GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς μπορεί να εκλεγεί ο Στ. Δήμας πρόεδρος της Δημοκρατίας με 170 ψήφους...

Ο καθηγητής Stavros Tsakyrakis έγραψε ένα κείμενο χθες, το οποίο είναι πιθανότερα το κείμενο του οποίου το σαφέστατο περιεχόμενο διαστρε...

Ο καθηγητής Stavros Tsakyrakis έγραψε ένα κείμενο χθες, το οποίο είναι πιθανότερα το κείμενο του οποίου το σαφέστατο περιεχόμενο διαστρεβλώθηκε όσο κανένα άλλο φέτος! Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα, πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται, ότι συνταγματικά είναι αδύνατη η εκλογή ΠτΔ με λιγότερες από 180 ψήφους. Και έκανε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρόταση προς τα υπόλοιπα , πλην χρυσαύγουλων, κόμματα της Βουλής να κάνουν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμφωνία και εφόσον ο κ. Δήμας συγκετρώσει 170 στην δεύτερη ψηφοφορία, να αποδεχτούν όλα τα κόμματα ότι έχει την ουσιαστική επαρκή συναίνεση της Βουλής και να τον υπερψηφίσουν με πάνω από 180 στην τρίτη. Δεν θεωρώ την πρόταση πολύ καλή ιδέα, αλλά πάντως είναι μια πρόταση ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι ο καθηγητής δεν είπε ότι μπορεί να εκλεγεί με 170, κάτι τέτοιο θα ήταν άλλωστε αδύνατον να λεχθεί από έναν από τους κορυφαίους μας συνταγματολόγους και δασκάλους του Δικαίου. Έχω μπουχτίσει από χθες να βλέπω τον τίτλο "Στ. Τσακυράκης: Πρόεδρος με 170 ψήφους", τον έβαλε και η έγκυρη (λέμε τώρα) Καθημερινή και με αποτέλειωσε.
Βέβαια, τον αγαπητό μου φίλο θα τον ψέξω κι εγώ. Ορθά μέτρησε και υπολόγισε τους αριθμούς στην πρότασή του, αλλά πολύ λάθος μέτρησε τον αριθμό των στόκων που κυκλοφορούν και λάθος υπολόγισε τις συνέπειες του κειμένου του, ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι θα διαστρεβλωθεί όπως ακριβώς διαστρεβλώθηκε.
Είναι, όμως, ντροπή να παραποιείται κατά αυτόν τον εξωφρενικό τρόπο μια τόσο ξεκάθαρη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ασχέτως αν την θεωρεί κάποιος πολιτικά σωστή ή όχι).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση