GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Λοβέρδος: "Ο Παυλόπουλος -που είχε ψηφίσει και το PSI- παραβιάζει το Σύνταγμα..."

Andreas Loverdos Δήλωση μου στα ΜΜΕ. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αναμείχθη...

Andreas Loverdos
Δήλωση μου στα ΜΜΕ.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Αναμείχθηκε στη πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, οτι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI.
Πρώτον , η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική.
Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI.
Τρίτον ο ισχυρισμός του ειναι τελείως λανθασμένος γιατι τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία εχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τοτε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος.
Εκείνο που πρεπει να τονιστεί ειναι οτι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτος ο οποίος θα πρεπει να εκμαιεύει την ενότητα ειναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρεπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα."

2 σχόλια

  1. Παυλόπουλος :To ΠΑΣΟΚ μαγείρεψε το έλλειμμα"
    ===================================
    Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση να βγει από το αρχείο η «καυτή» υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
    Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε την υπόθεση «τεράστια ιστορία» και κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι».
    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», ωστόσο, όπως ανέφερε, «με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες, το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    ================================================================
    Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
    ==========================================
    (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της δίορθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
    ===========================================================
    ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

    Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
    Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.
    Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.
    Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.
    ΜΝΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση