 8 & iphone) με ειδική βελτιστοποίηση στο μενού και την εμφάνιση, με ξεχωριστό mobile CSS όπως προβλέπουν πλέον οι εξελίξεις στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων θα κυμανθεί από 4.000-5.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής υποστήριξης για ένα τουλάχιστον χρόνο

Δημιουργία mail system. Για την συχνή αποστολή τεράστιου αριθμού μηνυμάτων το μήνα απαιτείται ένα δυνατό σύστημα αποστολής mail. Οι αποδέκτες έχουμε υπολογίσει ότι θα ξεπερνούν τα 2.000.000 χρήστες! Όταν λοιπόν μία ενέργεια ψηφιστεί από το 80% των μελών και πρέπει να προωθηθεί σε όλους πρέπει να γίνει αξιόπιστα και άμεσα. Το κόστος ανεβαίνει γεωμετρικά. Για 15Κ χρήστες αρκούν 50-100 ευρώ το χρόνο ενώ για πάνω από 1 εκ. χρειάζεσαι πάνω από 2.000 ευρώ το χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει μία τέτοια προσπάθεια να βασιστεί σε συνεργαζόμενο σύστημα αποστολής (υπάρχουν αρκετές εταιρίες). Πρέπει να δημιουργηθεί και να είναι αυτόνομο και το κόστος είναι 10.000 ευρώ

Hosting Dedicated Server – Secure SSL Certificate. Το κόστος εδώ είναι ετήσιο και κυμαίνεται από 600-2.000 ευρώ ανάλογα από τον όγκο δεδομένων μεταφοράς.

Google & Facebook ads. Είναι καλό για ένα δυναμικό ξεκίνημα να γίνει και μία διαφημιστική καμπάνια. Θα δημιουργηθούν μερικά σύντομα βίντεο τα οποία θα προωθηθούν από όλες τις πλατφόρμες. Θα ενημερώνεστε για τις εξελίξεις και τις προσπάθειες. Η δημιουργία των διαφημιστικών θα γίνει από εταιρία και το κόστος θα είναι από 1000-1500 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σε προωθητικές ενέργειες των διαφημιστικών αυτών βίντεο
Τα χρήματα που προσφέρετε αρχικά δεσμεύονται και δεν αφαιρούνται από τον λογαριασμό σας. ΑΝ και μόνο ΑΝ συγκεντρωθούν και τα 20.000 ευρώ τότε μόνο χρεώνεστε ακόμα και 1 ευρώ διαφορετικά δεν θα έχετε καμία απολύτως χρέωση. Διαβάστε τις ερωτήσεις της πλατφόρμας του groopio (συχνές ερωτήσεις)

Όσο μεγαλύτερο ποσό συγκεντρωθεί πέραν του απαραίτητου ποσού, τόσο περισσότερα εργαλεία και δυνατότητες θα μπορέσουμε να προσθέσουμε όπως για παράδειγμα την αναδημοσίευση ειδήσεων με την λογική του συστήματος. Δεν έχετε διαπιστώσει ότι οι ειδήσεις που τρέχουν καθημερινά είναι πολλές; Πόσες από αυτές που είναι ζωτικής σημασίας δεν έχετε δει εγκαίρως; Πόσες προσπαθούν να μας κρύψουν; Εδώ λοιπόν το σύστημα θα μπορεί να έχει μία σελίδα ενημέρωσης με την είδηση της ημέρας, της εβδομάδας και του μήνα! Πάλι ανάλογα με τον αριθμό των μελών που την θεωρούν σημαντική! Εμείς θα αποφασίζουμε και κανένα σύστημα των ΜΜΕ δεν θα μας προβάλλει αυτό που θέλει, με τον τρόπο που θέλει και θα μας αποκρύπτει αυτό που ΔΕΝ θέλει να δούμε.

Πιστεύω τόσο πολύ σε αυτή την ιδέα, που θα μπορούσα να την παρομοιάσω με μία ατομική βόμβα πολλών μεγατόνων! Μία βόμβα "συστημένη" που έχει ήδη γραμμένους πολλούς από τους παραλήπτες της!

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.
Μετά τιμής
Γιασσιράνης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση