GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΟΧΙ» ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ ΣΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ

Τη δική του άποψη για το βραχιολάκι και τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης εκφράζει ο Σάββας Ξηρός, όπως αποκάλυψε το δελτίο του «Ε» με...

Τη δική του άποψη για το βραχιολάκι και τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης εκφράζει ο Σάββας Ξηρός, όπως αποκάλυψε το δελτίο του «Ε» με την Ελεονώρα Μελέτη. Ο καταδικασμένος για τη δράση της 17Ν, μίλησε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Βασίλη Χήτο.

Β. ΧΗΤΟΣ: Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό το περιβόητο βραχιολάκι που έχει γίνει τόσος θόρυβος;
Σ. ΞΗΡΟΣ: Χωρίς να θέλω να πώ κάτι για τον καινούργιο νόμο…Ο καινούργιος νόμος είναι πέρασε με μεγάλη δυσκολία και φάνηκε η κυβέρνηση να δείχνει και αποφασιστικότητα και αντοχή. Δεν προτίθεμαι να δεχτώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος λόγος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται ακριβώς στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης γενικά προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια παράδειγμα, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα…Μετά μπορεί να πούνε όσοι δουλεύουνε στο Υπουργείο Άμυνας ή και σε διάφορα υπουργεία, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κι έτσι σιγά σιγά θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα σε μια οθόνη μ’ ένα πλήρη έλεγχο κάθε κίνησης του.
Β. ΧΗΤΟΣ: Και οι ιατρικοί λόγοι; Γιατί υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι.
Σ. ΞΗΡΟΣ: Οι ιατρικοί λόγοι είναι ότι με ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία εξέταση, δηλαδή ούτε μαγνητική, ούτε καρδιογράφημα, ούτε αξονικές, δηλαδή όλες οι εξετάσεις επηρεάζονται από την ακτινοβολία του συγκεκριμένου συστήματος. Επιπλέον αυτό εκπέμπει μια ακτινοβολία που είναι ισχυρότερη από αυτή του κινητού, είναι επιβλαβής ειδικά την ώρα που φορτίζεται, δεν μπορεί να πείς θα το έχω κάπου αλλού για να μην με βλάπτει την ώρα που φορτίζεται που είναι ισχυρότερη…Επίσης, εγώ έχω ένα χέρι μόνο, δηλαδή θα μου αχρηστεύσει και το μοναδικό χέρι με το οποίο κάπως εξυπηρετούμαι, για πρακτικούς λόγους τώρα λέω. Από την άλλη είναι και ένας τρόπος που μπορεί να το χρησιμοποιήσουν αυθαίρετα για άλλους σκοπούς, δηλαδή αν κοπεί για οποιοδήποτε λόγο το σήμα, δεν είναι καθόλου απίθανο να σημάνει συναγερμός και να πούνε «παραβίαση των όρων»
Β.ΧΗΤΟΣ: Αυθαίρετα;
Σ.ΞΗΡΟΣ: Αυθαίρετα, βέβαια, ναι. Άλλος λόγος είναι ότι αυτό, το να αναλαμβάνει μια ιδιωτική εταιρία, υπάρχει έδαφος για διαφθορά. Πέρα από αυτό, είναι και άχρηστο στην περίπτωσή μου γιατί έχω μια σειρά προβλημάτων…Δηλαδή εγώ αυτή τη στιγμή έχω ικανότητα για εργασία 2%, δεν μπορώ να κάνω δηλαδή σχεδόν τίποτα, δεν μπορώ να σηκώσω πάνω από 3 κιλά βάρος. Ο κόσμος μου όλος είναι μέχρι τα 20 εκατοστά, δηλαδή στα 20 εκατοστά μπορώ να δώ ένα πρόσωπο. Από εκεί και πέρα είναι ένα θολό, ρευστό τοπίο με σκιές. .Άμα ακούσω, δεν μπορώ να καταλάβω από πού έρχεται ο ήχος. Επίσης έχω λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας έχουν αρχίσει κάποια κινητικά προβλήματα, ειδικά στο δεξί πόδι και τι θα βοηθούσε να ξέρει ο άλλος σε ποιο ακριβώς σημείο του κήπου ή σε ποιο δωμάτιο βρίσκομαι…

Σ. Ξηρός: Η ποινή μου την έχω εκτίσει πολλαπλώς. Είχα 3 με 4/10 όραση έφτασε κάτω από 1/20. Είναι κι αυτό ένα είδος έκτισης της ποινής, ισοβίως εννοείται. Έχω παραμείνει στη φυλακή 13 χρόνια, τα οποία υπολογίζονται επι δυο, δηλαδή 26 χρόνια, έχω κάνει. Μια μέρα υπολογίζεται για δυο.
Σ. Ξηρός: Και ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παρασκευόπουλος, υπερασπίζονται το νομικό πολιτισμό. Δεν υπερασπίζονται ούτε εγκληματίες, ούτε κρατούμενους. Υπερασπίζονται το δίκαιο.

Β. Χήτος: Πώς σχολιάζεις τις αντιδράσεις των ξένων παραγόντων Αμερικανών και Άγγλων;
Σ. Ξηρός: Και αυτές οι πιέσεις πιστεύω, ότι έχουν άλλους αποδέκτες. Δεν έχουν σχέση με το πρόσωπό μου. Είναι μια πολιτική των ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, να κατηγορήσουν μια κυβέρνηση που δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, να την κατηγορήσουν ότι έχει σχέσεις με την τρομοκρατία. Δηλαδή εδώ τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια άλλη διέξοδο, προς τη Ρωσία για παράδειγμα και ξαφνικά βλέπουμε ότι μπορεί να ανοίξει μια χαραμάδα προς την Ελλάδα..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση