GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 προτεραιότητες για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από τον Βασίλη - Φοίβο Αξιώτη. Πέρασε ήδη ένας μήνας από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε Προέδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ...

Από τον Βασίλη - Φοίβο Αξιώτη.

Πέρασε ήδη ένας μήνας από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε Προέδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ήδη πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στους μηχανισμούς του κόμματος.

Είναι πλέον σημαντικό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να ολοκληρωθεί επιτυχώς και να λειτουργήσει αποτελεσματικά για την ανασύσταση της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης, για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως γιατί η ανασύσταση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θα σημάνει την εκκίνηση για την ανασύσταση του ελληνικού κράτους.

Το δίλλημα Τσίπρας – ΑντιΤσίπρας δεν κρίθηκε από μόνο του ικανό να καθορίσει την επόμενη ημέρα για την παράταξη μας, κυρίως λόγω της σημασίας εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και σηματοδότησης μιας νέας ημέρας για την Ελλάδα. Ο κος. Τσίπρας, επικαλούμενος το νέο, απέτυχε παταγωδώς να δικαιώσει τον ελληνικό λαό για την ψήφο του, ακολουθώντας μάλιστα επικίνδυση, αδιαφανής και κυρίως καταστροφική πολιτική. Επένδυσε στους κλειστούς θεσμούς, στη γιγαντοποίηση του δημοσίου τομέα, στις πελατειακές σχέσεις και στις αδιαφανείς διαδικασίες καταφέρνοντας ένα πραγματικό όλεθρο, ο οποίος εν τέλει απέφερε ένα και μόνο καλό. Ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε πως μοναδική ελπίδα για την Νέα Ελλάδα αποτελεί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Γεγονός μάλιστα που επιβεβαιώνεται από τους περισσότερους από 400.000 συμπολιτών μας που προσήλθαν στις κάλπες ανάδειξης νέου προέδρου μας.

Από τις 10 Ιανουαρίου έως σήμερα έχουν γίνει πολλά. Το κόμμα βρίσκετε στο τελικό πλέον στάδιο ανασυγκρότησης του, η χάραξη στρατηγικού προγράμματος έχει ανεληφθεί από ικανότατα στελέχη, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί το 10ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχουν όμως ακόμα πράγματα να γίνουν. Είναι λοιπόν σημαντικό να εστιάσουμε στις ακόλουθες προτεραιότητες:

Στον σχεδιασμό και ανάπτυξη δομών που εξυπηρετούν τα δημιουργικά και παραγωγικά κομμάτια του κοινωνικού μας ιστού.
Στον προσανατολισμό στις ΜΜΕπιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Χρειαζόμαστε πολιτικές που απελευθερώνουν τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου από τις δυνάμεις του κρατισμού που τις αιχμαλωτίζει.
Στην δημιουργία Πολιτικού, Πολιτειακού και Νομοθετικού Παρατηρητηρίου πρότυπων χωρών σε όρους διακυβέρνησης και χάραξης πολιτικής.
Στην πραγματική ανανέωση των πολιτικών στελεχών από νέους, φρέσκους επιστήμονες με ουσιαστικό έργο και όραμα.
Στην υλοποίηση ενός ουσιαστικού, ανοικτού συνεδρίου, με σαφείς στόχους και διαδικασίες. Όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες που δρομολογούνται οφείλουν να πραγματοποιούνται με σεβασμό στο καταστατικό και την ιστορια της παράταξης μας.
Στην ολοκλήρωση ενός λογικού, συνεκτικού και αποτελεσματικού προγράμματος για τη μετανάστευση, στα βήματα των πρωτοβουλιών που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αναλάβει.
Στην επιθετική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στον απόλυτο παραλογισμό της Κυβέρνησης.
Η διατήρηση της ενότητας στους κόλπους της παράταξης. Στην Νέα Δημοκρατία χωρούν και είναι χρήσιμοι όλοι.
Στα εθνικά ζητήματα. Η πλήρης αδιαφορία του κ. Τσίπρα καθώς και ο επικίνδυνος, θολός και ψηφοθηρικός πατριωτισμός του κ. Καμμένου - δύο αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικές φυσιογνωμίες με ένα όμως κοινό, τον παραλογισμό – έχουν στο παρελθόν ακολουθήσει αδέξιους χειρισμούς με απότελεσμα την δημιουργία έκρρυθμων καταστάσεων.
Στην διατήρηση της νηφάλιοτητας για την αποφυγή πολώσεων του ελληνικού λαού. Διαδικασίες όπως το δημοψήφισμα, μόνο να κακό μπορούν να προξενέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση