GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφολάγνοι και Βαρουφοδιώκτες...

Panagiotis Perros Όσο βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Βαρουφολάγνων και Βαρουφοδιωκτών, θα ήθελα να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε μ...

Όσο βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Βαρουφολάγνων και Βαρουφοδιωκτών, θα ήθελα να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε με την Κύπρο λίγο καιρό πριν. Το "Όχι" όταν λέγεται, πρέπει να εννοείται και να αξίζει. Να έχει βάσεις. Να το έχεις προετοιμάσει καιρό πριν με ωριμότητα και κόπο. Να έχεις σταθεί στα πόδια σου και να είσαι σίγουρος ότι μιλάς ισότιμα με τους Ευρωπαίους εταίρους σου. Να έχεις κάνει επενδύσεις, να έχεις προσελκύσει υγιή ξένα κεφάλαια, να έχεις τονώσει την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές. Να έχεις επιδιώξει πρωτογενές πλεόνασμα όχι με κύριο μοχλό τις περικοπές, αλλά την ανάπτυξη και την παραγωγή χρήματος. Εκεί φαίνεται ο μάγκας υπουργός οικονομίας και όχι στα super mario πουκάμισα και στα αλανιάρικα λόγια. Όποιος λέει ΟΧΙ χωρίς να έχει φτάσει στο σημείο να το αξίζει, χωρίς να το έχει χτίσει με μόχθο και προσπάθεια, όχι απλά είναι άσχετος με πολιτική, αλλά και επικίνδυνος για όλη τη χώρα. Όσο επικίνδυνοι στάθηκαν για τη χώρα τους και οι ανεύθυνοι πολιτικοί της Κύπρου λίγο καιρό πριν. Ας το θυμηθούμε και ας προβληματιστούμε για το δικό μας μέλλον:

Eurogroup: 16/03/2013
Σοκ και δέος στην Κύπρο από την απόφαση του Eurogroup. Οι διεθνείς δανειστές και η Κύπρος συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Κύπρος: 19/03/2013 (ημέρα του "ηρωικού όχι"):
Κυπριακή Βουλή: 36 ψήφοι κατά του νομοσχεδίου και 19 αποχές - Ούτε ένας κύπριος βουλευτής δεν ψήφισε ναι στο νομοσχέδιο "Από Ευρώπη της αλληλεγγύης αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι να οδηγήσουν σε μια Ευρώπη της αδικίας και του δυσθεώρητου χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου, είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου." "Βρισκόμαστε σε καθοριστική στροφή της ιστορίας μας, για όλους μας, είπε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού"
Μ. Κάρογιαν (Πρόεδρος ΔΗΚΟ): Η πρότασή μας είναι «όχι» στη συμφωνία που προτείνει το Eurogroup.

Πούτιν: 05/04/2013
"Είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια των αποταμιεύσεων στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» είπε ο Πούτιν σχολιάζοντας το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όσο περισσότερο 'κουρεύετε' τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, παραμονές της επίσκεψής του στη Γερμανία και την Ολλανδία. «Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή που φοβούνται (όχι όλοι, αλλά πολλοί), ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες», ανέφερε.

Κύπρος: 29/07/2013
Στο 47,5% αυξάνεται η συμβολή των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου με περισσότερα από 100.000 ευρώ στο λογαριασμό τους, έπειτα από συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, του υπ. Οικονομικών και εκπροσώπων της τρόικας.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση