GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νούμερο 2 της Χεμπολάχ πρόδωσε μυστικά της οργάνωσης σε γυναίκα πράκτορα

Των Δ. Πορφύρη - Π. Σταφυλά Ο Naim Qassem, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ και νούμερο 2 της οργάνωσης, τη Δευ...



Των Δ. Πορφύρη - Π. Σταφυλά

Ο Naim Qassem, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ και νούμερο 2 της οργάνωσης, τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου δήλωσε ότι η οργάνωση «μάχεται την κατασκοπεία στις τάξεις της και ανακάλυψε μερικές σημαντικές παρεισφρύσεις».

Ύστερα από δυόμισι εβδομάδες αφότου η Hezbollah συνέλαβε ένα μέλος της ως πράκτορα της Mossad, ο Naim Qassem δήλωσε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό al-Nur ότι » κανένα κόμμα της κλίμακας της Hezbollah τόσο από άποψη μελών όσο και από άποψη λειτουργίας δεν θα μπορούσε να αποφύγει έναν τέτοιο κίνδυνο».

Όταν η οργάνωση συνέλαβε τον 42χρονο Mohammad Shawraba, βουλευτή και αναπληρωτή των Εξωτερικών επιχειρήσεων (μονάδα 910), πυροδότησε κύματα από ετερόκλητες φήμες: ότι είχε πληρωθεί με 1 000 000 δολλάρια από την Μοσάντ για μια σταθερή ροή πληροφοριών , ή ότι ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του ηγέτη Hassan Nasrallah .


Ο Naim Qassem σε αινιγματική δήλωσή του ανέφερε ότι « ενώ η Χεζμπολάχ αγωνίζεται για »καθαρότητα», αποτελείται από άνδρες που πέφτουν σε ανθρώπινα λάθη.» Η ασυνήθιστη ανοχή της οργάνωσης εξηγείται σύμφωνα με το ισραηλιτικό DEBKAfile από το γεγονός ότι η Χεζμπολάχ ,δεν έχει καταφέρει να πιστοποιήσει τον ακριβή προορισμό των πιο ευαίσθητων δεδομένων της εσωτερικής ασφάλειας της οργάνωσης. Πρόκειται για επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε σε μία από τις πιο κλασικές ιστορίες κατασκοπείας. Την υπόθεση παρακολουθούν τα IBTimes και ΝYTimes και τα ισραηλινών συμφερόντων DEBKAfile και israelnationalnews:

»Η τελευταία εργασία του Mohammed Shawraba πριν από τη σύλληψή του ήταν η διαχείριση εταιρειών αχύρου της Χεζμπολάχ σε Ιταλία και Ισπανία μέσω των οποίων χρηματοδοτούσε την αγορά όπλων και τεχνικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό . Συνήθιζε να συνεδριάζει για την επιχείρησή του σε ακριβά εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα και γρήγορα θαμπώθηκε από τα λαμπερά φώτα και τη μεγάλη ζωή της Ευρώπης. Σύντομα, ανακάλυψε ότι οι όμορφες νεαρές κοπέλες ήταν χρήσιμες για την προώθηση της επιχειρηματικότητας».

Αυτόν υποδείκνυε ο Naim Qassem όταν μίλησε για «καθαρότητα» και »ανθρώπινα λάθη». Σύμφωνα με τις πηγές του DEBKAfile ο Shawraba έκανε καριέρα στην Ευρώπη για εννέα χρόνια, από τα μέσα του 2000 έως τον Δεκέμβριο του 2014 που κλήθηκε για ανάκριση από τη Χεζμπολάχ. Το 2005, ερωτεύθηκε μια από τις κοπέλες που χρησιμοποιούσε για τις επαγγελματικές του επαφές , την στέγασε στη βίλα του και έγινε η μόνιμη σύντροφός του .Το 2007, παντρεύεται κρυφά μαζί της. Από τότε, μοιράζεται μαζί της, όλα του τα μυστικά, αποκαλύπτοντας τα όσα ήξερε για την οργάνωση. Δεν ενημέρωσε ποτέ τους ανωτέρους του για την ερωμένη και μετέπειτα σύζυγό του .

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν πήγε στη Βηρυτό και διηγήθηκε όλη την αλήθεια. Η Χεζμπολλά μη χάνοντας χρόνο, έστειλε ανθρώπους της σε όλα τα μέρη στην Ευρώπη όπου θεάθηκαν τελευταία .

Αλλά η μοιραία γυναίκα είχε ήδη εξαφανισθεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος ή στοιχείο για τους πραγματικούς εργοδότες της. Πράκτορες της Χεζμπολάχ και του Ιράν ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανεύρεσή της, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η μυστηριώδης γυναίκα ήταν κατάσκοπος η οποία εκτέλεσε την αποστολή της με μεγάλη επιτυχία και βρήκε άσυλο στους εντολείς της. Πίσω της δεν άφησε τίποτα άλλο από αινίγματα αλλά και από την βεβαιότητα ότι πήρε μαζί της εκτός από την πραγματική της ταυτότητα και τα μύχια μυστικά της οργάνωσης.

O Shawraba έπεσε στην στημένη παγίδα χωρίς να υποψιασθεί τα κίνητρα της»αγαπημένης » του.

Ο Naim Qassem παραδέχθηκε τη σοβαρή » διείσδυση» στις τάξεις της Χεζμπολάχ και μίλησε για εντατικοποίηση των ελέγχων ασφαλείας στην οργάνωση.

Ο στενός συνεργάτης του υπέπεσε σε ακούσια προδοσία των μυστικών της Χεζμπολλά με την παλιά καλή συνταγή της κλασικής κατασκοπείας, την αποπλάνηση.

1 σχόλιο

  1. Γερόντια στην ομιλία του Παπανδρέου στο Αγρίνιο ( 200 από τα 250 άτομα), γερόντια στις συγκεντρώσεις του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Βαρέθηκα να αποφασίζουν για το μέλλον μας τα κομματόσκυλα και οι κολλημένοι άνω των 60 ετών.

    Όσοι είμαστε στο διαδίκτυο, ας ψηφίσουμε νέα σχήματα, νέα κόμματα, όχι ΝΔ, όχι ΠΑΣΟΚ, όχι ΚΙΔΗΣΟ, όχι τα ίδια και τα ίδια σκ@@@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση