GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεία: Αλλάζει το κέντρο της Αμαλιάδας

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το πάρκο Μπελογιάννη στο κέντρο της Αμαλιάδας καθώς εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς το έργο «Ανάπλασ...



Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το πάρκο Μπελογιάννη στο κέντρο της Αμαλιάδας καθώς εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς το έργο «Ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της Αμαλιάδας», ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 4,8 εκ. ευρώ!

Οι εργασίες είχαν «παγώσει» για ένα διάστημα και η φημολογία περί μη υλοποίησης του έργου είχαν φουντώσει, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πάρκο Μπελογιάννη με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς, έβαλε τέλος στα σενάρια.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων κ. Σπύρος Τζουλέκης, που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» (ΕΠΠΕΡΑ) του Υ.ΠΕ.ΚΑ. στον άξονα: «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος- Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», συνεχίζεται κανονικά και στο νέο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, ο κ. Τζουλέκης επεσήμανε ότι βρίσκεται προς επίλυση το θέμα που αφορά ιδιοκτησίες οι οποίες θίγονται από το έργο, στη δυτική πλευρά που θα επεκταθεί η ανάπλαση, κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την υλοποίησή του και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα συνεργεία θα επεκταθούν και σε άλλα τμήματα.

Τι προβλέπεται

Το βιοκλιματικό πάρκο, που είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, θα αποτελέσει συνέχεια της ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Σοχιάς και θα εκτείνεται μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου και Φιλικής Εταιρείας. Θα περιλαμβάνει πολύ πράσινο, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και υδάτινα στοιχεία. Επί της ουσίας θα διατρέχει την πόλη, ακολουθώντας την κατεύθυνση της Σοχιάς. Με τις κατάλληλες δαπεδοστρώσεις που προβλέπονται στη μελέτη, επιτυγχάνεται η απομείωση της θερμοκρασίας και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό το κομμάτι στο κέντρο της πόλης θα έχει θερμοκρασία κατά 2,5 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Η παρέμβαση αφορά περίπου 25 στρέμματα και εκτός από τις δαπεδοστρώσεις, προβλέπεται μεταξύ άλλων η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, φυτεύσεις περισσότερων από 600 δένδρων, καθώς και φυτεύσεις θάμνων και αναρριχόμενων ποωδών φυτών, εγκατάσταση κερκίδων για παρακολούθηση εκδηλώσεων, πέργκολες, σιντριβάνια, αναπλάσεις, κατασκευή παιδικής χαράς, φωτιστικά σώματα, ενώ στη γωνία Ερμού και Πύρρωνος, θα διαμορφωθούν δώδεκα βρύσες που θα σηματοδοτούν την ώρα και τρεις μικροί πίδακες νερού που θα ανταποκρίνονται στα τέταρτα.

Σε αυτή τη φάση το πάρκο Μπελογιάννη δεν θυμίζει σε τίποτα την πρότερη εικόνα του, αφού είναι ένα πραγματικό εργοτάξιο, ενώ έχει αποκλειστεί και ένα τμήμα του δρόμου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου για την επέκταση των πεζοδρομίων.

Ο κ. Τζουλέκης ζήτησε την κατανόηση των δημοτών για τα έργα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το έργο με όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση για την πόλη. Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών και καλούμε και τους οδηγούς και τους πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση