GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση για βοήθεια: Ένας μικρός άγγελος δίνει μάχη για να βρει το φως του...

Η μικρή Παρασκευούλα από τον έκτο μόλις μήνα της ζωής της δίνει μια μεγάλη μάχη για να διατηρήσει την όραση της.... Η ιστορία ...



Η μικρή Παρασκευούλα από τον έκτο μόλις μήνα της ζωής της δίνει μια μεγάλη μάχη για να διατηρήσει την όραση της....
Η ιστορία της είχε κοινοποιηθεί από το Pentapostagma.gr.

Αλλεπάλληλες εγχειρίσεις, ατελείωτες ώρες αναμονής σε νοσοκομεία, υπέρογκα έξοδα που αδυνατεί πλέον, όπως είναι φυσικό, να καλύψει η οικογένεια.

Δυστυχώς, η μικρή Παρασκευή – Ευφραιμία Θεοδώρου, πάσχει από μια σύνθετη διαταραχή του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να παθαίνει συνεχόμενες αποκολλήσεις.

Μετά από δυο εγχειρήσεις, την πρώτη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» από τον καθηγητή Αποστολόπουλο και τη δεύτερη στο Children’s Hospital of Los Angeles- Doheny Retina Institute από τον πλέον εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους παθήσεις, Thomas Lee, MD, μια τρίτη εγχείρηση, και πάλι στην Αμερική, φαίνεται μονόδρομος.

Και όντως, το ταξίδι είχε κανονιστεί για τις 25 Νοεμβρίου. Οι γονείς είχαν ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος -η αλήθεια είναι- ότι ευαισθητοποιήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, ώστε να μπορέσει το «θαύμα» να γίνει πραγματικότητα. Όμως, τα χρήματα είναι πάρα πολλά και δυστυχώς οι γονείς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό, καθώς υπολείπονται ακόμα περίπου 18.000 ευρώ.

«Και αύριο ακόμα αν είχα τα χρήματα, θα φεύγαμε πρωί-πρωί για την Αμερική», τονίζει με τρεμάμενη φωνή στο «pentapostagma.gr» o πατέρας του κοριτσιού, κ. Αποστόλης Θεοδώρου. «Όμως, τώρα αναγκαστικά, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τα μαζέψουμε. Αλλά, κάθε μέρα που περνάει, λειτουργεί αντίστροφα για το μικρό αγγελούδι μας».

Τον ρωτάω αν αυτή θα είναι η τελική εγχείριση, η τελευταία ταλαιπωρία για τη μικρή Παρασκευή… «Ναι», μου απαντάει κατηγορηματικά. «Ακόμα και αν -ο μη γενοιτο- δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν μπορεί πια να γίνει κάτι άλλο. Όμως, οι γιατροί μας δίνουν ένα 50%, ξέρετε τι σημαίνει αυτό, όταν εδώ στην Ελλάδα μας έδιναν μόνο 1% και 2%;», λέει και τα μάτια του γεμίζουν ελπίδα.

Το κοριτσάκι, εκτός όλων των άλλων, πάσχει και από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, η οποία κάνει αυτόματα κατάγματα στα ποδαράκια της και δεν μπορεί να περπατήσει μέχρι και σήμερα που είναι 6 χρονών. Το κόστος των φαρμάκων που χορηγούνται στη μικρή τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την περίθαλψη και τις εγχειρήσεις εκτός Ελλάδας, το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόνο το 1/3 των εξόδων.

Για την οικονομική στήριξη της Παρασκευής – Ευφραιμίας Θεοδώρου έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡΙΘ. ΛΟΓ: 5048-063605-523

ΙΒΑΝ: GR44 0172 0480 0050 4806 3605 523
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον πατέρα κ. Αποστόλη Θεοδώρου: τηλ. 6942216572, e-mail. atheodorou79@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση