GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Athens Film Lab: Xρηματοδοτούν την παραγωγή 7 μικρού μήκους ταινιών

Ένα σημαντικό βήμα προς την κινηματογραφική παραγωγή και αγορά, κάνει στην φετινή 21η διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφ...

Athens Film Lab: Xρηματοδοτούν την παραγωγή 7 μικρού μήκους ταινιών
Ένα σημαντικό βήμα προς την κινηματογραφική παραγωγή και αγορά, κάνει στην φετινή 21η διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - «Νύχτες Πρεμιέρας», εγκαινιάζοντας το «Athens Film Lab».
Πρόκειται για ένα παράλληλο τμήμα στο οποίο θα διερευνώνται θέματα ανάπτυξης νέων κινηματογραφικών ιδεών και σχεδίων και θα προσφέρεται εκπαίδευση στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Θα γίνεται επίσης αναζήτηση συμπαραγωγών, ενώ οι Έλληνες κινηματογραφιστές και παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με επαγγελματίες διεθνούς φήμης.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η δράση «Αθήνα - Ευρώπη, παιχνίδι για δύο παίκτες», κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραχθούν επτά ταινίες μικρού μήκους.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι η υποστήριξη και η προώθηση των νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους, καθώς και η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας και η προώθηση των στοιχείων που την καθιστούν διαχρονική μητρόπολη, σταυροδρόμι ιδεών και ιδανικό τουριστικό προορισμό.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- "Νύχτες Πρεμιέρας" προσκαλεί νέους κινηματογραφιστές να καταθέσουν ιδέες για αυτές τις ταινίες μικρού μήκους οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με 7.000 ευρώ η καθεμία. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν την κινηματογραφική τους ιδέα έως τις 30 Ιουνίου. Κάθε πρότζεκτ θα πρέπει να κατατεθεί από τον σκηνοθέτη ή/και σεναριογράφο και τον παραγωγό. Από αυτά που θα κατατεθούν, θα επιλεγούν 21 τα οποία θα συμμετάσχουν σε σειρά εργαστηρίων σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.
Το «Athens Film Lab» θα ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου - "Νύχτες Πρεμιέρας" (16 - 27 Σεπτεμβρίου), όπου θα συνεχιστούν τα εξειδικευμένα εργαστήρια (σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής). Στο τέλος αυτής της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους σε εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα μαθήματα σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής. Τελικώς, θα επιλεγούν 7 σενάρια, και θα αρχίσει αμέσως η διαδικασία της παραγωγής τους, στην Ελλάδα.
Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Νίκο Γραμματικό (σκηνοθέτη), Γιούλα Μπούνταλη (σεναριογράφο), Ηλιάνα Ζακοπούλου (ΕΚΚ), Γιάννη Δασκαλοθανάση (διευθυντή φωτογραφίας) και Γιώργο Τσούργιαννη (παραγωγό).
To 21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - "Νύχτες Πρεμιέρας" διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ακολουθούν αναλυτικά οι όροι και τα κριτήρια συμμετοχής:
1. Η ταινία πρέπει να είναι μικρού μήκους διάρκειας 10-15 λεπτών.
2. Να ανήκει στην κατηγορία της μυθοπλασίας.
3. Η δράση της θα πρέπει απαραίτητα να είναι τοποθετημένη σε κάποιο σημείο της πόλης της Αθήνας και να αναδεικνύει τις αρετές της ως πολιτιστικής μητρόπολης.
4. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι έως 40 ετών (ημερομηνία γεννήσεως έως 31/12/1975).
5. Ο υποψήφιος σκηνοθέτης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον μια μικρού μήκους ταινία η οποία να έχει προβληθεί σε κάποιο αναγνωρισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Να σημειωθεί ότι τα ονόματα των 21 συμμετεχόντων που θα περάσουν στη δεύτερη φάση θα ανακοινωθούν στις 6 Ιουλίου 2015. Έπειτα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν 10-12 Ιουλίου στην Αθήνα, οι 21 συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν το υπό ανάπτυξη κινηματογραφικό τους σχέδιο μέχρι την παρουσίαση στο φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο.
Φάκελος Υποβολής
Ο φάκελος πρέπει να συμπεριλαμβάνει απαραίτητα:
1. Σύνοψη (250 λέξεις).
2. Φάκελος με αισθητική προσέγγιση της ταινίας. (Ενδεικτικά: φωτογραφίες, storyboard, αναφορές σε άλλα έργα, ηχητικό υλικό).
3. Σημείωμα προθέσεων σκηνοθέτη.
4. Βιογραφικά σκηνοθέτη ή/και σεναριογράφου και παραγωγού.
Η αποστολή του φακέλου θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση athensfilmlab@aiff.gr και με τίτλο Nύχτες Πρεμιέρας - Παιχνίδι για 2 παίκτες.
Ποιοτικά κριτήρια επιλεξιμότητας:
Οι προτάσεις αφού περάσουν τον βασικό έλεγχο ένταξης θα επιλεγούν τελικά με βάση:
Την κινηματογραφική αισθητική και την διαφαινόμενη δυνατότητα συμμετοχής της ταινίας σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Την ποιότητα και την πρωτοτυπία της προβολής της Αθήνας ως πολιτιστικής μητρόπολη και εξωστρεφούς πόλης.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Αν υπάρχουν ερωτήσεις για τη διαδικασία υποβολής των φακέλων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στο athensfilmlab@aiff.gr. Δεν δίνονται διευκρινίσεις τηλεφωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση