GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράδοση του πρώτου γερμανικού άρματος Leopard 2A7

Το πρώτο άρμα μάχης Leopard 2A7 παρέλαβε ο Στρατός της Γερμανίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που έλαβε χώρα στις εγκατασ...



Το πρώτο άρμα μάχης Leopard 2A7 παρέλαβε ο Στρατός της Γερμανίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που έλαβε χώρα στις
εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), στο Μόναχο, στις 10 Δεκεμβρίου 2014.

Το άρμα παρελήφθη από τον αντιστράτηγο Rainer Korff, εκπρόσωπο του Αρχηγού του Στρατού της Γερμανίας και αποτελεί το πρώτο από την αρχική μερίδα των 20 μονάδων που προμηθεύεται ο Στρατός της Γερμανίας. Το Leopard 2A7 αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ διαφόρων χωρών –μελών του NATO και η ανάπτυξη του άρχισε πριν επτά χρόνια.

Συγκεκριμένα το 2007 ο Καναδάς, στο πλαίσιο της αποστολής που είχαν αναλάβει οι δυνάμεις του ως μέρος της ISAF στο Αφγανιστάν, αποφάσισε τον δανεισμό 20 αρμάτων μάχης Leopard 2A6M με ενισχυμένη αντιναρκική προστασία από τα αποθέματα του Στρατού της Γερμανίας (εξ ου και το «M» στην ονομασία).

Τη μετατροπή του Leopard 2A6M στην έκδοση Leopard 2A6M CAN ώστε να ικανοποιεί τις καναδικές επιχειρησιακές απαιτήσεις ανέλαβε η KMW και τον ίδιο χρόνο το πρώτο άρμα παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά. Μάλιστα η απόδοση του Leopard 2A6M CAN στις εξαιρετικά δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες του Αφγανιστάν ήταν τόσο εντυπωσιακή που οδήγησε τον Καναδά να αναστρέψει προηγούμενη απόφαση για κατάργηση του άρματος μάχης ως οπλικού συστήματος των χερσαίων δυνάμεων.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, την περίοδο που έληγε ο δανεισμός ο Καναδάς προχώρησε στην προμήθεια 40 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 από τα ολλανδικά αποθέματα εκ των οποίων τα 20 μετατράπηκαν στην ίδια έκδοση με τα άρματα που είχαν αποκτηθεί με δανεισμό από τον Στρατό της Γερμανίας. Στη βάση αυτής της μετατροπής, ο Καναδάς και η Γερμανία συμφώνησαν να ενσωματώσουν περαιτέρω τροποποιήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η έκδοση Leopard 2A7 για τον Στρατό της Γερμανίας.

Το Leopard 2A7 πέραν της βελτιστοποιημένης προστασίας κατά συμβατικών και ασύμμετρων απειλών διαθέτει επίσης σημαντικά αυξημένες επιχειρησιακές ικανότητες. Μία μονάδα παροχής βοηθητικής ισχύος (APU) εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργία του οπλικού συστήματος αλλά και του κλιματισμού στο διαμέρισμα μάχης χωρίς να απαιτείται η λειτουργία του κύριου συγκροτήματος ισχύος.

Επίσης, το Leopard 2A7 είναι πλήρως ψηφιακό με ικανότητα διασύνδεσης στα τακτικά συστήματα διοίκησης και ελέγχου, ενώ για τον εντοπισμό και αναγνώριση στόχων διαθέτει αυξημένων δυνατοτήτων οπτικά.

Τέλος με την ενσωμάτωση της δυνατότητας χρήσης πυρομαχικών χημικής ενέργειας με προγραμματιζόμενο πυροσωλήνα οι δυνατότητες του άρματος στην καταστροφή αμυντικών έργων και κατασκευών αυξήθηκαν κατακόρυφα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση