GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οι θανατοποινίτες στη Γιούτα - ΒΙΝΤΕΟ

Η Γιούτα έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που επανέφερε επισήμως το εκτελεστικό απόσπασμα ως μέθοδο για την εκτέλεση των θανατοποινιτών, λόγω ...

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οι θανατοποινίτες στη Γιούτα - ΒΙΝΤΕΟ

Η Γιούτα έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που επανέφερε επισήμως το εκτελεστικό απόσπασμα ως μέθοδο για την εκτέλεση των θανατοποινιτών, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι αρχές στον εφοδιασμό τους με τις φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα θανατηφόρα ενέσιμα διαλύματα.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι αντιδράσεις εκείνων που θεωρούν ότι η μέθοδος αυτή παραπέμπει σε μια άλλη, περασμένη πλέον εποχή.

Ο Γκάρι Χέρμπερτ, ο κυβερνήτης της Γιούτας, υπέγραψε τον νόμο με τον οποίο το εκτελεστικό απόσπασμα καθίσταται "η δεύτερη μέθοδος εκτέλεσης, εάν δεν υπάρχει πρόσβαση στα αναγκαία φαρμακευτικά σκευάσματα για το ενέσιμο διάλυμα".

Το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη διευκρίνισε πάντως ότι "η θανατηφόρα ένεση παραμένει η κύρια μέθοδος εκτελέσεων στη Γιούτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση