GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώ

«Ποτέ δεν τέθηκε το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο εβδομαδιαίο γαλλικό...

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώ

«Ποτέ δεν τέθηκε το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό “Paris Match”, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τον σάλο που είχε ξεσπάσει μετά από την συνέντευξη του στην εφημερίδα “Corriere della Serra” στην οποία έκανε λόγο για δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, ο κ .Βαρουφάκης, έριξε ευθύνες στον δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας, λέγοντας ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε για δημοψήφισμα προήλθε μετά από μία λάθος λανθασμένη ενέργεια του δημοσιογράφου.  

«Πρόκειται για αποτέλεσμα μιας απεχθούς πράξης του  δημοσιογράφου της "Corriere della Serra", ο οποίος βρισκόταν σε μια ομιλία μου στη Βιέννη, όπου εξηγούσα ότι για την ελληνική κυβέρνησή δεν τίθεται ζήτημα Grexit. Είναι επιβλαβές και μόνο να το συζητάμε. Στη συνέχεια στην συνέντευξη που του έδωσα, επέμεινε να με ρωτά τι θα κάνει η κυβέρνησή μας σε περίπτωση που όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δεχτούν τις προτάσεις μας. Απάντησα ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και πως υπάρχει πνεύμα συλλογικότητας με το Eurogroup. Επέμενε όμως, έτσι του απάντησα πως στην απίθανη περίπτωση ενός αδιεξόδου, καθώς δεν είμαστε κολλημένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να παραιτηθούμε και να διεξάγουμε δημοψήφισμα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.  Το αποτέλεσμα ήταν η συνέντευξη να έχει τον τίτλο: "Ο Βαρουφάκης ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ".

Την ίδια στιγμή, απαντώντας για το ποια είναι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές από το 2010.

«Δυστυχώς, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την πτώχευση με την χορήγηση  σημαντικού δανείου. Όμως, οι αριθμοί απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το επαναλαμβάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό το φάρμακο δεν λύνει τίποτε από το πρόβλημα. Κοιτάξτε που ακριβώς βρισκόμαστε. Η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων. Οι Έλληνες υπέστησαν περικοπή στις συντάξεις, τους μισθούς, τις κρατικές δαπάνες, την ώρα που οι φόροι τους αυξήθηκαν, οι φόροι των αδυνάτων και όχι των πλουσίων», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους παραδέχτηκε ότι ορισμένες φορές δεν έχουν λείψει και οι εντάσεις. Αναλυτικά ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε: «Υπάρχουν ορισμένες φορές εντάσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup έχουν αυτό που λέω εγώ μία φυσική θεσμική αδράνεια. Δεν υπάρχει θεσμός που να του αρέσει να αλλάζει». «Υπερασπιζόμαστε τη θέση μας, εμείς καταφέραμε να τους κάνουμε να κινηθούν. Αυτή η επιτυχία θα είναι σίγουρα προσωρινή. Θα πρέπει ακόμα να καθορίσουμε τη νέα διαδικασία. Δεν μπορούν όλα να επιλυθούν σε μία μέρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση