GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Νο1 καταζητούμενος Καρλίτο Μπριγκάντε έγινε τζιχαντιστής

Στη Ρώμη συνελήφθη ένας από τους Νο1 καταζητούμενους στην Ευρώπη, ο Καρλίτο Μπριγκάντε. Ο Μπριγκάντε, 41 ετών, είναι ο γνωστότερος κα...


Στη Ρώμη συνελήφθη ένας από τους Νο1 καταζητούμενους στην Ευρώπη, ο Καρλίτο Μπριγκάντε. Ο Μπριγκάντε, 41 ετών, είναι ο γνωστότερος καταζητούμενος της ΠΓΔΜ. Εδώ και καιρό όμως οι ιταλικές αρχές υποψιάζονταν ότι είχε γίνει τζιχαντιστής και ενταχθεί στο ISIS.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, αλλά η είδηση έγινε γνωστή μόνον σήμερα. Ο 41χρονος ήταν πρώην μέλος του UCK. Οι ιταλικές αρχές τον καταζητούσαν νυχθημερόν καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Ιράκ για να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα με τον Μπριγκάντε καταζητείται και ο Τυνήσιος Φιράς Μπαρχούμι, 29 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο Ιράκ.

Στη Ρώμη συνελήφθη και ο Αμπντουλά Κουρτίσι, 26 ετών, με διαβατήριο της ΠΓΔΜ, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων.

Το πραγματικό όνομα του Καρλίτο Μπρογκάντε είναι Βούλνετ Μακελάρα και έχει καταδικασθεί, μεταξύ των άλλων, στο παρελθόν, και για δουλεμπόριο. Σε ένα από τα μηνύματα που ο Τυνήσιος Μπαρχούμι έστειλε στον Μπριγκάντε από το Ιράκ, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε γράψει: «παίρνω ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικό για να πραγματοποιήσω επιχείρηση κατά των άπιστων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση