GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενδιαφέρον! Το ελληνικό διαδίκτυο θετικό στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, αλλά επιφυλακτικό στο αποτέλεσμα...

H συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη γράμμη της επικαιρότη...

H συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη γράμμη της επικαιρότητας καθώς σηματοδοτεί και επισήμως την αναθέρμανση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα τη δεδομένη χρονική στιγμή εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους μας αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τα δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο ενδεχόμενο να προσδεθεί η Ελλάδα «στο άρμα» της Ρωσίας.
Οι χρήστες των social media και το ελληνικό διαδίκτυο έχουν τις δικές τους απόψεις για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και επιχειρούμε να τις αναλύσουμε με τη βοήθεια των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων του paloPro για την χρονική περίοδο 01/04 – 07/04 2015.
Η ανάλυσή των στοιχείων μας επικεντρώνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και στη Ρωσία. Οι αναφορές τους σε social media, blogs και new media εμφανίζονται ως εξής:
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών που ανέρχεται σε 5863.


Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται δεύτερος σε επίπεδο προσώπων εμφανίζοντας συνολικά 2356 αναφορές.



Η Ρωσία καταγράφει συνολικά 5363 αναφορές.




Σχετικά με την ανάλυση των συναισθημάτων του ελληνικού διαδικτύου όλες οι υπό εξέταση οντότητες συγκεντρώνουν περισσότερα θετικά συναισθήματα σε σύγκριση με τα αρνητικά, επιβεβαιώνοντας την τάση που θεωρεί ότι η Ρωσία είναι μια χώρα που έχει παραδοσιακά ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Ο Αλεξης Τσίπρας έρχεται πρώτος σε θετικά συναισθήματα τα οποία ανέρχονται σε 1675 έναντι 1127 αρνητικών. Ακολουθεί η Ρωσία καταγράφοντας 1607 θετικά συναισθήματα έναντι 1468 αρνητικών και μετά ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος εμφανίζει 1196 θετικά συναισθήματα έναντι 650 αρνητικών.
Η θεματολογία στο ελληνικό διαδίκτυο για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα επικεντρώνεται στις αναλύσεις των ξένων ΜΜΕ που κάνουν λόγο για ένα «επικίνδυνο φλερτ με τη Μόσχα» και στο τι μπορεί να πάρει και να δώσει ο Πούτιν. Τα δημοσιεύματα που κυριάρχησαν στο ελληνικό διαδίκτυο την χρονική περίοδο 01/4 - 07/04 2015 με βάση το εργαλείο Top 10 Topics αναφέρονται:

- στο σχόλιο του αρθρογράφου της γερμανικής die Welt ότι « ο πόθος της Ελλάδας για χρήματα που θα αποτρέψουν την χρεοκοπία της είναι πολύ μεγάλος». «Αν όμως ο πρωθυπουργός της θα επιστρέψει από τη Μόσχα με μια επιταγή παραμένει ανοιχτό. Ευρωπαίοι πολιτικοί προειδοποιούν να μη γίνει η Ελλάδα 'Δούρειος Ίππος' στην ΕΕ σε περίπτωση που δεχθεί βοήθεια από τη Μόσχα και σπάσει το μέτωπο των κυρώσεων σε βάρος της χώρας λόγω της ουκρανικής κρίσης.
- στην επικίνδυνη διπλωματική κινητικότητα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ο αρθρογράφος της αριστερής γερμανικής εφημερίδας taz γράφει ότι «παραμένει το ερώτημα προς τι όλη αυτή η διπλωματία».
- στην προειδοποίηση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προς τον έλληνα πρωθυπουργό να μην σπάσει τη γραμμή της ΕΕ σε ότι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
- στην επισήμανση της Russia Today ότι η συνάντηση Τσίπρα και Πούτιν δεν θεωρείται καθόλου τυχαία αφού θα πραγματοποιηθεί μία μόλις ημέρα πριν η χώρα πληρώσει 463 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.
- στο επικίνδυνο πόκερ Τσίπρα στη Μόσχα σύμφωνα με το «Bloomberg, που αναφέρει ότι είναι η σειρά Τσίπρα να προστρέξει στον Πούτιν για ένα είδος βοήθειας που μένει να εξακριβωθεί σε τι ακριβώς συνίσταται.

Συμπερασματικά η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των δεδομένων του paloPro δείχνει ότι οι χρήστες των social media και ελληνικού διαδικτύου έχουν μια θετική τάση προς την αναθέρμανση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Ωστόσο η κυριαρχία των δημοσιευμάτων που εκφράζουν επιφυλάξεις υποδηλώνει μια συνειδητοποιημένη προσέγγιση που δείχνει κάποιους προβληματισμούς για τον αν η Ελλάδα πρέπει να ταυτιστεί με θέσεις της Ρωσίας, μια εξέλιξη που αναμένεται να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή πολιτική προς τη Μόσχα.
Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση