GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (και θλιβερή) ιστορία στο τρόλεϋ Χαλάνδρι - Τζιτζιφιές...

George Katsigiannis εξοργισμένος. Σπανίως κυκλοφορώ με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς είμαι οπαδός της κίτρινης φυλής, αλλά σήμερα έτυχε ...

George Katsigiannis εξοργισμένος.
Σπανίως κυκλοφορώ με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς είμαι οπαδός της κίτρινης φυλής, αλλά σήμερα έτυχε να χρησιμοποιήσω το τρόλευ που κάνει το δρομολόγιο Χαλάνδρι - Τζιτζιφιές. Μερικές στάσεις πριν το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιβιβάστηκαν δύο ελεγκτές, οι οποίοι από το ύφος που ειχαν καταλάβαινες αμέσως ότι μικροί ήθελαν να γίνουν ασφαλίτες, αλλά τους τα έφερε αλλιώς η ζωή. Πριν φτάσουν σε εμένα, που ήμουν όρθιος, κάνουν έλεγχο σε ένα παλικάρι, ήταν δεν ήταν 17 ετών. Δεν είχε "χτυπήσει" μειωμένο εισιτήριο γιατί όπως εξήγησε στο σημείο από το οποίο επιβιβάστηκε δεν πωλούσαν πουθενά εισιτήρια. Ο ελεγκτής, αδιαφορώντας για την δικαιολογία του παιδιού, έβγαλε αμέσως το μπλοκ να του κόψει πρόστιμο ύψους 18 ευρώ, όπως του είπε, αν το πλήρωνε εκείνη τη στιγμή. 
Το παλικάρι έδειχνε ντροπιασμένο, καθώς όλη η "ασυγκίνητη" περιέργεια του κόσμου είχε πέσει επάνω του. Άνοιξε τη σχολική του τσάντα και έβγαλε από μέσα, ένα καφέ πορτοφόλι. Όπως κατάφερα να δω είχε όλα και ολα 20 ευρώ μαζί του και κάτι ψιλά.
Το όλο θέαμα μου φάνηκε αδιανότητο και εξοργιστικό συνάμα. Μέχρι την τελευταία στιγμή περίμενα πως ο "πενήντα φεύγα" ελεγκτής θα "καταλάβει" το παιδί του. Θα κάνει τα "στραβά" μάτια. Θα έχει πάνω του ένα εισιτήριο να του πει "πάρε αυτό και χτύπησε" το, κλείνοντας του με "αγάπη" το μάτι. Έπεσα έξω.
 Τότε αναγκάστηκα με ευγενικό και καλοσυνάτο τρόπο να του κάνω παρατήρηση να μην "κόψει προστιμο" στο παλικάρι. Και επειδή έτυχε να έχω μαζί μου ένα δεύτερο εισιτήριο του είπα να το "χτυπήσουμε" για να λήξει εκεί το θέμα. "Σας ευχαριστώ' μου απάντησε το παιδί. "Δεν γίνονται αυτά" απάντησε ο ελεγκτής, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο του. 
Επειδή δεν συνηθίζω να τσακώνομαι με "αναίσθητους" και "ασυνειδήτους" ανθρώπους, όπως τον συγκεκριμένο ελεγκτή, όταν πήγε να παρει τα λεφτά του προστίμου που έκοψε το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να του τα πάρω από τα χέρια τα είκοσι ευρώ, να τα επιστρέψω στο παλικάρι, και να τα δώσω από την τσέπη μου, ζητώντας του να κρατήσει και τα ρέστα μήπως και τον φωτίσει ο θεός να γίνει "άνθρωπος", ώστε δια του φιλοδωρήματος....!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση