GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορική συνάντηση κορυφής Κίνας - Ταϊβάν

Για πρώτη φορά από το τέλος του κινέζικου εμφυλίου το 1949, Κίνα και Ταϊβάν προχωρούν σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής. Μετά από 66 ...

Ιστορική συνάντηση κορυφής Κίνας - Ταϊβάν
Για πρώτη φορά από το τέλος του κινέζικου εμφυλίου το 1949, Κίνα και Ταϊβάν προχωρούν σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής.
Μετά από 66 χρόνια, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπινγκ και ο Ταϊβανέζος ομόλογός του Μα Ινγκ-τζου θα συναντηθούν το Σάββατο στη Σιγκαπούρη, με βασικό θέμα συζήτησης το ζήτημα του Πορθμού της Ταϊβάν.
Την ανακοίνωση έκανε το γραφείο του προέδρου της Ταϊβάν και επιβεβαιώθηκε αργότερα από την κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας Σινχουά.
Η συνάντηση γίνεται τρεις μήνες πριν τις εκλογές στην Ταϊβάν και το Πεκίνο θέλει να συσφίξει τις σχέσεις του με την Ταϊπέι, οι οποίες δεν εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Ταϊβάν θέλει να  δημιουργηθεί και πάλι μία σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ Ταϊβάν – Κίνας, καθώς η θητεία του τελειώνει και όπως όλα δείχνουν το κόμμα της αντιπολίτευσης(το οποίο δεν είναι σύμφωνο με την σύσφιξη των σχέσεων) θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.
Ωστόσο, η νεολαία της χώρας εκφράζει ανοικτά τους φόβους της για επιρροές από το κομμουνιστικό καθεστώς του Πεκίνου -κάτι που έκανε τον Μα Ινγκ-τζου να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας.
Στην ανακοίνωση της επικείμενης συνάντησης εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά του προέδρου τους ενώ την συνάντηση καταδίκασε σύσσωμη η αντιπολίτευση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση