GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακυρώθηκε έκθεση εξαιτίας φωτογραφιών για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

Οι έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας οδήγησαν την UNESCO στην απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας «Πόλεμος από την...

Οι έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας οδήγησαν την UNESCO στην απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας «Πόλεμος από την οπτική των θυμάτων» του Ελβετού φωτογράφου Ζαν Μορ.
Η έκθεση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και παρουσιαστεί σε 40 χώρες και 52 τοποθεσίες μεταξύ των οποίων τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Στις 30 Μαρτίου θα άνοιγε στα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, αλλά αυτό δε θα γίνει, επειδή οι φωτογραφίες ενόχλησαν κάποιες αντιπροσωπείες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελβετίας στην UNESCO Jean Frederic Jauslin.
Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό από τις μέρες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, συγκεκριμένα φωτογραφίες από καταυλισμούς ελληνοκυπρίων προσφύγων μετά την εισβολή του Αττίλα, που κατείχε εξέχουσα θέση στην έκθεση.
Αν και δεν ορίζονταν ρητά ποιες χώρες ενοχλήθηκαν, σε άρθρο της εφημερίδας La Liberte έγινε σαφής αναφορά στην τουρκική πλευρά.
Ο εκπρόσωπος της μόνιμης ελβετικής αντιπροσωπείας της στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι έπρεπε να ενημερωθούν οι επηρεαζόμενες χώρες, γιατί με βάση το καταστατικό οι φωτογραφίες δεν πρέπει να αποτελούν προσβολή για κανένα κράτος.
Όσο για τον Ζαν Μορ, που καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση σε περιοχές πολέμου από τη δεκαετία του ’50, εξεπλάγη για τις αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση