GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα - Τα ορμονικά αντισυλληπτικά αυξάνουν τις πιθανότητες για όγκο

Η λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών (χαπιών, επιθεμάτων, κ.α.) για τουλάχιστον πέντε συνεχόμενα χρόνια σχετίζεται με πιθανή υπερδιπλάσια α...


Έρευνα - Τα ορμονικά αντισυλληπτικά αυξάνουν τις πιθανότητες για όγκο

Η λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών (χαπιών, επιθεμάτων, κ.α.) για τουλάχιστον πέντε συνεχόμενα χρόνια σχετίζεται με πιθανή υπερδιπλάσια αύξηση του κινδύνου μίας νέας γυναίκας να εμφανίσει έναν σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο, το γλοίωμα, σύμφωνα με μία νέα δανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Γκάιστ του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οντένσε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό κλινικής φαρμακολογίας "British Journal of Clinical Pharmacology", μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία της Δανίας και εντόπισαν όλες τις γυναίκες ηλικίας 15 έως 49 ετών, οι οποίες διαγνώστηκαν με γλοίωμα (συνολικά 317 περιπτώσεις).
Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη διάρκεια χρήσης των αντισυλληπτικών και στον κίνδυνο εμφάνισης του εγκεφαλικού όγκου. Η χρήση για πάνω από πέντε χρόνια αντισυλληπτικών μόνο με προγεσταγόνο (προγεστερόνη) αυξάνει τον κίνδυνο κατά 2,4 φορές. Για άλλες μεθόδους ορμονικής αντισύλληψης, ο κίνδυνος από την παρατεταμένη χρήση είναι, επίσης, αυξημένος, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Από την άλλη, ο Ντέιβιντ Γκάιστ επιοήμανε πως, παρά το μικρό αυτόν κίνδυνο, λόγω παρατεταμένης χρήσης, (το γλοίωμα εμφανίζεται σε πέντε γυναίκες ανά 100.000 κάθε χρόνο), τα αντισυλληπτικά προσφέρουν περισσότερα οφέλη, γι’ αυτό οι γυναίκες μπορούν να τα χρησιμοποιούν.
Τα ορμονικά αντισυλληπτικά περιέχουν γυναικείες ορμόνες και χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά, ενεργοποιούν το φυσικό μηχανισμό αντισύλληψης μίας γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, έτσι ώστε να μην ξαναμείνει έγκυος, όσο κυοφορεί.
Όσον αφορά το γλοίωμα, αν και λίγα πράγματα είναι γνωστά για τις αιτίες του, όπως και για τους άλλους εγκεφαλικούς όγκους, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναικείες ορμόνες μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου.

1 σχόλιο

  1. Κινδυνολογία τέλος. Οι δηλώσεις Ντράγκι γκρεμίζουν το μύθο του κ. Σαμαρά και της μαύρης προπαγάνδας της ΝΔ. Νέο πρόγραμμα με διαπραγμάτευση και με αλλαγές, χωρίς τη φορομπηχτική πολιτική των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει πολιτική και οικονομική αστάθεια. Η εξέλιξη αυτή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Σύριζα που είναι πιο πάνω από τη ΝΔ κατά 9 μονάδες.

    Η ΝΔ αποσυσπειρώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα αυτές τις 2 μέρες και χάνει 2-3 μονάδες προς την Χ.Α, άλλες τόσες προς τους ΑΝΕΛ και στέλνει τους αναποφάσιστους είτε στα δύο αυτά κόμματα είτε απευθείας στον Σύριζα, αφού πολλοί θέλουν σταθερότητα και όχι νέες εκλογές.

    Η συσπείρωση γύρω από τον Σύριζα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πρωτοφανής και θα φανεί στη κάλπη με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Επίσης, η Χρυσή Αυγή είναι, πιθανόν, όχι μόνο να είναι 3ο κόμμα, αλλά να φτάσει και σε επίπεδα ευρωεκλογών, αφού η ΝΔ είναι οριστικά δεύτερη και πλέον η ψήφος στη ΝΔ θεωρείται και είναι χαμένη ψήφος.

    Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι να συσπειρώσει το 90% των Ελλήνων, να δώσει τόνωση στην Οικονομία, να εμπνεύσει επενδυτές και πολίτες να στηρίξουν μια προσπάθεια ανάπτυξης της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση