GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόσχεται (εν όψει εκλογών) 4.500 προσλήψεις στην Υγεία ο Κουρουμπλής...

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προκειμένου να συζητήσουν τα θέματ...

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της Υγείας γενικότερα.
Ο κ. Κουρουμπλής ξεκίνησε με μια εφ όλης της ύλης ενημέρωση λέγοντας ότι αντιμετωπίστηκε η κρίση του τραπεζικού συστήματος που επαπειλούσε με επιπρόσθετα προβλήματα τον χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, από πλευράς διαδικασίας ροής, καθώς σε αυτήν εμπλέκονται πολλοί φορείς, όπως είναι οι φαρμακευτικές ελληνικές και ξένες, οι φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία. Παρά ταύτα, υπήρξε συντονισμός και αντιμετωπίστηκε η δυσκολία χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στη ροή του φαρμάκου και στα νοσοκομεία και στην αγορά γενικά και στους πολίτες. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι επιχειρήθηκαν ορισμένα φαινόμενα κερδοσκοπίας, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.
Το δεύτερο ζήτημα που συζήτησε ο Υπουργός με τον κ. Παυλόπουλο, αφορά στην προβλεπόμενη δαπάνη για τα νοσοκομεία η οποία είναι 1.388 για φέτος, σε σχέση με πέρυσι που ήταν 1.620. Εκεί όπως είπε θα υπάρξει μία δυσκολία ενώ ανέφερε, ότι ζητήθηκε ήδη να γίνει μία αύξηση του ορίου πληρωμών, γιατί έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία, έτσι ώστε να φτάσουμε τουλάχιστον στο επίπεδο του 2014.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Η μία όπως είπε αφορά την εξαγγελία της κυβέρνησης για τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής, τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των δυσκολιών δεν έγιναν προσλήψεις, ενώ συνέπεσαν και οι συνταξιοδοτήσεις πολλών άλλων με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Από αυτές τις προσλήψεις θα αιμοδοτηθεί το σύστημα, όπως είπε, ενώ διευκρίνισε ότι θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και καθώς οι διαδικασίες είναι λίγο χρονοβόρες, το σύστημα αντιμετωπίζει δυσκολία με το επικουρικό προσωπικό.
Σημείωσε επίσης, ότι από αυτές τις 4.500 προσλήψεις, μετά από πρόταη του ιδίου στον πρωθυπουργό, οι 700 μόνιμες προσλήψεις θα κατευθυνθούν για τα νοσοκομεία του Αιγαίου, της Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας και Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, πρέπει αυτές οι περιοχές να οχυρωθούν κοινωνικά, και επειδή από ότι φαίνεται, δεν θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, το Υπουργείο θα προωθήσει μια διάταξη όπου οι γιατροί θα έχουν δικαίωμα μετά από 5 χρόνια, αφού πάνε σε αυτές τις περιοχές, να επιλέγουν κενή θέση νοσοκομείου, όπου θέλουν να πάνε μετά. Η Διάταξη όπως είπε προχωρά και έχει πάρει τις εγκρίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση