GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση στον Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σαμαράς‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος Είναι αλήθεια ότι από την 80η ΔΕΘ δόθηκε το στίγμα της πολιτικής της ΝΔ από τον Ευάγγελο Μεϊμαρά...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος

Είναι αλήθεια ότι από την 80η ΔΕΘ δόθηκε το στίγμα της πολιτικής της ΝΔ από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Δεν ήταν λίγες οι απόψεις που διατυπώθηκαν στα πλαίσια της 80ης έκθεσης. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι ο Τσίπρας είναι το μασκαρεμένο παλιό. Ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι εξαπάτησε τους πολίτες προεκλογικά, δεν διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους, αλλά επιδόθηκε σε «θέατρο εσωτερικής κατανάλωσης» και ότι είναι εκείνος που πήρε εντολές από τους ξένους για το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο που έφερε.

Κυβέρνηση ευρύτατων συνεργασιών και φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για μια σειρά από ψέματα που είπε προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή, αξιόπιστη κυβέρνηση και, ει δυνατόν, τετραετίας για «να διορθώσει τις πιο ακραίες αδικίες του μνημονίου». Ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι εξαπάτησε τους πολίτες προεκλογικά, δεν διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους, αλλά επιδόθηκε σε «θέατρο εσωτερικής κατανάλωσης» και ότι είναι εκείνος που πήρε εντολές από τους ξένους για το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο που έφερε. "Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι" λέει ο κ. Σαμαράς και ως παράδειγμα αναφέρει πως "από τους 149 βουλευτές που είχαν τον περασμένο Ιανουάριο, την πολιτική Τσίπρα, την στήριξαν τελικά μόνο οι 70".

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον κόσμο να κάνει μια "απλή σύγκριση του mail Χαρδούβελη -για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαλούσε κόσμο τότε- με όσα μέτρα έφερε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα", λέγοντας πως "είναι 13 φορές περισσότερα", ενώ με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος κατηγορεί πως "έχουν το θράσος να μας λένε και από πάνω ότι εμείς δήθεν παίρναμε εντολές από τους ξένους ενώ εκείνοι αντιστάθηκαν". "Τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο", καταλήγει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η κυβέρνηση Τσίπρα αύξησε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%, που η δική του κυβέρνηση είχε μονομερώς επιβάλλει στην Τρόικα, η οποία δεν το ήθελε, σώζοντας έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας και προστατεύοντας 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. "Τώρα, μετά από 7 μήνες "υπερήφανης διαπραγμάτευσης" η κυβέρνηση Τσίπρα το ανέβασε και πάλι" λέει ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας σε σαρκαστικό τόνο "ωραία διαπραγμάτευση".

"Είχαμε βγει στην ανάκαμψη μετά από έξι χρόνια λιτότητας και είχαμε εξασφαλίσει την προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια ένα χρόνο νωρίτερα τονίζει ο κ. Σαμαράς"υπογραμμίζοντας με έμφαση πως "εκείνο που δεν έβλεπε ο κόσμος τότε ήταν τα μέτρα που δεν παίρναμε εμείς, τα μέτρα που απορρίπταμε και αποτρέπαμε. Τώρα τα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ χειρότερα και τα νοιώθουν όλοι".

Ασκεί επίσης σκληρή κριτική για την πολιτική που άσκησε η απελθούσα κυβέρνηση όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην Παιδεία και στο Μεταναστευτικό, επιδεινώνοντας παντού την κατάσταση, ενώ υποστηρίζει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί το «νέο», αλλά, αντιθέτως, είναι το παλιό που εμφανίζεται μασκαρεμένο ως δήθεν καινούριο.

Στη συνέχεια σημειώνει πως "είχαν ζητήσει οι εταίροι και από εμάς την αύξηση του ΦΠΑ σε μια σειρά από αγαθά και εμείς την είχαμε απορρίψει", προσθέτοντας πως "επειδή εμείς πιάναμε τους στόχους μας στα πλεονάσματα, το είχαμε αποτρέψει κιόλας".

Γι’ αυτό και εκτιμά ότι έχει πάρει «την κάτω βόλτα», αφού τα «ακραία ψέματα μόνο προσωρινά μπορεί να νικήσουν την αλήθεια». Δηλώνει, εξάλλου, αισιόδοξος για τη νίκη της Ν.Δ. και βέβαιος ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι καλός πρωθυπουργός για να μπορέσει «η νέα κυβέρνηση να διορθώσει τις καταστροφές που άφησε πίσω του το νέο Μνημονίο αλλά και το επτάμηνο του Τσίπρα».

1 σχόλιο

  1. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά από "κάτω βόλτα" καί "ακραία ψέμματα" καί τολμάει καί μιλάει.Αυτός πού έπληξε καί πρόδωσε το 1992 την κυβέρνηση Μητσοτάκη καί λίγο αργότερα ο "κολλητός του" καί αξέχαστος σε όσους αγωνιζόμασταν με τις αρχές καί τις αξίες τότε ,σε αυτό το κόμμα,Γιώργος Συμπιλίδης ο οποίος έδωσε την χαριστική βολή με την παραίτησή του με αποτέλεσμα να πάμε σε εκλογές καί να πάθει συντριβή ή Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Τα είχε σχεδιάσει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο ώστε το 1993 να κατέβει στις εκλογές με το δημιούργημά του την ΠΟΛΑΝ,ή οποία εισήλθε στην βουλή με ποσοστό 4,88%.Καί το πιό ωραίο ο κύριος Συμπιλίδης φίλος του Αντώνη ,στις εκλογές του 2012 προσπάθησε να επανέλθει στην ΝΔ καί στην πολιτική ζωή θέτοντας υποψηφιότητα, αλλά ή κατακραυγή ήταν τέτοια πού απεσύρθη αμέσως.Ευτυχώς όλοι εμείς πού είχαμε αγωνιστεί γιά ιδέες καί αξίες έχουμε καλή μνήμη καί δεν ξεχνάμε.Άντε στο καλό Αντώνη με την παρεούλα σου,μήπως συνέλθει αυτή ή παράταξη κάποτε.....
    Θεοδωροβία Πλακά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση