GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Τήνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Τήνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  όπου με πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβει στο σημείο βύθισης του Καταδρομικού “Έλλη”, όπ...

Στην Τήνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Τήνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  όπου με πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβει στο σημείο βύθισης του Καταδρομικού “Έλλη”, όπου και έριξε στεφάνι, στην μνήμη των εκεί πεσόντων.


Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας της Τήνου, όπου θα παρακολουθήσει την θεία λειτουργία και την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

 

Η επίσκεψη της Παρασκευής στην Πάρο

Η αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη της Πάρου, που έγινε απόψε, έδωσε για μια ακόμα φορά της ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να επισημάνει την ανάγκη η χώρα να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας στην σχετική τελετή που έγινε στο δημαρχείο του νησιού, είπε χαρακτηριστικά: “Σας παρακαλώ λοιπόν να δεχθείτε απλώς τις ταπεινές μου ευχαριστίες γι’ αυτή την μεγάλη τιμή που μου επιδαψιλεύετε. Η οποία θα με συνοδεύει, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, ως χρέος και εντολή: Να υπερασπισθώ, στο ακέραιο, την πορεία της Χώρας στο δρόμο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού που χάραξαν οι Πρόγονοί μας. Στο δρόμο της Ευρώπης, το αέτωμα της οποίας στηρίζουν, εκτός από το ρωμαϊκό κρατικό οικοδόμημα, οι άλλοι δύο βασικοί πυλώνες, δηλαδή οι πυλώνες του Ελληνικού Πνεύματος και της Χριστιανοσύνης”.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα”.

Στην αντιφώνηση του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο νησί της Πάρου λέγοντας: “Η Πάρος, το κόσμημα των Κυκλάδων και του Αιγαίου, είναι ο καρπός μιας ανεπανάληπτης συνεύρεσης της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και του Ελληνικού Πολιτισμού, στις πιο γόνιμες στιγμές του. Ως προς το φυσικό κάλλος, δεν χρειάζεται να επισημάνω οτιδήποτε, παρά μόνο να διαπιστώσω την λάμψη του. Γιατί το κάλος αυτό, όπως και κάθε δημιούργημα της φύσης, έχει το μεγάλο προνόμιο να μην χρειάζεται απόδειξη. Απλώς υπάρχει, πέρα κι έξω από τ’ ανθρώπινα που το βιώνουν, χωρίς βεβαίως να μπορούν να το περιγράψουν. Τι άλλο, άραγε, σηματοδοτεί και το γεγονός ότι χρόνια τώρα – και μάλιστα μ’ εντεινόμενο ρυθμό - η Πάρος αποτελεί παγκόσμιο πόλο τουριστικής έλξης, μ’ άλλα λόγια ένα είδος παγκόσμιου τουριστικού προσκυνήματος;”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, έφτασε το απόγευμα στο νησί με την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Έλλη”. Στο Δημαρχείο του νησιού, οπού έγινε και η τελετή της αναγόρευσης του σε επίτιμο δημότη, τον υποδέχθηκε και τον προσφώνησε ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος. Στην τελετή παρών ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, στον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου οπού τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Παροναξίας και παρακολούθησε τον “Μέγα Εόρτιο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση