GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τρίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα: Πολιτιστική άβυσσος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Από Δαμιανό Βασιλειάδη,  εκπρόσωπο του πατριωτικού ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ, συνεργ...

Θέμα: Πολιτιστική άβυσσος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ.

Από Δαμιανό Βασιλειάδη, 
εκπρόσωπο του πατριωτικού ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ, συνεργαζόμενου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Σύντροφε Αλέξη,
η αλαζονεία, που θεωρείται το πιο θανάσιμο αμάρτημα, αποτελεί πολύ κακή συνταγή στη ζωή και την δράση των ανθρώπων και αφετηρία και απαρχή δεινών.
Στην συνέντευξή σου στον Σκάι, την 01.12.2014, τόνισες με περισσή αμετροέπεια ότι τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. χωρίζει πολιτιστική άβυσσος.
Αν εννοείς ότι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εθνομηδενισμός και ότι η αποδέσμευση των εθνικών θεμάτων από τα κοινωνικά αποτελεί για τον κόμμα σας πρωταρχικό καθήκον, τότε πράγματι όχι μόνο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και όλες τις πατριωτικές δυνάμεις που συνεργάζονται μαζί τους, σε μια ισότιμη συνεργασία, χωρίζει ιδεολογική και πολιτική άβυσσος και κατʼ επέκταση και πολιτιστική με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η φράση σου λοιπόν αυτή μας αφορά κι εμάς άμεσα, γιʼ αυτό και δεν είναι δυνατόν (είναι χρέος μας) να μείνει χωρίς αναπάντητη.
Τόνισες ακόμη στην συνέντευξη αυτή σε άλλο σημείο επί λέξη: «Διαπραγματεύεσαι, όταν έχεις κόκκινες γραμμές». Κι εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως διαπραγματευόμαστε, όπως τόνισες και ο ίδιος.
Θα ήταν σώφρων να γνωρίζει κανείς σε τι πράγματι αναφέρεται και, αν αυτό στο οποίο αναφέρεται, ευσταθεί ή είναι φαντασίωση, προκατάληψη ή συκοφαντία.

Πληροφορώ λοιπόν κι εσένα και όσους ενδιαφέρονται ότι στον συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 22 -23 Νοεμβρίου, στο οποίο πήραμε μέρος όχι μόνο εμείς από μέρους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, που κρατήσαμε ψηλά την σημαία της 3ης Σεπτέμβρη, μη προδίδοντας τις αρχές της, όπως άλλοι, που έχουν προσχωρήσει αλλού και είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, ψηφίσαμε ομού και ομόφωνα (χίλιοι τετρακόσιοι σύνεδροι περίπου) ορισμένα βασικά ιδεολογικά και πολιτικά κείμενα, τα οποία αποτελούν και την πολιτιστική παρακαταθήκη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των πατριωτικών δυνάμεων που συμπράττουν μαζί τους. Αυτά δεσμεύουν όλους μας και φυσικά και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αν σʼ αυτά και μόνον σʼ αυτά διαπιστώνεις την πολιτιστική άβυσσο για την οποία μίλησες και διακρίνεις ασυνέπεια, τότε πράγματι έχεις απόλυτο δίκαιο: Μας χωρίζει πολιτιστική άβυσσος.

Για τον λόγο αυτό και γνωρίζοντας ότι στην κριτική σου δεν βασίστηκες σε γραπτά κείμενα, που αποτελούν θέσεις του κινήματος, έτσι όπως εκφράστηκαν και ψηφίστηκαν μέσα από το συνέδριο ομόφωνα, αλλά σε φήμες και διαδόσεις όσων κύκλων του συστήματος και οχι μόνο θέλουν να εξαφανίσουν από την Ελλάδα κάθε πατριωτική φωνή, σας καλώ κι εσένα και όσους θέλουν και είναι σε θέση να είναι αντικειμενικοί, αλλά συνάμα και σώφρονες, να διαβάσουν τις γραπτές δεσμευτικές θέσεις του συνεδρίου, τις οποίες και σου αποστέλλω συνημμένα και αφορούν το θέμα που θέτεις με τόσο προκλητικό τρόπο.
Παρεμπιπτόντως θέλω να τονίσω, σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση, που δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα, όσο παράξενο ίσως κι αν φαίνεται αυτό, ότι ο κίνδυνος για το σύστημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλες οι πατριωτικές δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αυτός είναι ο λόγος που το σύστημα βάζει «θεούς και δαίμονες» για να τους απαξιώσουν, δυσφημήσουν και εξαφανίσουν.
Πάντως και εν κατακλείδι πρέπει να γνωρίζεις ότι το σύστημα προσπαθεί παντοιοτρόπως να αποδεσμεύσει τα κοινωνικά από τα εθνικά, γιατί μόνον έτσι μπορεί να πετύχει το ξεπούλημα και τον αφανισμό της πατρίδας μας.
Εμείς θα αγωνιστούμε όχι μόνο να το αποτρέψουμε, αλλά να δημιουργήσουμε και την απαραίτητη δυναμική για την συνολική ανασυγκρότηση της χώρας: παραγωγική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική.

Δαμιανός Βασιλειάδης
ΥΓ Στο θέμα της ιδεολογίας θα αναφερθούμε σε άλλο κείμενό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση