GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Δεν αρκούν τα κοινά συνθήματα για συνεργασία με Λαφαζάνη

“Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 'πρώτη φορά αριστερά' έκανε αυτό που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατ...

Κουτσούμπας: Δεν αρκούν τα κοινά συνθήματα για συνεργασία με Λαφαζάνη
“Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 'πρώτη φορά αριστερά' έκανε αυτό που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Να ντύσει με το περιτύλιγμα της σκληρής διαπραγμάτευσης, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, το οποίο περιέχει μέτρα που χρόνια απαιτούσε το κεφάλαιο. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Και ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτός που προσφέρει στο σύστημα, κάνει μεγάλη ζημιά στο λαό”, τονίζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Ερωτηθείς για τα, κατά την εκτίμησή του, “θεμελιώδη λάθη” της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε “ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες ότι μπορείς σήμερα να βαδίζεις στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να υλοποιείς τις δεσμεύσεις της ΕΕ και την ίδια στιγμή να ανακουφίζεις και το λαό”.

“Ε, αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ένα ακόμη μνημόνιο, ότι δεν μπορεί και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να ανακάμπτουν και ο λαός να ευημερεί”, υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το ΚΚΕ, χωρίς να έχει αυταπάτες ότι μπορεί το σύστημα που δημιούργησε την αδικία να την αποκαταστήσει, κατέθεσε προτάσεις νόμου με τη μία να αφορά στην κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και την δεύτερη στην επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, και για τις οποίες πρέπει να ρωτηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι αρμόδιοι υπουργοί “σε ποιο συρτάρι τις έχουν καταχωνιάσει”.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι οι απογοητευμένοι από την πολιτική των μνημονίων πολίτες έχουν λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί είπε την αλήθεια, προειδοποιώντας για τον αντιλαϊκό και αδιέξοδο δρόμο που ακολουθείται, αλλά κυρίως γιατί έχει πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση σε όφελος του λαού, με σχέδιο και πρόγραμμα, που είναι όχι μόνο ρεαλιστική αλλά και η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκτηση απωλειών, ανάσες ανακούφισης, συνολική λαϊκή ευημερία.

Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίζεται βέβαιος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας “με το κατεστημένο να επιδιώκει να είναι πιο σταθερή και μακρόχρονη από ότι προηγούμενες”, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το αν θα είναι κυβέρνηση μεγάλου η μικρότερου συνασπισμού. “Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και προετοιμάζονται, αφού η υλοποίησή του μνημονίου που ψήφισαν 222 βουλευτές από 5 κόμματα αποτελεί το βασικό κορμό των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης”, προσθέτει.

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα Λαφαζάνη “που έχει σχεδόν πανομοιότυπο πρόγραμμα”, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθαρίζει ότι δεν αρκούν τα κοινά συνθήματα ή ακόμα και ορισμένα κοινά άμεσα αιτήματα με ένα ή περισσότερα κόμματα, τονίζοντας ότι “η κοινή διαπίστωση ή και στόχευση, όχι μόνο δεν αρκεί αλλά κρύβει και διαμετρικά αντίθετες πολιτικές που αντιστοιχούν σε διαφορετικά συμφέροντα των καπιταλιστών από τη μια και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, από την άλλη”.

“Η πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συμμαχία, αφορά τη λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα υποφέρει και πρέπει να οργανωθεί να παλέψει με κατεύθυνση την ανατροπή του σάπιου συστήματος και σ' αυτή τη συμμαχία και πάλη το ΚΚΕ θα τα δώσει όλα, θα μπει μπροστά”, καταλήγει ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.

2 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τί θα κάνει η ΛΑ.Ε.,αποχή ή καταψήφιση ;»


    Αρχείο:Laiki Enotita (logo).png
    Γράφει η Ερατώ Μπέλλου
    Ακολουθούν απόψεις με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ.
    Ένα κόμμα σχηματίζει μονοκομματική κυβέρνηση μειοψηφίας,αν τα "ΝΑΙ"
    είναι πιο πολλά από τα "ΟΧΙ",λιγότερα από 151,αλλά και τουλάχιστο 120.
    Τί είναι προτιμώτερο,να έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας μονοκομματική του ΣΥΡΙΖΑ
    ή κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ (τουλάχιστο με έναν
    απ' αυτούς) ;;Προφανώς προτιμώτερο είναι το πρώτο.Και είναι εφικτό,αν η
    Λαϊκή Ενότητα κάνει αποχή,αντί να καταψηφίσει,κατά την ψηφοφορία για την
    παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση.Ας διευκρινήσει τη στάση της
    η Λαϊκή Ενότητα πριν από τις εκλογές.Αν διευκρινήσει ότι θα κάνει αποχή,αν αυτό
    χρειάζεται για να σχηματιστεί κυβέρνηση μειοψηφίας μονοκομματική του ΣΥΡΙΖΑ,
    θα ψηφίσω Λαϊκή Ενότητα.Αν διευκρινήσει ότι θα καταψηφίσει ακόμα και στην
    περίπτωση που με αποχή της σχηματίζεται κυβέρνηση μειοψηφίας μονοκομματική
    του ΣΥΡΙΖΑ,δεν θα ψηφίσω Λαϊκή Ενότητα,αλλά ΣΥΡΙΖΑ.Και αν δεν διευκρινήσει
    τίποτα,πάλι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.Ας αφήσει η Λαϊκή Ενότητα τις «αριστερές»
    οππορτουνιστικές ασάφειες.
    Kαι ένα αριθμητικό παράδειγμα για αποσαφήνιση : Έστω ΣΥΡΙΖΑ 138 έδρες,
    ΛΑ.Ε. 25 έδρες ,οι υπόλοιποι 137 έδρες.Οι 138 του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν "ΝΑΙ"
    στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,οι υπόλοιποι 137 ψηφίζουν "ΟΧΙ" και αν οι 25 της ΛΑ.Ε.
    ψηφίσουν "ΟΧΙ" δεν σχηματίζεται κυβέρνηση,αν κάνουν αποχή ή δηλώσουν "παρών"
    σχηματίζεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Ας διευκρινίσει η ΛΑ.Ε. τί θα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση