GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Die Welt: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι

Αναπόφευκτο θεωρείται η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποί...

Die Welt: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι

Αναπόφευκτο θεωρείται η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλείται κύκλους των θεσμών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμα και αν ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της, η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι και μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι λένε πως οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει. 

Πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις λέει στην εφημερίδα πως το κλίμα θυμίζει «Τιτανικό», προσθέτοντας πως η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη απ' ό,τι προηγουμένως αλλά τι σημασία έχει αν το πλοίο βυθίζεται;

Το καλύτερο παράδειγμα είναι η συζήτηση επί του φορολογικού, αναφέρει η Die Welt. Οι Ελληνες και οι θεσμοί συμφώνησαν επί της αρχής, αλλά η Ελλάδα δεν θέλει να δεσμευθεί για συνολική εφαρμογή τώρα. 

«Ακόμη και οι Ελληνες διαπραγματευτές ανά διαστήματα εκφράζουν απόγνωση, γιατί δεν ξέρουν τι θέλει να πετύχει η κυβέρνησή τους» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τη στροφή στη στάση του. Περιμένω ότι θα γίνει σύντομα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι πρέπει να το κάνει τώρα. Οι υπουργοί του δεν το έχουν καταλάβει» αναφέρουν κύκλοι των θεσμών στην εφημερίδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση