GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Μέρκελ και στα αραβικά

Αφιερωμένη στους πρόσφυγες είναι η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη ομιλία της Άγκελα Μέρκελ, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί απ...


Αφιερωμένη στους πρόσφυγες είναι η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη ομιλία της Άγκελα Μέρκελ, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί απόψε από τη δημόσια τηλεόραση ZDF. 

Το μήνυμα θα έχει υπότιτλους στα αγγλικά και στα αραβικά στο Ιντερνετ για να γίνει κατανοητή από τα πλήθη των προσφύγων που έχει δεχθεί η Γερμανία. Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ήδη διατίθεται με μετάφραση. 

Η Αγγελα Μέρκελ χαρακτηρίζει την εισδοχή αριθμού ρεκόρ ποσφύγων στη Γερμανία "ευκαιρία" και καταγγέλλει όσους, "έμπλεοι μίσους" επιδιώκουν "να αποκλείσουν τους άλλους".

"Είμαι πεπεισμένη ότι εάν αντιμετωπισθεί σωστά, η μεγάλη σημερινή τάση που συνίσταται στην υποδοχή και ενσωμάτωση τόσων ανθρώπων αποτελεί ευκαιρία για το αύριο", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος, ευχαριστώντας τους συμπατριώτες της για τις εξαιρετικές τους πράξεις υπέρ των προσφύγων. 

"Είναι προφανές ότι η εισδοχή τόσων ανθρώπων δημιουργεί απαιτήσεις. Θα κοστίσει χρήματα, θα χρειασθεί χρόνο και δύναμη- κυρίως σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εκείνων που θα θέλουν να παραμείνουν εδώ", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος σε πείσμα όσων την επικρίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα της, για την πολιτική ανοίγματος που ακολουθεί. 

"Θα τα καταφέρουμε", καταλήγει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα η Αγγελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας τη φράση που έχει γίνει το μότο της πολιτικής της τους τελευταίους μήνες. Τη φράση αυτή φοράει σαν "κορδέλα" και στο εντυπωσιακό κολάζ που έφτιαξε η Bild, ως ανασκόπηση του 2015. 

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η υπεύθυνη για την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών, Αϊντάν Εζογκούζ, είχε προτείνει να δοθεί η ομιλία της Μέρκελ με αραβικούς υπότιτλους για να επιτρέψει στους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Γερμανία το 2015 να καταλάβουν την ομιλία.

Το γερμανικό κανάλι ZDF σκοπεύει να εγκαινιάσει στο μέλλον μια αραβική ιστοσελίδα για να ανεβάζει καθημερινές ειδήσεις με υπότιτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση