GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να δεχθούμε ότι χάσαμε. Και να αλλάξουμε μυαλά...

Γιάννης Σιάτρας Ο λαός αντιλαμβάνεται σήμερα την παγίδα μέσα στην οποία έπεσε πριν από 6 χρόνια. Αντιλαμβάνεται πια τα μεγάλα ψέματα τω...

Γιάννης Σιάτρας

Ο λαός αντιλαμβάνεται σήμερα την παγίδα μέσα στην οποία έπεσε πριν από 6 χρόνια. Αντιλαμβάνεται πια τα μεγάλα ψέματα των πολιτικών -που το μόνο που πραγματικά κάθε φορά ήθελαν, ήταν η εξουσία- και προσπαθεί να αντισταθεί. Όμως, είναι πια αργά. Το τραγικό λάθος έγινε 6 χρόνια πριν, όταν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα, παρά μόνο κούφιες υποσχέσεις από τους "εταίρους", που σταδιακά μετατράπηκαν σε "δανειστές". Τα λάθη -προδοτικά πολλές φορές- συνεχίστηκαν από τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και κορυφώθηκαν, με παιδαριώδη τρόπο, από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Τώρα πια είναι αργά. Η χώρα, παραδομένη, θα πρέπει να τραβήξει το κάρο σ' όλη την ανηφόρα. Η τύχη της χώρας έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα. Και βέβαια, είναι τύχη άδικη για όλους μας.
Δε φταίνε μόνον οι πολιτικοί βέβαια. Αυτοί είναι "σαρξ εκ της σαρκός μας". Εικόνα μας. Φταίμε και μεις οι πολίτες. Φταίμε για τη νοοτροπία μας, για το ότι πιστέψαμε σε πρόδηλα ψέματα, για το ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι σ' αυτό το κόσμο τελικά δεν υπάρχει "δωρεάν γεύμα".

Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Όμως, οι κοινωνίες δεν πεθαίνουν. Κυρίως μία κοινωνία με τόσο ισχυρό DNA όπως η ελληνική.

Να δεχθούμε ότι χάσαμε. Και να αλλάξουμε μυαλά. Να καταλάβουμε και να αφομειώσουμε το πώς γίνεται ένα κράτος ισχυρό, στο σημερινό πολύπλοκο και άστατο διεθνές περιβάλλον. Να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Και να σηκωθούμε και πάλι ψηλά! Το έχουμε καταφέρει σε πολλές στιγμές στη σύγχρονη ιστορία μας.

Οι κινητοποιήσεις δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά δεν παράγουν αποτέλεσμα. Στο βρόντο πάνε όλα. Η τύχη της χώρας έχει αποφασιστεί. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Δε σκύβουμε το κεφάλι, αλλά προβληματιζόμαστε για το πώς δε θα επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, να συμβούν παρόμοιες καταστάσεις στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση