GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς τους κυρίους Υπουργούς και Βουλευτές της Συγκυβέρνησης‏...

Aπό τον  Λεωνίδα Ορφανουδάκη. Είναι επείγων : Η κατάθεση νομοσχεδίου για τα δάση αυτές τις μέρες δεν είναι φυσιολογική ενέργεια! Αξίζε...

Aπό τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη.

Είναι επείγων : Η κατάθεση νομοσχεδίου για τα δάση αυτές τις μέρες δεν είναι φυσιολογική ενέργεια! Αξίζει να σταλεί σε όποιον βουλευτή της συγκυβέρνησης εκτιμά καθένας σας !Αξιότιμε k Βουλευτή,

Σας καλώ να καταψηφίσετε το νέο σχέδιο νόμου για τα δάση, που αιφνίδια κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη, γιατί η ζημιά που θα προκαλέσει στα δάση μας θα είναι ανεπανόρθωτη.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο αυτό:

- Αίρει την υποχρέωση αναδάσωσης καμένου, ή από άλλη αιτία κατεστραμμένου δάσους και δασικής έκτασης, αν μέσα σε μία πενταετία «αποδεικνύεται το ανέφικτον της πραγματοποιήσεως της αναδασώσεως». Δίνεται, έτσι, κίνητρο για επανειλημμένες καταστροφικές επεμβάσεις – όπως καταπάτηση, υλοτόμηση, εμπρησμούς, εκχέρσωση, οικοδόμηση – οι οποίες θα καταστήσουν την αναδάσωση πέρα από κάθε αμφισβήτηση ανέφικτη.

- Νομιμοποιεί, έ
ναντι χρηματικού ανταλλάγματος, παράνομες και σχετικά πρόσφατες (μέχρι το 2007) εκχερσώσεις για γεωργική χρήση φυσικών οικοσυστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και ορισμένες δασικές εκτάσεις.

- Καταργεί στην ουσία τους δασικούς χάρτες, τουλάχιστον ως μέσα για την οριστική αποτύπωση και τη συνεχή προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς επιτρέπει τη συνεχή αναμόρφωση τους «με τη διαγραφή» (και μόνο) «εκτάσεων που θα πάψουν να υπάγονται στη δασική νομοθεσία».

- Διευρύνει, για πολλοστή φορά, τις επεμβάσεις στην δασική γη, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, αυθαίρετες εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα σε δασικές εκτάσεις, σωφρονιστικά ιδρύματα σε δάση, και λατομεία σε αναδασωτέες περιοχές.

Η βιασύνη με την οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο αυτό, χωρίς διαβούλευση και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν είναι ούτε προς όφελος της δημοκρατικότητας, ούτε των δασών μας. Σας καλώ να αναστρέψετε την πρακτική αυτή, και να αναλάβετε νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, που θα προάγουν την περιβαλλοντική προστασία τους και το δημόσιο συμφέρον.

Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την απάντησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση