GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν θα ανοίξουν σύντομα οι τράπεζες στην Ελλάδα‏!

Του Μιχάλη Μενελάου Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν άμεσα. Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος συνηγ...

Του Μιχάλη Μενελάου

Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν άμεσα. Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος συνηγορούν σε αυτήν την εξέλιξη.
Η κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι κρίσιμη και όσο πλησιάζει η Κυριακή του δημοψηφίσματος, η κατάσταση στην οικονομία γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Το 24Η μίλησε με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα και όλοι ανεξάρτητα από το αν είναι υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, συμφωνούν ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν πολύ καιρό για να ανοίξουν.

Οι βασικές παραδοχές όλων για το συμπέρασμα αυτό είναι οι εξής:

1) Οι θεσμοί έχουν ήδη δηλώσει ότι μέχρι την Κυριακή δεν προτίθενται να μπουν σε διαπραγματεύσεις.

2) Σόιμπλε, Γιούνκερ και σία έχουν ήδη δείξει με δηλώσεις τους και διαρροές ότι δεν εμπιστεύονται ούτε την κυβέρνηση Τσίπρα ούτε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα περισσότερο και τονίζουν ότι ούτε με το ΟΧΙ θα διαπραγματευτούν, ούτε με το ΝΑΙ, εάν αυτό συμπεριλαμβάνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

3) Επομένως, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν. Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να ξανανοίξει την "κάνουλα" της χρηματοδότησης, μέχρι να υπάρξει σταθερή λύση στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει νέα κυβέρνηση και όχι Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα οι τράπεζες δεν θα έχουν την απαραίτητη ρευστότητα για να λειτουργήσουν άμεσα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν βγει το ΝΑΙ βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει πρόθεση παραίτησης, κάτι που συνεπάγεται εκλογές εντός τριών εβδομάδων το νωρίτερο.

Επομένως, στην καλύτερη περίπτωση, οι τράπεζες θα έχουν την απαραίτητη ρευστότητα για να ανοίξουν μετά από ένα μήνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν παραιτηθεί άμεσα από τη Δευτέρα κιόλας η κυβέρνηση Τσίπρα, με το ΝΑΙ να βγαίνει με μεγάλο ποσοστό, δεν συνεπάγεται άμεση ρευστότητα. Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι ακόμη και στη νέα κατάσταση που θα προκύψει μετά τις εκλογές ενδέχεται να παίξει ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως θα κρατήσουν τις τράπεζες ανοιχτές με τον "αναπνευστήρα" του ELA και των 60 ευρώ στο όριο ανάληψης στα ΑΤΜ, προκειμένου να μικρύνουν τις πιθανότητες να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες στην Ελλάδα θα κάνουν πολύ καιρό να ξανανοίξουν...

 http://www.24h.com.cy/component/k2/item/94779-ellada-oi-trapezes-den-8a-anoi3oun-amesa.html#sthash.CzE0bXMs.dpuf

1 σχόλιο

  1. Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

    Ζητείτε από τις Ψυχιατρικές Σχολές της Ελλάδας, από το Δημόσιο Ψυχοθεραπευτήριο Δαφνίου, και από το Δημόσιο Ψυχοθεραπευτήριο ΔρομοκαΪτιου να αποκαλύψουν τι είδους ψυχοφάρμακα παίρνει ο Τσίπρας οι Υπουργοί του, οι βουλευτές και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που μας τα έκοψε Σύριζα και των ΑΝΕΛ, πριν βγούνε στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα για να μπορούν χωρίς εμφανή ντροπή, ήρεμοι, να υπερασπίζονται την πολιτική τους , δηλαδή τα ψέματα που ξεφουρνίζουν κάθε τόσο και λιγάκι.

    Το Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
    έγκειται στο γεγονός ότι αφού αυτά τα ψυχοφάρμακα είναι τόσο αποτελεσματικά θα είναι ευχής έργο να γίνουν γνωστά και να συνταγογραφούνται στο ευρύ κοινό που χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας, έτσι που και οι ασθενείς και οι δικοί τους άνθρωποι να ηρεμήσουν και η ζωή τους να γίνει καλύτερη.

    Θα αναφέρω το πιο αισχρό προεκλογικό ψέμα που ειπώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και που ειπώθηκε από αυτούς¨

    Θα χαρίσουμε Το 80/100 της οφειλής του οποιοιδήποτε προς την Εφορία, Ταμεία, και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και το υπόλοιπο 20/100 θα το κάνουμε 74 μηνιαίες δόσεις, εννοείτε ότι μέσα σε αυτούς τους οφειλέτες βρίσκονται παντός είδους καθάρματα που με τις πράξεις τους στερούν το Ελληνικό Δημόσιο από το να μπορεί να έχει καλύτερη Παιδεία, καλύτερη Υγεία, καλύτερη Πρόνοια, καλύτερη Άμυνα, και γενικά καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
    Όμως ο Σύριζα είναι Σύριζα και από τέτοια το αυτί των Συριζαίων δεν ιδρώνει.

    Ευχαριστώ και παρ’ ότι πικραίνομαι ΝΑΙ δαγκωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση