GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πρώτα εργασιακά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 Του   Δημήτρη Στρατούλη. Υποψήφιου Βουλευτή  Β΄  Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός καλείται να επιλέξει με την ψήφο του, εάν θα συνεχιστούν...

 Του Δημήτρη Στρατούλη.
Υποψήφιου Βουλευτή 
Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός καλείται να επιλέξει με την ψήφο του, εάν θα συνεχιστούν οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας ή εάν αυτές θα ανατραπούν και αντικατασταθούν από ένα αναπτυξιακό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης της χώρας.  
Η κυβέρνηση και οι φίλοι της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσπαθούν με την διάχυση του φόβου και της κινδυνολογίας να τρομοκρατήσουν τον λαό, ώστε να αποτρέψουν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα φοβίσουν, όμως, ένα λαό, που υποφέρει εδώ και 5 χρόνια από τα μνημόνια χάνοντας μισθούς, δουλειές εισοδήματα, μαγαζιά, σπίτια, καταθέσεις, παιδιά, που έφυγαν για δουλειά στην ξενιτιά, ακόμα και ζωές με αυτοκτονίες. Δεν θα φοβίσουν τον λαό απειλώντας τον ότι θα πάθει, όσα ακριβώς του έκαναν οι ίδιοι εδώ και πέντε χρόνια. 
Η κινδυνολογία της κυβέρνησης και των κυρίαρχων ελίτ του ΔΝΤ, της Ευρωζώνης και της Γερμανίας δεν μας τρομάζουν. Αντίθετα, ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας, ώστε μία αριστερή κυβέρνηση, που θα στηρίζεται στους αγώνες και την ψήφο του λαού, να προωθήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της μέχρι τέλους, χωρίς να υποκύψει σε καμία απειλή, εκβιασμό και πίεση του εγχώριου και διεθνούς οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. 
Το παρόν και το μέλλον του θα το αποφασίσει ο ίδιος ο λαός και όχι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια και οι υπάλληλοι των δανειστών.  
Το κριτήριο στις αποφάσεις μας, ως αριστερής – αντιμνημονιακής κυβέρνησης, δεν θα είναι οι θρασύτατες και ταπεινωτικές για το λαό και την χώρα μας απαιτήσεις των δανειστών, αλλά η επιβίωση του λαού, η αξιοπρέπεια της πατρίδας, το μέλλον της νέας γενιάς καθώς και η ανάγκη ν’ ανοίξουν νέοι ελπιδοφόροι δρόμοι για τους λαούς της Ευρώπης με την ανατροπή των πολιτικών της αιώνιας λιτότητας. 
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι η κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και η συγκρότηση μίας αριστερής -  αντιμνημονιακής κυβέρνησης.  
Η αριστερή κυβέρνηση θα έχει ως βασικές προγραμματικές προτεραιότητές της την ακύρωση των μνημονίων, την αντικατάστασή τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με προτεραιότητες την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αποκατάσταση των εισοδημάτων των λαϊκών τάξεων και την επαναφορά των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επίσης την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές των δανειακών συμβάσεων, ώστε να ακυρωθούν οι επαχθείς και αποικιοκρατικοί όροι τους και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους, για να πάρει βαθειά ανάσα ο λαός και η χώρα. 
 Η αριστερή κυβέρνηση θα προωθήσει πρώτα απ΄ όλα ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των άμεσων κοινωνικών αναγκών των θυμάτων των μνημονίων και επανεκκίνησης της οικονομίας. 
Έχουμε έτοιμα τα νομοσχέδια, που η αριστερή κυβέρνηση θα προωθήσει κατά προτεραιότητα προς ψήφιση στη Βουλή, για την επαναφορά του μηνιαίου μικτού κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ από 586 ευρώ, που μειώθηκε στα χρόνια του μνημονίου, την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Για την επαναχορήγηση της καταργημένης 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερο από 700 ευρώ, ως πρώτο βήμα για την σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι τα 5 χρόνια του μνημονίου. Επίσης τα νομοσχέδια για την κατάργηση των μνηνονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, που θέσπισαν τις διαθεσιμότητες - απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και την επαναπρόσληψη των απολυμένων εξ αυτού του λόγου, καθώς και την επαναφορά της προστατευτικής από τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα εργατικής νομοθεσίας, αλλά και της μηνιαίας σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ στους υπερήλικες ανασφάλιστους και ομογενείς. Επίσης την κατάργηση της χουντικής έμπνευσης δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση απεργών 
Επιπλέον η αριστερή κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδια για μία ρύθμιση, ευνοϊκότερη από την σημερινή, οφειλών φυσικών προσώπων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα παίρνει υπόψη και το εισόδημά τους, καθώς και οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τράπεζες, που θα προβλέπουν ακόμα και διαγραφή τμήματός τους ανάλογου με τις απώλειες που είχαν τα εισοδήματά τους τα 5 χρόνια του μνημονίου. Επίσης θα προωθήσει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την θέσπιση για όλους και όλες ετησίου αφορολογήτου εισοδήματος 12.000 ευρώ. 
Ταυτόχρονα θα δρομολογήσει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στις φτωχές οικογένειες, κουπόνια σίτισης σε φτωχούς και ανέργους, διασφάλιση στέγης στους αστέγους, υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, δωρεάν μετακίνηση των φτωχών και ανέργων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κλπ). 
Αυτά τα μέτρα θα είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του αντιμνημονιακού - αναπτυξιακού προγράμματος μας. Η προώθησή του προϋποθέτει την ενεργοποίηση του λαού, την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης και συμμαχίες με αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, συνδικάτα και κυβερνήσεις του φτωχού ευρωπαϊκού νότου. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου διαχειρίζεται τον φόβο, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα. Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. 

4 σχόλια

  1. Η μοναδική ρεαλιστική ψήφος, χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταδιακή αύξηση ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ. Φεύγουν μαζικά από ΝΔ και από το χώρο των αναποφασίστων και πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3,5 % και με την αυξανόμενη τάση, θα πιάσουν πάνω από 5%. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα μπορέσουν να μπουν και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκπροσωπήσουν ένα τμήμα του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόταση προς την νέα κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα.

    1) Οριζόντια μείωση στον ΕΝΦΙΑ του 2014 για όλους 20% και παράταση της ημερομηνίας εξόφλησης μέχρι Απρίλιο
    2) Κατάργηση των προσαυξήσεων 10% για τον τρίτο μήνα και πάνω.
    3) Έκπτωση 10% σε όσους εξοφλήσουν όλο τον ΕΝΦΙΑ μέχρι αρχές Φλεβάρη.
    4) Έκπτωση 10% σε όσους πληρώνουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 100-1000 ευρώ το μήνα και 15% έκπτωση σε όσους πληρώνουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 1000 ευρώ και πάνω κάθε μήνα.
    5) Μείωση κατά 10% στο φόρο βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου υγραερίου και πετρελαίου θέρμανσης για να κινηθεί η αγορά. Ότι χάσει από τη μείωση, θα τα κερδίσει από την μεγαλύτερη κατανάλωση.

    Η μείωση των φόρων θα επανεκκινήσει την νεκρή αγορά ακινήτων και 50 επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ!

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή διαπραγμάτευση ΚΑΙ ΟΧΙ να του βάζουν τρικλοποδιές διάφορα λαμόγια-υπηρέτες της Μέρκελ και της διαπλοκής, σαν το παιδί του Μπόμπολα, τον Στ. Θεοδωράκη.

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ,
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  4. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση