GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 1981 και σήμερα:Τα δεινά που ζούμε σήμερα έχουν ονοματεπώνυμο‏

Από τον   Κωστή Αϊβαλιώτη Ηταν Κυριακή 18 Οκτωβρίου, όπως και σήμερα, όταν άρχισε η πορεία προς όσα εφιαλτικά ζούμε : Εκείνη την Κυριακή ...

Από τον  Κωστή Αϊβαλιώτη


Ηταν Κυριακή 18 Οκτωβρίου, όπως και σήμερα, όταν άρχισε η πορεία προς όσα εφιαλτικά ζούμε : Εκείνη την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 1981 "η δεξιά έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας" κλπ, όπως έλεγε ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα , ο Ανδρέας Παπανδρέου.
 Η Ελλάδα θα ζούσε για χρόνια έναν ξεσαλωμένο λαϊκισμό, διώξεις εναντίον όσων πολιτών δεν ήταν ΠΑΣΟΚ, διχαστικές πρακτικές, χυδαία κρατική ραδιοτηλεόραση που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συναντάται ,εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς στο Δημόσιο από κλαδικές και με χαρτιά" πρασινοφρουρών", την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος με πλήθος σκάνδαλα τύπου Κοσκωτά, γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού , φούσκας του χρηματιστηρίου, κλεψιές με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων κλπ , Εθνικές ντροπές με τα Ιμια και την παράδοση του Οτσαλάν , αλλά και την μεθοδευμένη διάλυση της γεωργίας και της μεταποίησης : Η Ελλάδα εκείνη την εποχή είχε καπνοπαραγωγή και ακμαία καπνοβιομηχανία όπως και κραταιά κλωστοϋφαντουργία ( "ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΠΑΤΡΑΙΚΗ", "ΑΙΓΑΙΟΝ", "ΒΕΤΛΑΝΣ-ΝΑΟΥΣΑ " κλπ), μεγάλη βιομηχανία ηλεκτρικών συσκευών( ΠΙΤΣΟΣ, ΙΖΟΛΑ, ΕΣΚΙΜΟ , ELCO-ΒΑΓ ΙΩΝΗΣ, κοκ), έναν αναπτυσσόμενο κλάδο συναρμολόγησης και παραγωγής οχημάτων ( ΝΙΣΣΑΝ στο Βόλο, ΣΙΤΡΟΕΝ-ΠΟΝΥ στην Θεσσαλονίκη, ΜΕΒΕΑ σην Ατιική, κατασκευή των Ελληνικών ελαφρών φορτηγών RENAULT FARMA , FIAT AMICO, DAIHATSU ZEBRA, βαρέων οχημάτων και λεωφορείων από την ΒΙΑΜΑΞ, τον ΣΑΡΑΚΑΚΗ την STEYR HELLAS κοκ), βιομηχανίες ελαστικών ( PIRELLI στην Πάτρα, GOODYEAR στη Θεσ/νίκη ) , μεγάλα ναυπηγεία που έφτιαχναν πάσης φύσεως πλοία ( Σκαραμαγκάς, Νεώριο, Ελευσίνα κοκ) . 
Ολα αυτά είτε εξαφανίστηκαν τελείως ή ψυχορραγούν μετά από δεκαετίες σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε σαν σήμερα πριν 34 χρόνια το δημόσιο χρέος στο 29% του ΑΕΠ από τον αείμνηστο ευπατρίδη Γ. Ράλλη και το παρέδωσε το 1989 στο 100% του ΑΕΠ ,παρά τον πακτωλό ΔΩΡΕΑΝ χρημάτων που ήρθαν από την τότε ΕΟΚ . Εννοείται ότι ούτε από το ΝΑΤΟ φύγαμε ποτέ , ούτε οι"βάσεις του θανάτου" κουνήθηκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου παρά τα χυδαία ψέματα που είπε προ του 1981 για να παραμυθιάσει" την αριστερά κυρίως. 
Αυτά είναι τα λάθη ενός κόσμου που ψήφιζε ελαφρά τη καρδία, έδωσε "πράσινο φως" στον λαϊκισμό , δεν νοιαζόταν για τον απίστευτο δανεισμό, απολάμβανε την γιγάντωση ενός ξεχειλωμένου κράτους που είναι φρένο για την ανάπτυξη , ενώ η χυδαιότητα του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του διάβρωσε οριζόντια όλα τα κόμματα , σε τέτοιο βαθμό ώστε η σημερινή ΝΔ να είναι σήμερα απλώς ένα ..."μπλε ΠΑΣΟΚ" . 
Κι όπως είπε σε μια κρίση ειλικρίνειας ο λαϊκιστής και καθ'έξιν διχαστής Ανδρέας Παπανδρέου για τον εγκληματικό δανεισμό που έκανε από το 1981 "λίγο τον ενδιέφερε τι θα γίνει μετά από χρόνια όταν ο ίδιος θα ήταν πλέον πολύ μακριά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση